2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@can-mavi hocam bu monografi mantığı taaa üniden aklımda kalmış. Kitaplarda alacağın şüpheli hale gelmesinde bu hesabı koymaz direk
Karşılık giderlerişüpheli ticari alacak karşılığı diye karşılığı ayırır geçer. Tahminimce doğru cevabın böyle olmas lazım ama iddiam yok.
-
@frustration hepsine karşılık ayırıp çözmüş yani ona göre cvplari koymuşlardı o da bi 129 şüpheli tic alacak karşılığı 350 borçlu oluyodu
-
Istiraklerle ilgili sorunun cevabi alicilar emin misinz? Ortaklardan alacaklar die dusunyrm ama senetli s3ntsiz die bisey hatrlamyrm
-
@casanova, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@can-mavi hocam bu monografi mantığı taaa üniden aklımda kalmış. Kitaplarda alacağın şüpheli hale gelmesinde bu hesabı koymaz direk
Karşılık giderlerişüpheli ticari alacak karşılığı diye karşılığı ayırır geçer. Tahminimce doğru cevabın böyle olmas lazım ama iddiam yok.
Ben de vmy ye çalışıyorum o sebeple ben de bu şekilde düşündüm
-
Arkadaslar gelir vergisine dahil degildir sorusunu ben şans oyunları yaptım ama diğer şıkları hatırlamıyorum şıklarda veraset intikal var mıydı baska soruyla mı karıştırıyorum acaba
-
@can-mavi TMS 38 Maddi Olmayan Duran Varlıklar standardı lisans haklarını, maddi
olmayan duran varlıklar içerisinde değerlendirmektedir (TMS 38, prg.
9). Tekdüzen Muhasebe Sistemi de bir bedel karşılığında elde edilen ve bir
yıldan daha uzun bir süre işletme yararına kullanılabilecek lisans haklarını
maddi olmayan duran varlıklar içerisinde 260 Haklar Hesabı altında muhasebeleştirmeyi
öngörmektedir (Sevilengül, 2014, s. 458). Bu durumda futbol
şirketlerinin futbolcuların lisans hakkını satın almak için ödedikleri transfer
ücretlerinin maddi olmayan duran varlıklar içerisinde haklar kaleminde aktifleştirilmesi
gerektiği gayet açıktır. Çünkü bonservis sözleşmeleri genellikle
bir yıldan daha uzun süre için imzalanır. Örnek şirket için bu süre 2014-2015
sezonu için 2-5 yıl aralığındadır (Rapor, 2015, s. 31). -
@maxmin, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@murky hocam sizin hesapladığınız kaç yanlış var üstü kapatmaz diye düşünüyorum
Benim kötü hocam ya. 16 kesin yanlışım var, sınav esnasında sorular kolay gelmişti açıkçası düşünmeden ve çok hızlı çözdüm sanırım ilk de ben çıktım salondan. Ama sonrasında soruları muhakeme ettiğimde cidden çözerken ihtimam göstermek gerekiyormuş. Ama gerçekten kendimden bağımsız yapıyorum bu yorumları bu sınav 78'in üstünde kapatmayacak, hak eden ve en çok isteyen kazansın inşallah.
-
@can-mavi maddi olmayan duran varlık grup adı değil mi , haklarda orda bir hesap bence hak'tır cevap
-
@can-mavi muhasebe hocama sordum haklar deşmeyin bence
-
@merve06 ben hisse senedi satis kazanci yaptim
-
@can-mavi yoktu hocam oyle bir sık eminim ben
-
@uruk-hai eline sağlık kardeşim
-
@murky 84 ün kesin olarak altı kapatacak diyebiliriz demek ki :)) bencede hocam basit geldi de soruları tartışınca öyle değil anlaşıldı
-
@sinek diğer şıkları hatırlıyor musunuz veraset intikal var mıydı ben emin olamadım sorudan sizinki de dogru olabilir
-
@tülaytan hocam o cevap net alıcılar borçlu. İştirakine krediliticari mal satıyorsun, iştirakinden temettü veya kar payı almıyorsun, eğer temettü veya kar payı alsaydın iştiraklerden cevap iştiraklerden alacaklar olurdu.
-
@maxmin estağfurullah hocam teveccühün. Hayırlısı olur inşallah.
-
Gib ne durumda.Bir tek ben mi merak ediyorum yav
-
Arkadaşlar o kadar da kolay değildi sanki sınav. Yani tuzak soru çoktu.
-
Bonservisi sordugu için haklara yazık ama kafama o anne takıldı futbol a.ş futbolcuyu de.demirbaşlara atacak acaba
-
@alika28 çoktu hocam ilk bakışta kolay geliyor insana, çıkınca en az 15 sorunun tuzak olduğunu anlıyorsun.