2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@corrieredello meslek merkez uzmanlık özlük haklarının iyiliği açısından güzeldir. GİB de çalışma ortamı şu şekildedir. Açık ofis şeklinde çalışırız. ortalama bir şubede 5 ile 10 arasında personel çalışır. arkadaşlar arası ortam genelde iyidir. açık ofis olduğu için hep bir arada olmak samimiyeti artırır ancak her katta grup başkanı ve daire başkanı da olduğu için biraz dikkat etmek gerekir. GİB diğer kurumlara nazaran katı bir şekilde yönetilir. Üstatlarla ilişkiler fazlasıyla hiyerarşiye tabidir. Ne iş yaparlar? bu sorunun cevabı çalıştığın Daire Başkanlığına göre değişir. Genel olarak teknik şubeler Vergi Daireleri Başkanlıkları tarafından netleştirilemeyen özelge, sirküler taleplerini cevaplandırır, uygulamalara yönelik tebliğler çıkarır, VDBlerde çözülemeyen sorunlar GİBe yansır. Uzmanlar da o sorunları çözmeye çalışır. Saygınlık açısından bakarsak olaya, uzmansındır GİB'de yöneticiler genellikle VDK dan atanır. Uzman olarak pek yükselme şansın yoktur. en fazla şube müdürü olabilirsiniz. Grup Başkanı ve üstü çoğunlukla teftiş kökenlidir. kariyer basamakları çok hızlı tırmanılamaz malesef. o açıdan pek güzel değil ancak merkez uzmanlar açısından başka kurumlara geçişler söz konusu olabiliyor ara ara. onları değerlendirebilirsiniz. aklıma gelenler bunlar. bu arada şuan GİB de ortalama bir şubede iki ya da max. 3 DGU çalışıyor. Hiç DGU olmayan şubeler de var. Geçici görevli çalışan GU sayısı daha fazla. şuanda sayıları azınlıkta ama bu alımlarla çoğaldıklarında ortam daha farklı olabilir bir de birbirlerini tutarlar. Dernekleri vardır. yüzde 90 ı üyedir. kendi içlerinde birbirlerine yardım ederler. bunlar da güzel taraflarına örnek olsun
-
@sdf yeterlik kısmına gelince. Son promosyon uzman olalı 3 yıl olmadı. Son dönemde ülkemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle yeterlik sınav tarihleri biraz aksadı. son promosyon uzman olalı 1 yıl oldu henüz. sınav klasik usulde yapılır. kolay bir sınav değildir. ancak çalışılınca elbetteki yapılıyor. sınava girmeden önce tez hazırlarsın. çalıştığın başkan senin danışmanın olur.tez olayı biraz o kişinin insiyatifindedir. zor bir dönem de geçirebilir, rahat da atlatabilirsiniz ama çok sıkıntı çektim diyeni görmedim. ingilizce evet yeterlik döneminde alınması gerekiyor. ama ingilizcesi kötü olan arkadaşlar kurslara giderek bu işi rahatça hallettiler. ayrıca devlet DGU lara ingilizce kursları ve eğitimleri için bir miktar maddi destek de yapıyor. Kısacası, çalışınca oluyor (ekstra durumlar elbette olacaktır. ben genelleme yapıyorum gördüklerimden)
-
@sdf siz guy olarak mi calisiyorsunuz hocam,cok tesekkur ederiz bilgiler icin
-
@duyguuu37 evet GİBde çalışan bir gelir uzmanıyım. Rica ederim.
-
@sdf cok sagolun boyle ilk agizdan dinlemek guzel oldu,bize de nasip olur insallah iyi calismlar
-
@duyguuu37 inşallah. kolay gelsin. şimdiden başarılar.
-
@sdf hocam bilgi için teşekkürler. Burada subeden kastiniz vergi dairesi mi acaba ? Dguylar vergi dairesine gidip guy gibi calisabiliyor diye yorumlar oluyor ne kadar doğru? Yoksa yalnızca gib merkezdeler mi ?
İkinci olarak sanırım bu seferki dguy alımı risk analiz merkezi için olacak. Böyle bir durumda dguy yapısı değişir mi ? Yeni bir dguy dönemi başlıyor diyebilir miyiz ? Ayrıca bu risk analiz merkezi hakkında neler konusuluyor bir bilginiz varsa paylaşabilir misiniz ? Teşekkürler
-
@ceks74 DGU lar vergi dairesinde çalışamazlar. sadece GİB merkezde çalışırlar. şubeden kastım da GİB de daire başkanlıkları onun altında grup başkanlıkları altında müdürlükler yani şubeler vardır. mesela KDV şubesi ya da müdürlüğü. onu demek istedim. ikinci soru evet risk analizi merkezi kuruldu ve DGUların bir kısmı belki de yeni alınacakların hepsi orada çalışabilir. bu konuda net bir duyumum yok. burada da durumlar belirsiz. orada çalışmanın pek fark yaratacağını sanmıyorum. halihazırda GİB de her daire başkanlığında farklı işler yapılıyor zaten görev alanları konuları ayrı ayrı. ama yapılan işin yapılış şekli, prosedürler ortaktır. Risk analizinde çalışılınca da görev alanı haricinde şu anki durumdan farklı bir şey olacağı zannetmiyorum. şartlar, özlük hakları vs. aynı olacaktır. konuya ilişkin burada konuşulan net bir durum da yok henüz. ben de Sayın Bakanın açıklamaları kadar bilgi sahibiyim.
-
@sdf Teşekkür ederim hocam.
-
devlet gelir uzmanlarının çalışma ortamı açık office
https://www.youtube.com/watch?v=0S0tUjipw2c
bitsin bu süreç.amin..
-
@otuzyılsavaşı bizler bu açık ortamı evrak dolaplarımızla kapatmaya ayırmaya çalışıyoruz kendimize oda yaratmaya çalışıyoruz ama her türlü tavanımız açık. aa desen başkan duyuyor. bir miktar gergin bir ortam toplum olarak alışık değiliz açık ofis ortamına çay, kahve de gelmiyor isteyince. çaycı yok herkes kendi çayını kendi alıyor, kahvesini kendi yapıyor
-
@otuzyılsavaşı bunlar Amerikanın guyları mi :))
-
@otuzyılsavaşı bir de mesela ben bu videoyu açamadım neden çünkü GİB de bilgisayarlar youtube u açmıyor. yasaklı site binada telefon ve internet çekimi de çok sıkıntı. biraz sıkıntılıyız bu konuda bunlar da DGU mesleğinin dezavantajları diyelim ama tek derdimiz bunlar olsun tabiki..
-
@sdf acıklamalarınız icin cok tesekkur ederim insallah meslekdas oluruz:)
-
@sdf
:)) dgularının çalışma ortamını görmüştüm hocam yanlış hatırlamıyorsam,bazıları tek kişilikti(üstatlarınkiydi heralde) bazıları da 3 kişilik çalışma masalarıydı,aralarında paravan falan olan
açık tavan güzeldir,gökyüzünün altında
idarecilerle iç içe olmak sıkıntılı olur ve kesinlikle doğru diyorsun hocam,toplum olarak açık ofise pek alışık değiliz
kahve makinemizi götürürüz o zaman,sıkıntı olmaz heralde
kazanalım da.... -
@irfanek eksik dua etmeyin lütfen ben Gelir Uzmanıyım. inşallah Devlet Gelir olursunuz o daha iyi
-
@sdf
kısa süreliğine de olsa,zorla da olsa sosyal medyadan uzak kalmak iyidir hocam :)) bu açıdan yaklaşmak gerekir avantajları daha fazladır umarım derdim bana derman imiş
eyvallah hocam bilgilendirmeler için,sağolasın,iyi çalışmalar... -
@otuzyılsavaşı evet tek kişilik odalarda grup başkanı ve üstü oturur. bizler 4 yapraklı yoncalarda oturuyoruz. 3 kişilik size iyi denk gelmiş biz şubede 10 kişiyiz bunlar tabi işin esprisi. herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
@sdf
evet evet,şimdi hatırladım, 4'lü yonca masalar :)gayet samimi,sempatik ,güzel bir ortam gördüğüm de toplamda 10 kişiye yakındır heralde neyse..hayırlısı hocam.. -
@sdf çok teşekkür ederim kardeşim çok bilgilendirici bir yazı oldu