11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
-
Arkadaşlar monografi için İlhan Kılıç'ın kitabı yeterli olur değil mi onu alacağım.Ayrıyeten bu kitabın içinde sadece monografi mi var yoksa test şeklinde sorularda var mı bilen var mıdır?
-
@wickselll Yeterli olur dostum. Sadece monografi soruları yok, test soruları da var. En ideal kaynaklardan birisi kısa vadede hazırlanmak için. Destek kaynak istersen, Ercan Beyazıtlı hocanın kitabını da ekleyebilirsin.
-
@gazi3 Uluslararası İktisat için vakit geniş olsa Halil Seyidoğlu'nu öneririrdim dostum ancak kısa vadede mümkün mertebe dörtlü iktisat KPSS kaynaklarından iyice çalışmak daha mantıklı. Büyüme Kalkınma sınavda yok.
-
Arkadaslar son yillardaki alimlarda kacla kapatti bilen varmi birde sizce 80.7 ye gelme sansi varmidir
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
@wickselll Yeterli olur dostum. Sadece monografi soruları yok, test soruları da var. En ideal kaynaklardan birisi kısa vadede hazırlanmak için. Destek kaynak istersen, Ercan Beyazıtlı hocanın kitabını da ekleyebilirsin.
Hocam 2017 sınavından beri rutin tekrarlarımı yapıyorum zaten.Genel muhasebede sorunum yok diyebilirim.Ama monografi çözmedim.VMY'de sürekli monografi soruluyormuş madem ona yükleneyim dedim.Siz de yeterli diyorsanız onu alayım gitsin teşekkürler
-
@flouriess10 Son alımlar kıyas için anlamlı değil dostum. Çünkü hiç bu kadar kalabalık bir puan türü listesi olmadı bu meslek için.
-
@flouriess10, içinde söyledi: 11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
Arkadaslar son yillardaki alimlarda kacla kapatti bilen varmi birde sizce 80.7 ye gelme sansi varmidir
2017 alımı yanılmıyorsam 82 civarında kapatmıştı.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
@gazi3 Uluslararası İktisat için vakit geniş olsa Halil Seyidoğlu'nu öneririrdim dostum ancak kısa vadede mümkün mertebe dörtlü iktisat KPSS kaynaklarından iyice çalışmak daha mantıklı. Büyüme Kalkınma sınavda yok.
Haklısın hocam süre kısıtlı olduğu için Kpss kaynaklarından gitmek daha mantıklı. Tavsiyen icin teşekkürler
-
@wickselll hocam bende kitabı alıcam ama iki tane var biri muhasebenin el kitabı diğerı kariyer ikiside ilhan hocanin siz hangisini alçaksınız
-
Arkadaşlar 2017 için sgk denetmenlik üzerinden örnek verilmiş ama orada 2 puan türü vardı ve puanlar çok farklıydı. p23 daha genel puan iken p42 çeko etkisi ile bambaşkaydı ayrıca iibf den 300 kişi alındı ve 4 katı 1200. kişinin puanı 84 küsürdü, 1600. kişi değil.
İl göç/göç uzmanlığı 8 puan türü istedi ama iktisat,hukuk,maliye,muhasebe,çeko,işletme,kamu yön.,ulus iliş. derslerinden maliye hariç hepsinin %40 etki ettiği puan türleriydi.
Vmy deki 8 puan türüyse 4 derste en fazla %30 etki ediyor ve il göçten farklı olarak çeko, kamu yön., ulus iliş. testlerinden istememiş.Kısacası 8 puan türü birbirine çok yakın ve homojen dağılmış şöyle ki il göçte en düşük ve en yüksek puanlar arası 10 puandan fazla oynayabilirken vmy de bu 3-4 puan civarı. Bu bilgiler ışığında benim tahminlerim 2500. kişinin 83(+-1) puan olacağıdır. Bence 80 üstü herkes çalışsın bu olmazsa sonraki ilanda girer veya kpss de işine yarar puanını yükseltir.
Yukarıda söylediğim sınavlara ilişkin bilgiler şu şekilde
il göç(taşra) 400. aday 87,04
göç uzmanlık(merkez) 280. aday 89,17 -
@ltfye, içinde söyledi: 11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
@wickselll hocam bende kitabı alıcam ama iki tane var biri muhasebenin el kitabı diğerı kariyer ikiside ilhan hocanin siz hangisini alçaksınız
Kariyer olanı alacağım hocam
-
arkadaşlar çalışma yeri olarak İstanbul'u tercih edebiliyor muyuz ?
-
@piazza evet vergi müfettişlerinin istanbul da çalışma imkanları var.
-
@antimülakat hocam içra iflas, ceza ve idari yargı notu var mı güncel
-
83.6 puan ile tam sınırlardayım sanırım. bu kadar çok puan türüyle ilan verildiyse yine 'puanı yüksek olanlar değil!!' puanı çok çok yüksek olanlar sınava girecek. bu ilanı yapanlar bizim ne demek istediğimizi anlamıyorlar sanırım.
-
@hahamas, içinde söyledi: 11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
83.6 puan ile tam sınırlardayım sanırım. bu kadar çok puan türüyle ilan verildiyse yine 'puanı yüksek olanlar değil!!' puanı çok çok yüksek olanlar sınava girecek. bu ilanı yapanlar bizim ne demek istediğimizi anlamıyorlar sanırım.
puanı çok yüksek 2500 kişi zor. bir tık düşer puanlar.
-
Son vmy sinavinda tacir olmanin sonuclari, zamanasimi sorusu filan vardi yani kolay ve direkt bilgi sorulari bunlar. sinavdan 90 gelir diye ciktim 50 vermişlerdi. Yani bu sorulara verdigim cevaplarla bu puani almam imkansiz. Itiraz edince takmiyo bile kurum. Onu dusununce bu sene ne değişecek diyorum kurumun yazili pualamsi bi tuhaf. Bilgi sorusu nihyetinde daha ne bekliyolardi anlamıyorum .
-
@shady1 dostum sınav KPSS’den kısa bir süre sonra ve yazılı. Bu sınava ilk defa gireceğim nasıl bir metod önerirsin malum sınav yazılı olacak. Paretonun nasıl çalışılmalı yazısını okudum da gözüm epey bir korktu açıkçası. Dguy da düşünürsek test mantığına göre çalışıp bu Sınavdan patlayan çok kişi olacak gibi geliyor bana.
-
Puan turleri arasinda ilk 3-4 binde olanlarin siralamasi en fazla 1000 kisi ve 2 puan oynuyor ortalama olarak. Aslinda bu sinava siralamasi gelme ihtimali olan kisi sayisi 4000. Gecen seneki gibi 3 puan turuyle gelseydi tahminimce siralama olarak 4000 ve puan olarak 80 kusur olacakti. Bu 1000 kisilik puan turlerinden olusan farki dusersek siralama olarak 2750-3000 ve puan olarak 82 ve ustu alan herkesin sinava girmesi gerekir. Bu puanin uzerine mantiken cikmamasi gerekir. Bilmiyorum ben mi yanlis dusunuyorum.
-
Bu sınavın çok yüksek kapatmasını beklemeyin neredeyse şu an tek yolda olmamıza rapmen önümüzden 3500-4000 e yakın kişi çekildi. Bunların hepsi vmy’ye mi girecek arkadaş. Puanlara gelince benim 8 puanımda birbirine çok yakın. Aynı puan türleri gibi hepsi. Arada bir veya iki puan oynuyor. 81 üstü alan herkes bence hazırlanmalı sınava. 500*5= 2500 ya. Adam gelmiş 83 ten aşağı düşmez diyor burada. Diğeri 86 diyor.