Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
-
Soruları Toplayan Oldu mu ?
-
Gordugum kadariyla yazilmamis arkadaslar uluslararasi iktisattan serbest bolge gumruk birligi iktisadi birlik onculleriyle olan soru vardi hangisinda 3. ulkelere karsi da ortak bir ticaret politikasi izlenmez diyordu,aklima gelmisken yazayim dedim
-
Arkadaşlar sınav soruları hakkında kısa bir değerlendirme yapmam gerekirse eğer bu sınav her ne kadar kolay görünse de zor bir sınavdı. Hukukta tüm soruların doğru cevabını bilmeme rağmen hızlı olma yüzünden ve çeldirici sorular yüzünden bir çok yanlış yapmışım. Muhasebe de hiç görmediğim soru tarzı mevcuttu. Maliye kısmı görece kolaydı. İktisadım iyi olmasına rağmen 1 tane kendi hatam olmak üzere( Bildiğim halde dalgınlık yüzünden yanlış işaretledim ) toplamda 6 yanlış bekliyorum ( daha da artabilir ) Özellikle Erdal Ünsaldan çalışmama rağmen daha önce hiç görmediğim soru mevcuttu. gk kısmını söylemeye bile gerek duymuyorum. Hukukta DDK’nın denetleyemediği kurumlar sorusunu ekleyeyim bende buraya ( sadece yargı yaptım ama söylenene göre TSK nın denetlenmesi 24 Haziran’dan sonra yürürlüğe girecekmiş bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim )
-
@terkiphatasi buna cevap vermemişim hocam, anayasamızda hala bu madde mevcut: ''Silahlı Kuvvetler ve yargı organları, Devlet Denetleme Kurulunun görev alanı dışındadır.''
-
@22121121 evet hocam 24 hazirandan sonra giriyor
-
@1umut Teşekkür ederim hocam
-
@22121121, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
Arkadaşlar sınav soruları hakkında kısa bir değerlendirme yapmam gerekirse eğer bu sınav her ne kadar kolay görünse de zor bir sınavdı. Hukukta tüm soruların doğru cevabını bilmeme rağmen hızlı olma yüzünden ve çeldirici sorular yüzünden bir çok yanlış yapmışım. Muhasebe de hiç görmediğim soru tarzı mevcuttu. Maliye kısmı görece kolaydı. İktisadım iyi olmasına rağmen 1 tane kendi hatam olmak üzere( Bildiğim halde dalgınlık yüzünden yanlış işaretledim ) toplamda 6 yanlış bekliyorum ( daha da artabilir ) Özellikle Erdal Ünsaldan çalışmama rağmen daha önce hiç görmediğim soru mevcuttu. gk kısmını söylemeye bile gerek duymuyorum. Hukukta DDK’nın denetleyemediği kurumlar sorusunu ekleyeyim bende buraya ( sadece yargı yaptım ama söylenene göre TSK nın denetlenmesi 24 Haziran’dan sonra yürürlüğe girecekmiş bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim )
Resmen benim sinavi analiz etmissin o kadar benziyo altina imzami atarim her dediğinin.bu arada devlet denetmele kurumunun kanununa baktim hala yargi ve tsk diyo denetleyemedigi kurumlara
-
@22121121 Sınav bence de zordu.
Türkçe sorularında 1-2 paragraf sorusu çelişkiliydi.Matematikte yine 2 tane seçici(zaman harcayıcı) soru vardı.
Genel kültür soruları kesinlikle en zor kısımdı.Soruların en az yarısının zor olduğunu söyleyebilirim.
İktisat ve maliye kısmının 2016 sınavına benzer olduğunu düşünüyorum.2-3'er adet seçici soru vardı.
Hukuk soruları 2016 sınavında kolay sorulmuştu ama bu sınavda çeldirici sorular vardı ve şıklarda kelime oyunları yapılmış.Dikkatli çözülmediği taktirde yanlış yapılacak sorular vardı.
Muhasebede maliyet muhasebesi sınav konuları arasında olmamasına rağmen soru geldi.Bunun dışında fon/nakit akım konularından birer soru gelmesi de muhasebeyi zorlaştırdı.Bunların dışında da genel olarak muhasebenin kenarda köşede kalmiş yanlarından sorular vardı.Tahminimce muhasebenin standart sapması diğer derslere göre epeyce yuksek çıkacaktır.
Sınav ertelenmeseydi tahminimce 60 netle kapatırdı.(2016 sınavı 63-64'le kapatmıştı) -
@terkiphatasi Hocam inşallah sonumuz hayrolur o zaman. Sınav kabul edilirse eğer ya beraber yazılı Sınavda karşılarız ya da başka sınavlarda..
-
@avexer bende 60 ( +1,-1 ) kapatacağını düşünmüştüm sınav olsaydı eğer. Bi de sınav başlamasına rağmen sınavı açılmayan arkadaşlarımız vardı salonda ses gürültü oldu ve sınava başladık mı bunu bile anlayamadan soruları önümüzde bulduk. . Türkçenin ilk sorusunda bu yüzden 5 dakikaya yakın zaman kaybettim. Yetişmeyecek gibisinden matematiği atlayıp başka dersleri çözmeye başladım. Sınav benim için karman çorman oldu. En son da ise matematiği falan genellikle geçtiğim, vakit harcamadığım için zaman kalınca işaretlediğim ve doğru yaptığım sorularla vakit harcayıp yanlış şıkla değiştirdim
-
@22121121 aynen hocam herkes kolay soruları hatırlıyor eleyici olanlar vardı sınav önceside çok zor değil falan diyolardı bu sınavda 50-60 aralığını çoğu kişi çıkarıcaktır evette mesele o değil zaten 0-1 arasını herkes yaptı yoksa onunla geçilmiyor
-
@maxmin Aynen Hocam
-
@avexer hocam 7/B seçeneğinden soru gelmişti. maliyet hesapları genel muhasebeye dahil. fon/nakit akım tabloları hangi konuya dahil onu ben de bilmiyorum.
-
@fc-real-gdp Mali tablolarda ek mali tablolar kısmında geçiyorlar.40 yıl düşünsem burdan soru gelir diye oturup çalışmazdım.
-
Fon akım nakit akım tabloları da mali tablolar analizine dahil. Normal yani soru gelmesi
-
@fc-real-gdp analize dahil onlar da hocam mali tablolar kisminda yer aliyorlar
-
Maliyet hesapları stoklara dahil arkadaşlar dolayısıyla genel muhasebeye de.
-
-
@fc-real-gdp, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
@djeoly @kilici hocam fon akım ve nakit akımın mali analizini sormamıştı. öyleyse gelir tablosu ilkesi sorusu vardı o da mali analiz sorusu olur. sorular nakit akım ve fon akımın teorisiyle ilgiydi.
@Avexer hocam ben bu şekilde biliyorum.
-
Nakit akım sorusunda ''Hangisi işletme faalyetlerinden kaynaklanan nakit akışları içinde değildir?'' diye hatırlıyorum.Maddi-maddi olmay. dur. var. yaptım