2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
-
Diyelim beni kandırdın, hadi öbürünü de kandırdın.
Eline ne geçecek? Kandırman sebebiyle
diyelim yazılıya girmeye hak kazandın, yazılıyı geçtin, mülakatı geçtin, ilk maaşını çektin. Yastığa o baş konmayacak mı hiç? -
@fernando-reges ben mesela bugun tercih yaptim. Gecen sene tercih doneminin basinda yapmistim 8 binmis:) bu sene de 8binlerdeydim sonunda olmasina ragmen. Acaba nasil etkileyecek puani heycanla bekliyorum
-
@davidhume77 Ne yani il seçimini Suriye nüfusuna göre mi yapsın adam
-
@1umut Aynen hocam dolayısıyla taban puanların düşeceğine işarettir benim gözümde.Siz başvuru yaptınız mı? Kpss puanım kötü demiştiniz sanki
-
@fernando-reges acaba neslimiz mi tükeniyor iibf olarak :)))
-
@tahkikat hep amerikanın oyunları bunlar hocam takılma sen dguy noldu senin geldi mi
-
@casanova gelmezdi zaten :)) postalama, kargolama yok, başvur ne kaybedeceksin mantığıyla başvurdum, sizin geldiyse sevindim Mr. Casanova :))
-
@fernando-reges cok sukur tercih yapabilcek kadar puanim var hocam:))) dusuk puanima ragmen gidip yine risk aldim. ama bi yandan mantikli bi secim nasil olur diye dusunuyorum ama bi cikis yol bulamadim. Yolladim gitti artik bakalim:(
-
@tahkikat hocam çeşitli başlıklardan gönderileri i takip ediyorum ; nokta tespitlerin var keşke gelseydi sanada :(( hayırlısı olsun hocam sen guya aban oradan yolun sonu açık gibi geliyor bana sanki senin için
-
@1umut Tahminim Ege'den bir yer seçtiniz:) Sevindim hocam inş gelir lakin düşük kapatacak iller muhakkak olacaktır şans yanınızda olsun
-
@casanova Allah razı olsun, doğruları konuşmaya çalışıyoruz nacizane, her şey nasip kısmet. Sağlam KPSS puanı almadan, KPSS hariç üzülmem hiçbir sınava. İnşallah kazanırsınız hocam
-
@fernando-reges amin hocam,hepimizin insallah
-
@fernando-reges kardeşim hep anlatmaya çalıştığım şu, 2016 yılında 70 barajını geçen kişi sayısı yaklaşık 40000 civarındaydı ancak 2017 yılında 70 barajını geçen kişi sayısı 16800 lerde. Bir önceki Guy alımına 2015 ve 2016 kpss puanı olanlar başvurabiliyorken , bu seneki alıma sadece 2017 puanlılar başvurabiliyor. 2017 yılı itibariyle kpss de yeni bir sisteme geçildi her dersten en az 1 net yapma zorunluluğu getirildi yapamayanların ilgili puanı hesaplanmadı. Daha önceki senelerde puanı hesaplanan kişi sayısı 120000 civarlarındayken 2017 de 60000 civarlarında kaldı 1 net olayı yüzünden. Ve standart sapma 120000 kişiye göre değil 60000 kişiye göre hesaplandı. İşte bu durum puanların düşük sıralamaların yüksek gelmesine neden oldu. Kpss puan değil sıralama sınavıdır. Daha guy başvuruları başlamadan yapmış olduğum analizde başvuru sayısının 9000 civarında olacağını düşünüyordum nitekim daha 1 buçuk gün var ancak süreç tamamlanınca mükerrer başvurular çıkınca başvuru sayısının 9000 civarlarında olacağı açıktır. Buda demek oluyor ki 72 puan alan kişinin dahi şansı var 1 veya 2 ilde. Facebook da dguy 78.5 ile kapatır yazdığımda linç yedim geri sildim. Bu senenin en büyük artılarından bir tanesi de şudur ki örneğin 14 Mayıs 2017 de Guy sınavı vardı 1 hafta sonra da kpss. Guya girip atanan aynı zamanda kpss de bir çok kişinin önündeydi. 2000 Guy, 300 açtı ama 180 küsür kişi aldı Vmy, 600 SGK(son iki alım), sonra 50-100 kişilik ilanlarla birlikte yaklaşık 4000 kişi zaten yerleşti. Hali hazırda guy olup merkez uzmanlık vs. lere hazırlananlar var. Ayrıca polis olanlar, komiser yardımcısı olanlar, astsubay olanlar var, ayrıca halkbank gibi sınavları kazanıp yerleşip artık bu süreci noktalayanlar var. Ayrıca Sayıştay ilana ne kadar o şekilde çıkmasada sayıştay alımını tekrardan kpss ile yapacağı söyleniyordu. Hali hazırda Vmy olarak çalışıp sırf sayıştay için başvuru yapan ve ilk 1000 de yer alan tanıdığım var. Yani kısacası varda var. Amacım umut tacirliği yapmak değil gerçekler ve rakamlar bunlar.
-
@tahkikat hocam yok sevinemedim benimde umudum guyda zaten dguya da vmy ye de girecezde sınava girmek kazanamadıktan sonra ne katar insana yol masrafı ve stresten başka :)) benim buradaki arkadaşlara o yüzden tavsiyem başvurduğunuz il gelirse tabii sevineceksiniz fakat bu 3 ayaklı bir koşu birinci ayak kpss hadi geçtin diyelim, kurum sınavında %60 ımız elenecek ne yazık ki. Mülakatta geriye kalanın da %50 si elenecek geriye bir avuç insan kalacak işte başarı o bir avuç insanda olmakta gerisi boş. Sınava girmeye hak kazandığında herkes senin gibi benim gibi belirli süzgeçten geçmiş insanlar olacak fakat sınava girmekle bir başarı oluşmaz ki hakimlik sınavına girmiştim kötüde puanım yoktu 5 soru gibi bir soruyla kaybettim tahminen her isteyen girebiliyordu sınava iibf mezunu aha beni sınava almışlar diye hiçbir zaman sevinemedim valla
-
@friedman17 Aynen hocam tebrik ederim süreci çok iyi özetlemişsin ve nokta atışı yapmışsın.Ben de aynı düşüncedeyim.Bu tek yıl olayını da sevdim açıkçası 2000 alım olsa neler olurdu kim bilir
-
@fernando-reges bazı illerin kontenjanı dolmazdı
-
@casanova sinava cagrilmak icin de anlattiginiz o 3 asamadan birinden geciliyor,sorulari gormeden zorluk kolaylik derecesi kisiden kisiye gore degisiyorken bence kendinize bu sekilde davranmayin,kazanamadiktan sonra nolacak,her sinavi kazanmis olsaydik muhtemelen su an bu forumda kimse guy icjn kafa yoruyor olmazdi,kaybimizla bir yere gelebiliriz,o yuzden dguy a da vmy icinde girecek arkadaslar icinn cok dogru bi yonelim degil soylediginiz,dahasi kendiniz icin degil,insallah muaffak olursunuz basarilar.
-
Arkadaşlar herkes stresli kaygılı zaten bir de lütfen birbirimizi rencide etmeyelim. 5000 kişi sınava girmeye hak kazanacak. Il secimi önemli evet ama kazanan 1000 kişi olcak. Allah herkesin gönlüne göre versin. Lakin bazi arkadaşlar maalesef art niyetli yorumlar yapıyor. Bu süreçte hepimiz etkileniyoruz. Biraz daha empati yapsak da böyle şeylere gerek kalmasa.. hepimizin gelecek hayalleri var ailelerimizin beklentileri var. Sorumluluk duygusu omuzlarımiz da yük. Bize düşen ıyi düşünmek ve elimizde gelen gayreti gosterdikten sonra tevekkül etmek. Burda yorum yazarak bir kaç kişiyi elesem kârdır diye dusunerek yorum yaparsa kimsenin eline bir şey gecmez. Herkese başarılar ınsallah sevinenlerden oluruz
-
@casanova Kesinlikle haklısın bu konuda. İlk sınava girerken heyecan yapıyorsun, daha çaylaksın. Her tarafa dört kolla sarılma peşindesin. Sonradan kazın ayağının öyle olmadığını anlıyorsun ama ne yazıkki buna da acı tecrübe deniyor her girdiğim sınavı potansiyelime göre hesaplarım, yeni arkadaşların ve yeniyken bizim yaptığımız hata buydu. Potansiyellerinin farkında değiller. GUY 3 soruyla kaçmıştı, Kaymakamlık harf hatalarıyla, Nohutçu hocanın basım hatasıyla. Ama nasip tabi
-
@duyguuu37 hocam ben yanlış anlatmışım sanırım, yani eksik anlatmıştım daha doğrusu hocam buruk bir sevinç yaşadım bugün listede adımı görünce. Şimdi kabul görenin en düşüğü 78,65 olanda nasıl ben 600 e girerim planları yaptım, işin içinden çıkamadım. Kpss çalışıyordum sağlam puanım olsun diye, birden gittim muhasebe sorularını falan çözmeye başladım guyun ne yapacağımı şaşırdım. Olanınız varmıdır bilmiyorum son günlere geldikce sanki hiçbişey bilmiyor, hiçbişey anlamıyor gibi oluyor insan. Ulan sen uçma burdan sana ekmek çıkarsa zor çıkar önce kpss sonra guya bak sen dedim kendi kendime bu benim tamamen kendi şahsım için düşüncem yemin ederim spekülatif birşey düşünmedim emin olun, biraz kendime güvenemedim açıkcası. Yanlış anlaşılmasını da istemem kesinlikle kimseyi üzmek umutsuzlandırmak istemedim kendim böyle hissettiğim için biraz da içimi dökmeye yer aradım aslında. Herkes için başarılar dilerim her sınava girecek içinde.