2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
Düşünsene bir bakıyorsun açıklanmış.Düşünsene yav düşünsene
DÜŞÜNEMEDİ -
@eemci kısa dönemde faiz artırsan bile düşmez, yapısal reform dediğin 15 sene sürer bizim ülkemizde 55 .Değiştirebileceğin, nitelik katabileceğin hiçbişey yok. Her açıdan dışa bağımlısın sen dışarıya deynek gösterirsen adamlar sana boru döşer, deyneğin elinde kalır. Sen hamsın daha fırına girmeden piştim ben dememelisin, biz boyun eğmeyiz dersin hadi sen eğmezsinde çiftçisi esnafı memuru halkı ezim ezim ezilir.
Şuan tek yapılacak şeyler listesi
1)Allah aşkına şu Suriyelileri bir gönderin kendimiz açız daha
2)kamu mali disiplinini sağlayın, senin benim onun parasıyla peşkeş çektiğiniz kadro verdiğiniz o taşeronlara bir daha dönün bakın
3)audi varken passatamı binecem kafasında olan ne kadar adam varsa kamudan bi çıkarın artık
4)kuru sabitlesen fayda etmez, dalgalanmaya bırakırsan bir günde bile %15 değer kaybeder bugün ki gibi.
Yapacağın tek şey şu an için otarşidir, gelirler politikasıdır bununda ucu niteliksiz adama dokunmaz, senin benim gibi okuyana dokunur. -
@eemci Bana kalırsa, böyle bir dönemde açıklama yapılacaksa kesinlikle piyasaya güven verecek, yapısal reformlar ve elle tutulur fikirler sunulmalı. Bakan Bey'in açıklamasından sonra doların artma sebebi, Bakan beyin bilindik, somut çözümler içermeyen bir açıklama yapmasından kaynaklı.
Peki neden dolar bu kadar hareketli? Siz mühendis olduğunuz için açıklamak gerekirse ödemeler bilançosu dediğimiz Merkez Bankası tarafından tutulan ülkemizin dış ülkelerle bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği mal, hizmet ihraç ve ithalatı; sermaye hareketleri (fiziki yatırımlar, sermaye yatırımları) gibi kalemleri içeren bir tablo var. Bu tabloda iki ana kalem vardır bunlardan birincisi "Cari İşlemler Dengesi" diğeri ise "Sermaye Hesabı Dengesi" cari açık dediğimiz kavram da bu tablodan çıkar.
Cari İşlemler Dengesi ve Sermaye Hesabı Dengesi ters yönlü çalışır. Bu ne demektir? Cari işlemlerde açık verirsek, sermaye hesabında fazla vermemiz gerekir. Malumunuz cari açık bizim yıllardır problemimiz. İhracatımız ithalatımızı karşılamıyor. Biz de bu açığı sermaye fazlası olarak kapatıyoruz.
Sermaye hesabında ise kısaca anlatmak gerekirse iki seçeneğimiz var. Ya sıcak para girişleriyle sermaye fazlası verirsiniz ya da fiziki yatırım yapar uzun vadede istihdam sağlar, yapıcı çözümler bulursunuz. Sıcak para dediğimiz olay nedir? Faizi arttırırsın, yabancı yatırımcı diğer ülkelere nazaran parasını faiz üzerinden değerlendirmek için senin ülkene getirir, yani sermaye gelir ülkene. Lakin sorun şu ki yabancı yatırımcı en ufak bir spekülatif harekette parasını çeker. İşte en başta sorduğumuz dolar neden bu kadar hareketli sorusunun cevabı da tam olarak burada saklı.
Peki bundan sonra ne olacak? Kısa sürede bazı problemler yaşayacağız, sonrasında yine "sıcak para" kaynakları bularak bir süre yangını söndüreceğiz. Sonrasında ise "yapısal reformları" özellikle yeni sistemle beraber çok daha sağlıklı uygulayarak, Türk ekonomisinin yıllardır sıkışıp kaldığı sarmaldan kurtulacağız. Her şey daha güzel olacak, birazcık sabır.
-
Arkds lar su zor dedıgın iz guy denemesi Hangı yayın
-
@eemci acil sıcak para girişine ihtiyaç var kısa dönemli de olsa bir nefes aldirir
-
@milton 4T bence de zor ama artık guyda zor
-
MB'nin net rezervleri 21 milyar dolar.Mudahale etmeye kalksa etkisi son derece sinirli olur.O yuzden mudahale etmiyor.Durum gercekten cok vahim.Doviz kurunun enflasyona etkisi cok yuksek duzeyde olacaktir.Akaryakit fiyatlari secimden 2 hafta once sabitlenmisti ve dolar yanlis hatirlamiyorsam 4.5 tl civarindaydi su an ise 6.65 duzeyinde bu da yaklasik akaryakita %45 zam olarak yansiyacagini gosteriyor.
-
@avexer bişey olmaz bizim halkımızın % 80 i hep 50 lik 100 lük alıyor akaryakıtı. Dolar 50 lira olsada farkeden durum yok yani.
-
@eemci öğretmene doktorluk vasfı damada ekonomi vasfı yüklesen olacağı budur..
-
Dolar 6.80’e kadar çıktı 1000 dolar borcum var bir haftada resmen 2000 lira arttı hocam. Zaten sınavda açıklanmıyor. Ders falan çalışma hak getire. Bir rakibiniz eksildi arkadaşlar :))
-
@alika28 ne yaptın o parayı yoksa 10 kere duj falan
-
@alika28 Allah yardımcınız olsun hocam dolar borcu olan herkese yardım etsin . Sanırım tarihlere bir kara cuma geçiyor ,bu saatten sonra dguy da açıklanmaz durum gerçekten ciddi
-
@justice11 sıcak para da zor eskiden arap sermayesi vardı o da artık abd güdümlü leş kargalarına döndü batıdan gelmesi de çok zor. Yani aslında sorun gittikçe derinleşiyor. Bence şuan sıcak parayı çekmenin tek yolu büyük yatırımları erteleyip ( millet bahçesi gibi mesala ) büyük faiz artırımları yapmak. Ayrıca olabildiğince de tasarrufa gitmek. O okuduğumuz stagflasyonu aslında maalesef yaşıyoruz:(
-
Hepimiz ölüceeeeez.
-
Yarım saate açıklandı açıklandı, açıklanmadı ekime kadar... Ekim sağolunsun der, işime gücüme bakarım bu ne lan delirttiniz lan beni lan beni delirttiniz...
https://youtu.be/DvgdUiqbEkg aynı bu durumdayım ki yalnız olmadığıma da eminim... -
@umuttukenmez haklısınız hocam Arap sermayesi olabilirdi ve gerçekten etkilide olurdu ama dediğiniz gibi onlarda ABD nin güdümünde
-
@keynesinruhu hocam galiba senin tez çürüyecek kısa vade de ölüyüz.
-
Genemi gol değil
-
Ceyrek 400 tl olunca sanirim komisyon isi gucu birakip kuyumculara akin etti. Aloo sinav bugun aciklanir mi? Delimisin be adam ne sinavi ne dguyu gib'ce kuyumcudayiz o sirada bir kargasa duyulur telde ben komisyonn basganiyimm once ben bozdurcam ceyregiii sonra ditt dittt ditt telefon kesilir
-
Ilk defa bi kurum sinavina girdim erken aciklaniyo diye seviniyodum aciklanmadi ya sansima bak