2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@beveridge-eğrisi
son yapılan 25 kişilik maliye uzman yrd. sınavı 80 sorudan 60 doğru ile kapatmıştı.. -
@can-mavi hocam valla ha kendiminki doğru olsa bile yemin ederim ne kimseye duygu sömürüsü ne yalakalık için diyorum, bir şeyi mümin kardeşin için de istemedikçe Allah nasip etmezmiş. Sınav gecesi dua ederken ve her sınavda dua ederken derim ki Allahım çalıştım, çabaladım, konularını 3 kez bitirdim ben tedbiri mi aldım tevekkülünü sana bıraktım. Eğer benden daha fazla ihtiyacı olan varsa, benden daha fazla hakedeni varsa, benden daha fazla muhtaç olanı liyakat sahibi olanı varsa ona nasip eyle, eğer ben bu sıfatlara haizsem bana da nasip eyle diye. O yüzden gelirse de gelmezse de vardır bunda da bir hayır deyip köşemizde çekilip yolumuza bakmak canı gönülden söylüyorum ki yaradanın rızasını kazanmak için daha da hoş olacak. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@falanfilan gayri safi ve safi disinda baska bisey yoktu hocam.safiyi isaretlemisindir
-
@gkhn-gnr ama en azından eski bilgilerden sormuyor kafamızda soru işareti olmaz yeni mevzuata göre sorması iyi bence
-
@casanova aynen kardeşim , amin
-
kooperatifle ilgili değişiklik ne arkadaşlar ben kaçırdım
-
@ultras06 doğru yaptım inşallah o zaman
-
@otuzyılsavaşı sorularin benzerligi ve zorluk seviyesini de denk kabul edersek 75 gibi kapatabilir.
-
@zenginmemur Hocam ben 77-78 diyorum. 600 kişi az bi sayı degil toplamda 700 e yakın kişi de mulakata kalır diye düşünüyorum. çevremdeki ve forumdaki arkadaşların net beklentisi genelde 75-85 aralıgında. 82-83 üstü yapan 600 kişi varsa memlekette valla biran önce yerleşsinler dguya da önümüz açılsın mülakata kalamazsam açık bi şekilde gerizekalı olduğumu dusunucem. 2 yıldır iyi kotu ders calisiyorum 300 kisilik alimin baya bi insan da yerlesmis olmasina ragmen gelen kurum sinavini kazanamiyorsam yazık bana
-
İştiraklere mal satılması sorusunu naptınız arkadaşlar
-
@ilanmılano hocam insalllah ya 75e kadar duşse super olur.
-
@i̇lanbekleyenbiri aynen kardeşim
-
@tobıntax hocam açıklayın. İştirakine kredili mal sattığın için cevabı 120 alıcılar borçlu olacaktı. Eğer ki iştirakinden temettü veya kar geliri elde etseydiniz, 132 iştiraklerden alacaklar borçlu şıkkı doğru okurdu. Düşürücü bir soruydu ne yazık ki.
-
@ilanmılano cunku bir iki tanede simdi dogru dedigimiz seyler belki yanlis olur.
-
Bir an aciklandi sandım ha
-
@tobıntax ortaklardan alacaklar yaptım ama alıcılar deniliyor
-
Arkadaşlar şu pozitif dışsallık sorusu için birkaç şey söylemek istiyorum. A kitapçığındaydım hangisi yanlıştır diyordu.
Şıklar
A-
B- Marjinal sosyal maliyet>Marjinal özel maliyet
C- Düşük üretim oluşur.
D- Piyasa başarısızlığıdır.Burada a şıkkını hatırlamıyorum. Ama B şıkkı bariz yanlış C ve D şıkları ise bariz doğru. B şıkkı neden yanlış çünkü B şıkkındaki durum negatif dışsallıkta oluşur. Pozitif dışsallıkta marjinal sosyal FAYDA>majinal özel FAYDA olmalıdır. B şıkkını böyle verseydi o da doğru olurdu ama MALİYET yazdığından adım gibi eminim çünkü son beş dakika bu ve izmir iktisat kongresi sorusuna bakıp durdum A şıkkını hatırlamıyorum. İki değişkenin birbirine eşit olması gibi bir şey olduğunu KESİN hatırlıyorum.
Bu durumda Eğer A şıkkı
1- marjinal özel maliyet (+ dışsal maliyet) = marjinal sosyal maliyet diyorsa NEGATİF dışsallık olur.
2- marjinal özel fayda (+ dışsal fayda) = marjinal sosyal fayda diyorsa POZİTİF dışsallık olur.A kitapçığı için A şıkkında olan cevabı tam olarak hatırlayan var mı? Veya B kitapçığında soruyu çözüp benim yazdıklarımda eksik şıkkı hatırlayan. Çünkü yazdığım gibi diğer üç şık bariz olarak pozitif dışsallıkta biri yanlış ikisi doğru oluyor. Son şık tam olarak doğru hatırlayan pozitife mi girer negatife mi belli edecek. 1 yazdığım durum çıkarsa soru yanlış olur ve iki cevap olur soru iptal edilmelidir ikinci yazdığım durum olursa sorunun cevabı B şıkkı olur (A kitapçığı için konuşuyorum) ve soru iptal olmaz.
https://i.hizliresim.com/nlb2kB.jpg
https://i.hizliresim.com/vPaRmr.jpg -
@gkhn-gnr hisse senedini alan için iştirak ama hisse senedini aldığın firma için ortak oluyorsun (hisse senedi alınan firma kaydı soruluyordu) diye hatırlıyorum
-
@alika28 hocam esit diyordu bn direk onu yaptim ama hesplarimda yanlis kabul ettim yada iptal olur
-
@gkhn-gnr Alıcılar olacak özün önceligi geçerli o arada alican hoca da söyledi zaten