2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@tolga80 DOGRU HOCAM HATTA REKOR BAŞVURU DENİLMİŞTİ
-
Sınav tarihi değişir mi talepte bulunduk ama fikri olan var mi
-
merhaba arkadaşlar kolay gelsin hepinize. herkes bir şeyler sormuş madem ben de biraz cevap vereyim dedim. her bölüm mezunu başvurabiliyor doğrular yanlışları götürmüyor her soru 1 puan kabul edilmiyor mesela 50 gk-gy sorusu var 100/50=2 yani burada her soru 2 puan, tamamını doğru yaptınız buradan 100 almış oluyorsunuz, ağırlığı ise yüzde 30. yani hesaplamaya dahil edilirken 30 puan olarak eklenecek. geçen sene sadece ingilizceyi full çekip alan bilmeden girenler oldu çünkü öyle çok zor bi alan bilgisi istemiyor. bir de ingilizcesi hiç olmayıp girenler oldu mesela. ama hepsini az az yapıp giremeyenler de oldu geçen seneki alımda yatırım-portföy 67yle kapattı katılım ise 71le. ayrıca geçen seneki yedeklerin tamamı aynı pozisyonda daha sonra çağrıldı ve işe başladılar. varsa sorusu olan gün içinde bakıp cevaplamaya çalışırım.
-
Arkadaşlar mesela ikametgahi istanbul olan biri adana ya atanabilir mi Ziraat Finansin sinavinda?
-
@sanchezhill maaş durumu nedir hocam 2018 itibariyle uzmanlikta
-
@sanchezhill, içinde söyledi: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
merhaba arkadaşlar kolay gelsin hepinize. herkes bir şeyler sormuş madem ben de biraz cevap vereyim dedim. her bölüm mezunu başvurabiliyor doğrular yanlışları götürmüyor her soru 1 puan kabul edilmiyor mesela 50 gk-gy sorusu var 100/50=2 yani burada her soru 2 puan, tamamını doğru yaptınız buradan 100 almış oluyorsunuz, ağırlığı ise yüzde 30. yani hesaplamaya dahil edilirken 30 puan olarak eklenecek. geçen sene sadece ingilizceyi full çekip alan bilmeden girenler oldu çünkü öyle çok zor bi alan bilgisi istemiyor. bir de ingilizcesi hiç olmayıp girenler oldu mesela. ama hepsini az az yapıp giremeyenler de oldu geçen seneki alımda yatırım-portföy 67yle kapattı katılım ise 71le. ayrıca geçen seneki yedeklerin tamamı aynı pozisyonda daha sonra çağrıldı ve işe başladılar. varsa sorusu olan gün içinde bakıp cevaplamaya çalışırım.
siz ziraat te mi çalışıyor sunuz?
Eğer bilginiz varsa katılım, finans vb iştirakler ile bankanın ne gibi farklılıkları var anlatabilir misiniz? -
ziraat bankası ve yurtiçindeki 8 bağlı ortaklığıyla birlikte ziraat finans grubu olarak geçiyor. finans grubunun içinde yatırım,portföy,katılım,teknoloji,gyo,leasing,sigorta ve emeklilik var. ziraat bankası ve ziraat katılımın ücret olarak ekstrası istanbul tazminatı veriliyor. istanbul tazminatının mantığı şöyledir aynı işi istanbul ve başka bir ilde yapan kişilerin aynı ücreti alması adaletsiz olduğundan istanbul'da çalışana istanbul tazminatı adı altında ek bir ödeme yapılıyor. ama diğer şirketler için bu durum geçerli değil çünkü zaten sadece istanbul'da faaliyet gösteriyorlar herhangi bir şubeleri vs. bulunmuyor tüm çalışanları istanbul'daki genel müdürlüklerde çalışıyor. bir de ziraat bankası ve ziraat katılım'ın temettü ödemesi diğer finans grubu şirketlerinden daha fazla oluyor keza ücretler de öyle. özet geçmek gerekirse ziraat bankasında çalışan biri yılda 12 maaş+3 ayda bir ikramiye yani çift maaş+en az 2 maaş temettü+en az 1 maaş performans primi+yol ücreti ya da servis+dil tazminatı+yemek kartı ve özel sağlık sigortası. yani yılda en az 19 maaş almış oluyorsunuz.
-
Arkadaşlar ben parayı yatırdım sınav tercih ederken yetkiniz bulunmamaktadır yaziyor bu uyarıyı alan var mı
-
@sanchezhill, içinde söyledi: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
ziraat bankası ve yurtiçindeki 8 bağlı ortaklığıyla birlikte ziraat finans grubu olarak geçiyor. finans grubunun içinde yatırım,portföy,katılım,teknoloji,gyo,leasing,sigorta ve emeklilik var. ziraat bankası ve ziraat katılımın ücret olarak ekstrası istanbul tazminatı veriliyor. istanbul tazminatının mantığı şöyledir aynı işi istanbul ve başka bir ilde yapan kişilerin aynı ücreti alması adaletsiz olduğundan istanbul'da çalışana istanbul tazminatı adı altında ek bir ödeme yapılıyor. ama diğer şirketler için bu durum geçerli değil çünkü zaten sadece istanbul'da faaliyet gösteriyorlar herhangi bir şubeleri vs. bulunmuyor tüm çalışanları istanbul'daki genel müdürlüklerde çalışıyor. bir de ziraat bankası ve ziraat katılım'ın temettü ödemesi diğer finans grubu şirketlerinden daha fazla oluyor keza ücretler de öyle. özet geçmek gerekirse ziraat bankasında çalışan biri yılda 12 maaş+3 ayda bir ikramiye yani çift maaş+en az 2 maaş temettü+en az 1 maaş performans primi+yol ücreti ya da servis+dil tazminatı+yemek kartı ve özel sağlık sigortası. yani yılda en az 19 maaş almış oluyorsunuz.
Bu anlattıklarınıza bakılırsa çok ciddi bir farklılık söz konusu.Eğer ist tazminatı yoksa finans grubunun aylık net maaşları daha yüksek olması lazım.
Sağlık sigortasını anlamadım Finans grubunda sağlık sigortası da mı yok ? -
İletişim numarası varsa arayalım. .
-
@sanchezhill hocam hem katılım hem de ziraat için sınava katılmak dezavantaj yaratır mı katılım için farklı şehir seçmek istiyorum çünkü tutarsızlık sergilemiş olmaktan korkuyorum
-
Zamlı aldım biraz önce sınav tarihi değişmesi söz konusu değilmiş
-
Mail aldım
-
Arkadaşlar merhaba. Ziraat ve Ziraat Finans iki sınava da başvuru yapabiliyoruz galiba yanlışım var mı?
Bir de Ziraat Finans'ta Ankara gelme olasılığı sizce kaçtır? Kaç kişi alır bir tahmin yürütebiliyor musunuz?
Alan bilgim zayıf İngilizceyi fulleyip girebileceğimizi yazmış yukarıda bir arkadaş ama ne oranda doğrudur bu? Benim gibi İstanbul dışı banka uzmanlığı bekleyenlere hayırlı olsun. -
@qq12 biri sabah biri öğleden sonra olmak üzere iki sınava da başvurabiliyoruz evet.
-
Halk bankasında yedeğim pek umudum kalmadı en iyisi buna da girelim belki bir şeyler olur.
-
@byteks1 ziraat bankası çalışanları TZHEMSAN Vakfına bağlı, diğerleri hem sgk hem de ziraat sigorta'dan özel sağlık sigortasına sahip.
-
@hayal9 Hocam, taban puan 72 idi. Bir de geçen yılki sınav 100 soruydu. O yüzden her soru 1 puandı. Şimdi yeni bir muhasebe sistemi var. Ben de merak ediyorum hangi soru kaç puan ve neden genel müdürlük ilanında kaç tane mühendis kaç tane uzman yard. alınacağını net bir şekilde söylemediklerini
-
@hayal9 hiçbir şey olmaz, mülakatları bile farklı ekipler yapıyor.
-
@bluephantom her sorunun 1 puan olmaması nedeniyle puanlar çok yüksek olmayacaktır diye düşünüyorum. Mesela Halkbank sınavında yüzde ağırlıklı hesaplanmıştı ve barajı dahi düşürmek zorunda kalmışlardı