2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@alperen-turkuaz hayallerini suya düşürmek istemem ama gerçekten çok şey istiyorsun ya
-
@gencburokrat dünyayı istemem kardeş bunlar olsun yeter bana
-
@zenginmemur kar dağıtımımı kar payı mı olcaktı peki bu soruda muallak. Bugün bi sorunun açıklamasında kar payı ancak dönem net karından verilir yazıyodu.
-
@alperen-turkuaz kardesim seni uzmek istemem ama 73 zor 144le kapatacak
-
@ceks74 bende 370000 lü bir şey yaptım ama arkadaşlar açıklayınca ştanın 2800000 bin alacakta olması daha mantıklı geldi banada, ama karşılık ayırdığından bahsetmemesi kafa karıştırıyodu belkide bizim yaptığımızı doğru kabul ediyodu. Cidden çıktığımda çok kolaydı diye söylenirken bu tartışmaları görünce hayal kırıklığına uğradım
-
@zenginmemur iptal edilmemesi haksızlık olur. Bazı arkadaşlar üretimde poz dışsallığı soruyodu diyor ama benim sadece aklımda poz dışsallıkla alakalı yanlış olanı sorduğu kaldı
-
@moonlight çok mu hatta yaşananlarinin hepsi rüya olsa aslında dünyanın tek süper gücü olan Türkiye de yaşayan Türkiye uzay ajansında çalışan astronot olsam
-
@lilith pozitif dışsallık sorusu hatalı değilmiş arkadaşlar bende ms fayda = mözel fayda yaptım ama bu msm > mö maliyet olacak cevap
-
@cesss pozitif dissallik durumunda marjinal sosyal fayda=marj. Özel fayda nasıl doğru oluyor peki ?
-
@lex-fori doatum iki ayrı kaynaktan (erdal ünsal zeynel dinler den ) baktım.üretimi ilgilendirirse faydalar eşit olur tüketimi ilgilendirirse maliyetler eşit olur doğru cevap msm> möm kesindir. Üretimde pozitif dışsallığı soruyordu ve soruda hatalı değil msf=möf yazan yanlış kabul etsin
-
@cesss soruda yanlış olanı soruyordu
-
@cesss hocam yanlis soruluyordu
-
@zenginmemur evet kardeşim msfayda =marj özel fayda bu ifade doğrudur . Yani bunu işaretleyen ler soruyu yanlış yapmıştır. Bende dahil
-
İptal edilmezse bu soru
Sorunun dogru cevabini kimse bilemicek -
Yani yanlış olan cevap msmaliyet>m özel maliyet
-
@tugaygunes soru yanlış mı doğru mu bilmem ama %99 doğru cevap olarak kabul edilecek olan marj sosyal maliyet > marj özel maliyet olan şık kabul edicektir
-
@cesss Yüksel bilgili mikro iktisat sayfa 716.
Pozitif dissallik durumunda esitligi anlatan sayfanin fotografini kimse atamadi bir türlü. Yuksel hocaya da bakip oyle karar verelim. Soru hatalı. -
Benüm bildiğim ve okuduğum sosyal maliyet sosyal fayda her zaman özel fayda ve maliyetlerden büyüktür. Ondan eşit olan şıkka yanlış dedim işaretledim.
-
@maxmin arkadasim soru yanlısı soruodu sen hala dogruyu soyluon
-
@kaimoğlan yok kardeşim yüksel bilgiliyede baktım orda dikkat edersen tüketim de pozitif dışsallık diyor. Bu şekilde sorsaydı bizimki doğru olurdu ama soruda üretimde pozitif dışsallığı soruyodu . Tekrar ediyorum üretim dışsalığında faydalar eşit olur tüketim dışsallığında faydalar eşit olur . sınavın en detay sorusuydu bence