2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@casanova yoksa aklıma takılan bir şey yok sadece doğru cevap hangisi merak ediyorum , mantıklı bir açıklama yok çünkü
-
@lex-fori pozitif dışsallıkta marjinal sosyal fayda=marjinal özel faydadır adım gibi eminim ama velev ki yanlış olsun diğer şık marjinal sosyal maliyet>marjinal özel maliyet pozitif dışsallıkla değil negetif dışsallıklarda oluşur. Diğer şık yüzde yüz pozitif dışsallık için yanlıştır.
-
@sinek o soruyada cogunluk sans oyunlari demis bn hisse senedi yaptim.
-
@zenginmemur şans oyunları gelir vergisi değil viv
-
@sinek bu soru benimde kafamı karıştırıyor arızi olarak yapılınca diğer kazanç ve iratlar giriyor kendi hesabına sürekli yaparsa ticari kar oluyor orda sadece hisse senedi satışı yazıyordu bunu isaretledim
-
@casanova iştiraklerden alacaklar yaptım hayırlı olsun bir yanlış daha
-
İştirak sorusu kesinlikle 120 alıcılardır arkadaşlar esas faaliyet satıştır
-
@can-mavi ben de öyle düşünüp şans oyunu işaretledim
-
@can-mavi hocam kar dagitim kaydi.ortaklara dagitilacak karin belirlenmesi muhasebelestirilmesi.kar odenince kapatiliyo ortaklara borclar hesabı.
-
@ultras06 peki kar payı dağıtım olan şık nasıl kullanılıyor , onu da şöyle de kardeşim kafamda netleşsin
-
@can-mavi veya da o soruda ki şıkları hatırlayan var mı
-
@can-mavi hocam mantıklı bir açıklamasını oluşturmaya çalışalım gelin beraber. Dönem net karı hesabı alacaklı çalışan bir hesap. Net kardan azalım gerçekleşirse veya karın dağıtılmasına karar verilmişse bu hesabın borçlu olarak çalışması gerekir ki çıkışı yapılsın. Biz tersten hesap işleyişinde düşünelim, mesela ortaklara kar payı dağıtılması kaydını nasıl yaparız?
Oluşan dönem net karından ortaklara borçlanarak kar dağıtım payını gerçekleştiririz önce, sonrasında ise kasadan nakit çıkışını yapıp ortaklara borçlar hesabını kapatırız.Dönem net karı üzerinden ortaklara kar payı dağıtılmasının kaydı
Dönem net karı (borçlu)
ortaklara borçlar (alacaklı)Ortakların kar payının nakit ödenmesi kaydı
Ortaklara borçlar (borçlu)
Kasa (alacaklı)
Yanlışım varsa düzeltin lütfen. -
@gkhn-gnr hocam diger siklar neydi hatirliyomusunuz?
-
Arkadaşlar oyuncu bonservisi konusuna ne diyorsunuz? Soruda haklar seçeneği vardı ama bu hesap futbol kulüpleri dışındaki işletmelerde kullanılırsa daha uygun olur. Neticede futbol kulüplerinin asli işi, oyuncu alıp satmak olduğundan ticari mallar hesabı kullanılmalı diye düşünüyorum.
-
@zenginmemur yok hocam
-
@casanova işte ben de kar payı dağıtımı yaptım ama sağlam bir düşünceyle yapmadım kar dağıtımıyla kar payı dağıtımı arasında kalıp yaptım
-
Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun.Sınav bence tamamen dikkat ölçmeye odaklıydı.Her sınavın kaçınılmazı illaki hepimizin basit hataları oluyor ayrıca sınav hakkında bir düşüncem ise bazı soruların soruluş biçimi anlam açısından kapalıydı her türlü yorum getirerek değişik cevaplar verdik ki bazı sorular dünden beri tartışılıyor o yüzden soruları biraz daha düzgün hazırlayabilirlerdi.Umarım herkes için en hayırlısı olur bu benim ilk kurum sınavımdı fakat tamamen tahminim sınav 76-77 bandında kapatır diye düşünüyorum.Herkese iyi çalışmalar dilerim.
-
@lindahl bonservis hakkına sahip oluyorsun oyuncuya değil adi üstünde oda hak zaten
-
@can-mavi kar payı dağıtımını yaptıysanız büyük ihtimal doğru yapmışsınız hocam. Eğer karın dağıtılmasının veya ödemesinin kaydı isteseydi gönderdiğim iletide ki ikinci yevmiye kaydı gibi oluşurdu cevap aklınız takılmasın.
-
Galiba cevap kar payı dağıtımı
http://www.muhasebedersleri.com/sirketler-muhasebesi/anonim-kar-dagitimi-muhasebe-3.html