2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
Sayıştay Denetçisi 7 bin civarı alıyor arkadaşlar, denetçi diyorum yardımcı demiyorum. Çünkü derecenin yükselmesi sayıştayda maaşı ciddi etkiliyor, yeni başlayan birisi de 5.700 diye biliyorum. Sayıştay, VMY ile kiyaslanmaz ayıp olur. Sayıştay, İdari Hakimlik ve Kaymakamlık arasında farklı sebeplerle kıyaslama yapılabilir ama bunlar Başbakanlık uzmanlığı ile bile kıyaslanmaz. Nitekim bir çok BBU buradan Sayıştay'a geçmek için çalışmaya devam ediyor.
-
Dostlar Selamın Aleyküm. Önce bir düzeltme ile başlayayım, geçtiğimiz yıl sınav normal takviminde yapıldı, Yani Ekim-Aralık test ve klasik şeklinde. Yani Aralık'ta olan Klasik Sınav idi.
Gel gelelim bu yıl ki duruma, Bu ay sonuna kadar son dönem denetçi yardımcı adayları işe başlayacaklar. Sınav olması hususunda, ihtiyaç had safhada, Sn. Ahmet Baş sınav yapılmasını istiyor. Ancak şöyle bir durum söz konusu, sınav süreci çok uzadı ve planlanan takvimden uzaklaşıldı. Bu nedenle alım olup olmayacağı konusunda tahmin yürütmek yerine haber almaktan yana uğraş sarf ediyorum. Yeniden soruşturalım, bakalım haber olduğu takdirde paylaşacağım.
-
@bunekadarçalışma geçen sene 30 ekimdeydi eleme sınavı. Aralıktaki sınav klasik sınavdı. Ben de umutluyum açıkçası ama şu 2-3 hafta içinde gelmezse 2018e kalır gibi duruyo
-
@ff doğru diyosunuz karıştırdım dediğin gibi eğer bu ayın sonuna kadar gelmez ise bu sene sınav olmaz gibime geliyor ama inşallah kısa zamanda açılır
-
2017 puanı ile alım olsun yeter kafasına getirdi kurum beni.
-
@kombassankoma hocam siz mülakata kalmıştınız galiba sayıştay da
-
@hayde35 yok hocam ben o sınava emek vermedim maalesef, işe yeni başlamıştım.
-
Dostlar Selamın Aleyküm. Sınavdan haber var şükür. Sınav Şubat Ayı için planlanıyor. Sayı 45 olarak düşünülüyor yine ancak sistem konusu halen belirlenmemiş. Yani haber yok değil henüz karar verilmemiş bu konuda. Yeni haberler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.
Allah yâr ve yardımcınız olsun.
-
@paretowilfredo aleyküm selam çok sevindim bu habere en azından ders çalışabilecez diye düşünüyorum çünkü hedefte sonav olması çok önemli ama sınav şekli zaten belirlenmişti muhasebe falan eklenmişti ama belli olmayan sınava alınacak kişinin kaç katı kişi çağırılacağı bu konudada bir arkadaşla görüştüm ankarada havanalanı yolunda ösym nin sınav merkezinde test sınavını yapmayı planladıklarını ve oranın max kapasitesinin 5000 kişi olduğu söyleniyor bu konuda bi bilginiz veya öngörünüz varmı
-
@bunekadarçalışma Onu ben de duydum dostum. Ama teyitsiz bilgi. Cubuk yolunda pstin yanina e-sinav merkezi kurdu ösym hangar seklinde. Orada cesitli sinavlar yapilmasi planlaniyor. Bakalim gorecegiz boyle bir durum olursa.
-
Ozaman son bir soru sorayım test sınavı ile ilgili maliyeye paretodan hukuk murat yayınlarının kitabından muhasebe ye ise ferhet yıldız yada alican dovletov düşünüyorum ama alican dovletovun kitabı hakkında pek bilgim yok sizin önceki sunavla ilgili paylaşımınızı okumuştum ama şimdi yeni bi öneriniz yada yazdığım kitaplar hakkında düşüncenizi öğrenebilirmiyim
-
@paretowilfredo Ozaman son bir soru sorayım test sınavı ile ilgili maliyeye paretodan hukuk murat yayınlarının kitabından muhasebe ye ise ferhet yıldız yada alican dovletov düşünüyorum ama alican dovletovun kitabı hakkında pek bilgim yok sizin önceki sunavla ilgili paylaşımınızı okumuştum ama şimdi yeni bi öneriniz yada yazdığım kitaplar hakkında düşüncenizi öğrenebilirmiyim
-
a grubu kadrolar kamuya ilk defa atanacaklar için genel yönetmeliğe göre giriş sınavına kadro sayısının en fazla 20 katı kadar adayı kpss puanıyla çağırmasına izin veriyor fakat sayıştay istisna herhalde bundan.
-
@paretowilfredo iyi haberler çok sağ ol hocam
-
eğer açılırsa sınav sıralama kaça düşer p48 de,tahmini olan var mı?
-
Bence 20 katı çağırmaz zaten kendileri iki sonav yapıyolar tek sınav olsa 20 katı düşünürdük ama iki sınav var bence ilk 3000 yada 5000 gibi rakam olacak mesela 80 üstü ilk 3000 gibi
-
@bunekadarçalışma dostum maliyede Pareto iyi bir kitaptir ismail engin asli onerim olmakla birlikte paretoyu da oneririm. Soru ele gecen her kaynagi degerlendirmek lazim nihayet yine bir hiz olcme sinavi da olacak ayni zamanda eleme. Muhasebede ben kpss kaynaklarindan daha bagimsiz calistim isin acigi ama ferhat yildiz da dovletov de kullanilabilir alternatifler. Hukukta da muratin yeni baskisini inceleme ffirsatim olmadi ama eskisi cok iyi degildi. Yenisini ovenler var ancak kendi fikrim yok dostum.
-
@köykorucusu sistemi gormeden yorum yaomak zor dostum buna.
-
@paretowilfredo haklısın hocam,bekleyip göreceğiz.
-
muhasebede alican devlotovun denemeleri bence güzel,10 adet çözümlü deneme var,sınava yakın zamanda çözmenizi öneririm.
2017 kpssde ferhat yıldız konu anlatım+alican devlotov 10 lu deneme çalıştım.
21d 5y geldi.
bir de çıkmış ösym sorularına bakmak iyi olur.