11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
-
Bende 84.01 ile SGK yı kaçırmıştım haklısınız tedirgin olmakta ama sizin puanınız iyi size gelecektir diye düşünüyorum bide puanlar tek yıl onu baz almakta fayda var @bahar27
-
@şampiyon çok tşk ediyorum:) ben ufaktan hazırlanmaya başlayayım öyleyse:)
-
Arkadaşlar VMY için 81-82 puan bandında kalma ihtimali yüksek. Tabi burada diğer değişkenleri hesaba katarak 80 üstü puanı olanların çalışmalara devam etmeleri gerekiyor. Burada 80 puan altı için bir şey demek istemiyorum ama hazır kpss yakınken onların çalışmaya devam etmeleri de onlara bir şey kaybettirmez.
-
@antimülakat hocam gecen yil 82.64un siralaması 2400 gibi gelmiş bu yıl ne olur hem sayı cok hemde sadece 2017 puanlilar sgk örnegi biraz moralleri bozuyo
-
@zenginmemur ama hangi puan türünde. Çok fazla puan türü var. Birinde iyi olan diğerinde kötü veya birden fazla puan türü çok iyi olan var. Büyük bir küme çizmek gerek net tespit için o da eldeki verilerle imkansız.
-
Arkadaşlar VMY sınavında kağıtlar okunurken komisyonun her sene uyguladığı bir anlayış vardır. Bölümlerden bir alana ait cevaplara çok kıt puan verilir. Son sınavda bu durum Maliye bölümünde idi. Önceki sınavlarda genellikle iktisata kıt puan veriliyordu. Yani kişinin sadece bir bölüm yüzünden 50 altında kalması, genel ortalaması 65 üstü olmasına karşın çok sık karşılaşılan bir durumdur. Bu nedenle hiçbir bölümü baraj altı kalacak düzeyde bırakmayın. Her bölüme dengeli çalışın. İlan metninde yazan her dersten kesinlikle soru sorulur. Hiçbir kısmı es geçmeyin.
-
- ve 4. Promosyon VMY sınavına giren bir kardeşiniz olarak şunu belirteyim. Yazmaktan korkmayın. İktisat dersine ağırlık verin. Muhasebeden monografi çözmeden kesinlikle sınava girmeyin. Hukuk derslerini kanunlardan okumaya özen gösterin. Maliye için, maliye politikası kısmına Abuzer Pınar gibi bir kaynaktan çalışın. Kamu maliyesi ve Maliye Politikası bunların ayrı çalışılması gerekiyor.
-
İktisat için mikro Erdal Ünsal
Makro Erdal Ünsal, Samet Öztufan olabilir.
Uluslararası İktisat vmy için önemli bölümlerden 1 veya 2 soru gelir. 20-40 puan arası.
Türkiye Ekonomisi Yakup Kepenek vs.Kamu Maliyesi dershane notu dahi olur.
Maliye Politikası Abuzer PınarMuhasebe genel muhasebeye hakim olacak herhangi bir kaynak, şirketler, finansal ve dönemsonu da kesinlikle bilinmeli. Sonrasında min. 10 monografi çözülmeli.
Hukuk için kanun metinleri okunmalı.
-
@antimülakat
3.promosyon mu?!!!?
neyse özelden yazayım -
@otuzyılsavaşı evet 57 point ve 61 point genel ortalama ile o VMY'nin gözümüzde VMY olduğu dönemlerde üç hayırla beni uğurladıklari doğrudur.
-
@otuzyılsavaşı Bi an sözlük dinazor nesil geldi değil mi aklına dostum? Biz de bu konuda iyice gediklendik, yaşlanıyoruz be @Antimülakat ne dersin?
-
@paretowilfredo
size de özelden yazayım hocam -
@paretowilfredo doğru diyorsun kardeşim yıl 2012-2013. Şimdi bakıyorsun aradan 6 sene geçmiş. Az zaman değil bir üniversite daha bitirilir bu kadar sürede.
-
@antimülakat Özellikle bu puanlama konusunda ben de şunları diyeyim, muhasebe konusunda korkmayın dostlar. En esnek okunan oturum Muhasebe oluyor ve bi şekilde baraja yaklaştığınız ölçüde puan vermeye yer aranıyor kağıtta. Ancak başta Maliye olmak üzere, yoruma dayalı soruların olduğu oturum ki bu iktisat da olabilir sizi ürkütebilir. Çünkü en kıt puanlamalar bu tip soruların bezendiği oturumda yapılır. Bu yönden Maliye'nin 80+ ortalamalı çok adayı 47, 48, 49 puanlarla üzdüğünü gördü bu gözler. Ona göre bu alanlardan bilgi sorularını tam yapmaya çalışmak sizi kurtarır. Çünkü yorum sorularının puanlama standardı yok. Okuyan üstada göre değişkenlik gösterebiliyor ve 70 bekleyen kalırken, kalırım diyen geçebiliyor.
-
O değilde bu orta gelir tuzağını da iki sınavdan birinde sormaları klişesine de bence artık bir son verilmeli diye düşünüyorum Ha birde Ockham Ustrası bunlar hep Erdal Ünsal kaynaklı soruların geldiğinin kanıtı.
-
@antimülakat E kardeşim ülke Orta Gelir Tuzağı'nda. Güncelliğini yitirmesi için yapısal reformlar yapılsın da sorulmasın değil mi ama?
-
- Promosyon VMY sınavında yanlış hatırlamıyorsam, kpss 2012 sonrası yapılan ilk vmy bu sınavdı. Sınava farklı puan türlerinden 100 puanı olan 4 kişinin katıldığını da hatırlıyor ve kurumun o şaşalı zamanlarından 5. 6. ve 7. poromosyon sınavlarıyla ne hallere getirildiğini daha dün gibi hatırlıyorum!
-
Arkadaşlar vergi bir ülkenin namusudur bu namusunda en önemli savunucusu Vergi Müfettişleridir, bazı müfettişler bunun farkında olmasada kutsal bir görev icra ederler bu yüzden cesur dürüst kararlı ve ahlaklı kişiler olmalılardır. Sınav kağıtlarının okunmasından tutun ki mülakatlara kadar her aşamasında en hakkaniyetli kurumdur. İnşallah vatanını milletini seven omurgalı arkadaşlar kazanır hepinizin Allah yardımcısı olsun. (2 defa mülakat aşamasında elenmiştim.)
-
@antimülakat hocam verdiginiz bilgi icin cok teşekkürler. Uluslararası iktisat icin kaynak öneriniz var mı ? Birde büyüme kalkınma göremedim ilanda ordan soru gelmiyor değil mi ?
-
@antimülakat hocam bu kaynaklardan calismayi isterdim ama artik cok bunaldim sadece dersanemin kaynaklarindan calisicam. Umarim pisman olmam:)