2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@zenginmemur hocam neyin neye eşit olması diyordu o önemli öyle soru direk iptal etmezler. Ben iki durumu da yazdım.
-
@shanks olabilir doğru diye söylemedim öyle hatırlıyorum
-
@shanks hangi soru bu
-
Peki ortaklara kar dagitimimi yoksa kar payi odenmesi mi ?
-
@shanks bide sorulardaki bir kelime bile anlamını değiştiriyor alican hocaya nasıl aktarıldiysa tabiki doğru cevabı vermiştir ama net soruları hatırlayama helal olsun
-
@alika28 hocam o kadar hatırlamiyorum ama Bn A şıkkını işaretlemisitim
-
@biriibfli kar dagitimi yaptim
-
@zenginmemur ben de ama emin degitim
-
@biriibfli iste bu nednle diuorum boyle tartistikca 70e kadar düsecem bn en iyiis kac dogru tahmininde bulunmak en iyisi
-
@alika28 marjinal özel fayda marjinal sosyal faydaya eşittir yazıyordu a şıkkında
-
@gkhn-gnr hocam soru şu kadardı ben hatırlatayım size şimdi soruyu yazınca daha net hatırlayacağınıza eminim.
SORU: işletme iştirakine kredili mal satışı gerçekleştirmesi durumunda aşağıdaki kayıtlardan hangisini yapmalıdır?
ŞIKLAR:
A) alıcılar hesabı borçlu
B) iştiraklerden alacaklar hesabı borçlu
C) ortaklardan alacaklar hesabı borçlu
D) diğer ticari alacaklar borçlu (d şıkkında emin değilim ama hem önemi yoktu hemde bunun gibi bir şıktı)Cevaba gelecek olursak dediğim gibi kredili mal satışı gerçekleştirirseniz 120 ticari alacaklar hesabı borçlanır ve A şıkkı doğru cevaptır. İsterseniz diğer şıklarıda inceleyip ihtimaller üzerinden gidelim
B şıkkında ki iştiraklerden alacaklar hesabının borçlu çalışması için %10-50 arası hisselerine sahip olduğunuz şirketin temettü veya kar payı dağıtması gerekir ki 132 iştiraklerden alacaklar hesabı borçlansın
C şıkkında ortaklardan alacakların borçlu çalışması içinse ya şirket ortaklarından biri şirketten borç almıştır ve siz bu borcu ortaklardan alacaklar hesabının borcuna kaydedersiniz, ya da ortaklardan birine karşı bir alacağınız doğmuştur o şekilde kayıt yaparsınız. -
@thorstein-veblen hocam uretim maliyeti yaziyordu. Ancak finansman gideri hesabinin aciklamasina bakarsak faiz gideri olarak da gecer. Ama 7/B hesabinda uretim maliyeti diye bir hesap yok
-
Kütüphanede ders çalışıyorum kimin konuşmasına kulak misafiri olsam 80 den fazla doğdum var diyor.dguy için p48 81 in altına inmez demiştim,tutmadi.simdide içimden 83 geçiyor.
-
@sdf o zaman soru kesinlikle b şıkkı olur.
-
@noyanna 799
-
@casanova bakın tam hatırlamakla beraber soruda k işletmesi l işletmesinin iştirakidir l işletmesi k işletmesine mal sattigindaki kaydı soruyordu die hatirliyorum iştirakin değil ortağın kaydı
-
@alika28 demin yaptığınız açıklamada pozitif dışsallıkta marjinal sosyal fayda > marjinal özel fayda yazmışsınız şimdi kesin b olur diyorsunuz?
-
@gkhn-gnr cvp sizin dediğiniz olabilir tabi
-
@alika28 Bu soruda hangisi doğrudur diye sormuyor muydu? Eğer dediğiniz gibi yanlışı soruyorsa kaç defa döndüm nasıl yine yanlış okuyorum anlamıyorum. harbi nasip bazı şeyleri ne kadar dikkatli olursan ol olmuyor. Stabilizatör sorusunu da yanlış okumuşum hatırladığım kadarıyla belki hatırlamadığım da daha var harbi insanın basireti bağlanıyor o anda resmen
-
@gkhn-gnr hocam k nın l ye veya l nın k ya mal satması durumu değiştirmez ki dediğiniz gibi olsa dahi soruda "kredili mal satış kaydını" soruyordu en nihayetinde.