Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
-
@westakin cevap pieta meb'in kitabında yazıyor.
-
@minsipo aynen hocam. ben esenboğa'da girmiştim sınava son 10 dakika falan sorulara göz attım. sınavın akıbeti belli olsun bu konuyu ele alırız.
-
@ofa her alandan 3'er tane vardı. ticaret 1 şirketler, 1 kıymetli evrak, 1 ticaret işletme hukuku. idarede idari yapı, mahalli idareler vardı diğerini hatırlayamadım. medeni 1 eşya, 1 miras, 1 aile vardı. borçlarda gabin, sebepsiz zenginleşme ve inançlı temlik vardı.
-
@kombassankoma kardeşim maliye dağılımını da hatırlıyor musun??
-
ben pieta olarak hatırladığımdan pieta yaptım o soruyu çokda emindim ama burada yazılanları görünce musa olabileceğin düşündüm.
sınavda en güvendiğim muhasebe olmasına ragmen muhasebe ne yaptım ne ettim hiç bilmiyorum çok değişik sorular vardı.
-
hatırladığım sorular robot sofyaya vatandaşlık veren arabistan bunda net eminim. öncesinde sofyayla ilgili baya araştırmam olmuştu sınavda karşıma çıkınca şaşırdım.
hukuk da evlenilemeyecek kişi sorusu vardı.
cevabı inançlı temlik olan bir soru vardı soruyu hatırlayamadım şimdi.iktisatta 0-1 arası olan mal vardı. zorunlu maldı cevabı herhalde.
maliye lerner endeksi sorusu vardı.normalde çoğu soruyu hatırlarım hafızam iyidir ama sınav günü çok karışıklıklar oldugundan soruları hızlı hızlı okuyup geçtim ve üstünden zaman geçtiğinden şuan hatırladıklarım bunlar aklıma geldikçe yazarım.
-
@ofa maliye ve muhasebe bende hayal meyal hocam maalesef, hele muhasebe o kadar değişik geldi ki hiç yok.
-
@kombassankoma o bu degil de genel kulturde daha dogrusu vatandaslikta cikan sorulari hic hatirlayan var mi acaba? Sanki hic sorulmamis gibi unutmusum sorulari
-
@terkiphatasi kanuni hakim güvencesi ve yabancıların memur olamaması ile ilgili soru vardı.
-
@kombassankoma, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
@terkiphatasi kanuni hakim güvencesi ve yabancıların memur olamaması ile ilgili soru vardı.
Memuriyet sorusu idare de degil miydi?
-memuriyet
-kamu tuzel kisiligi
-kaymakam -
@kombassankoma, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
2 tanemiydi ?
Benim aklima gelen genel kultur sorulari- michalengelo nun eseri
-liman arkasi tren ulasimi olmayan
-yusuf kemal tengirsek
-fidel castro
-kast sistemi eslestirmeli soru
-goc nedeni tarim ve nufus artisi
-arabistan
-gorme engelli plaj rengi
-kul tepe(kayseri)
-kanuni hakim - ve memuriyet sorusu olsun
Kalan 4 soruyu hatirlayam var midir
- michalengelo nun eseri
-
@terkiphatasi fidel castro , görme engelli plaj rengi ve kültepe nin sorusu nedir hocam yazar misin ? Sorulari görmeyince anlamlandiramadik
-
@shady1, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
@terkiphatasi fidel castro , görme engelli plaj rengi ve kültepe nin sorusu nedir hocam yazar misin ? Sorulari görmeyince anlamlandiramadik
Kennedy nin bi sozunu vermis hangi lidere yenildiginde soylemistir demis. Gorme engelliler icin plaj rengi ne secilmistir ve hititlerin ilk yerlesim yeri gibi bi soru vardi
-
Sorular biraz ağır gibi geldi. Sayıştay daha çok iktisat sorularını zor ve eleyici yapardı ama bu seferki kültür ve hukuk soruları da zor görünüyor.
-
@antimülakat muhasebe de kolay degildi hocam
-
Arkadaşlar maliye soru dağılımı nasıldı tvs vuk vs.
-
@ofa Dava açma süresi geçtikten sonra en geç ne kadar süre içerisinde ödenmelidir? (1 AY)
1-Abba Lerner’ın maliye anlayışı hangi görüşten sayılır? (Keynesyen yaptım)
2-5018e göre hangileri ön mali kontrolde görev alır?
-Mali Hizmetler Uzmanı
-İç Denetçi
-Harcama Yetkilisi
-Gerçekleştirme Görevlisi
3-Coase teoremiyle ilgili bir soru
4-Doğal tekel ile ilgili hangisi yanlıştır? (MC AC’den büyüktür)
5-Hangisi internet ortamında yapılmaz? (uzlaşma yaptım)
defter tutma
yoklama
uzlaşma
beyanname vermek
ödeme
seçeneklerde e-sınav da olmalıydı
6-Hangisi ÖTV mükellefi değildir? (mobil iletişim sağlayıcıları dedim)
7-Bütçe emanetleri kaç yıl sonra gelir yazılır? (5 yıl)
8-Bilanço usulünde tutulması zorunlu olmayan defterler? (öncüllü) -
@antimülakat hukuk kolaydi, maliye biraz skntiydi bence hocam
-
Kurumlar vergisinde indirilmeyecek giderler sorulmustu ya, orda aile ilgli bi secenek vardi onu hatirlayan var mi?
Sanirim cevap manevi tazminat ama sorudaki o aile ilgli bi gider kafami karistiriyor. Keske bi hatirlayan olsa -
@borcdeflasyonu maliye soruları fazla zor değilmiş