2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
sınavda aklımda kalan tek şey retret poliçenin sorulmasıydı. dershanedeki hocamız 'bu hayatta çıkmaz ne kurum sınavında ne de kpss de. mülakatta size sorarlarsa önünüzü ilikleyip çıkın odadan sizi elemeye çalışıyolardır.' demişti.
-
Benim girdiğim 2 oturumda da sınavdan çok erken çıkanlar oldu bırakıp gidenler oldu . Herkesi aynı düşünmeyin çalışanda girdi çalışmayan da . Tabiki de ogleden sonra ki oturum düşük kapatmaz. Ama sabahki oturum 70 lerde olacağını düşünmüyorum. Bir ihtimal tabiki . 5 kişiden 1 kişi belki ingilizceyi adam akıllı çözmüştür. Genel kültür bence güzeldi ama çoğu kişi yapamadi o yüzden belirleyici olacaktır. Alan evet kolaya yakındı ama yine de alanda da düşürücü iki şık arasında kalmalı sorular vardı . Hele muhasebe dalga geçer gibi degilmiydi ? Fintap öyle kayda değer yoktu sabahkinde.. sozel sorup durmuşlar.. herkes hesap işlemlerini biskilde mantık yürütüp yapıyor ama bence muhasebede biliyosan tak yaparsın sozelde ama bilmiyosan kafadan bir sürü soru gitti . 2 ay aralıksiz bu sinava çalışmış olanlar mülakata kalır. Benim gibi 2 haftalık çalışma yalanlarından artık allah yardımcısı olsun diyelim banka elemanlarina soru dağıtma olayı doğruysa gerçekten yıkilirim. 500 lira masrf yaptim sinava zehir zıkkım mı olsun diyeyim ne diyeyim yildim
-
@sinavparambitti hocam eşit ingilizce de eşit.
-
Merhaba arkadaşlar, ben İÜ de girdim sınava. Ben de çoğu aday gibi gk ve gy de cok zorlandım ama İngilizce diğer banka sınavlarına göre cok cok daha basitti tek iyi geçen kısım oydu diyebilirim. Alandan da iktisat sorularının ortası yoktu diye düşünüyorum ya cok zor ya cok basitti. Muhasebe cok kolaydı. Hukukta ise tüm soruları tahmin üzerinden cevapladım. Daha önce ders almadım ya da çalışmamıştım.Normalde de sınavlarda cok oyalanan biri olmadığım için 1-1.5 saatte çıktım.Sınavdan sonra geçen sene bu sınavı gecip ise başlamjs biriyle tanıstım,dediğine göre şartlar cok iyi ve cok memnundu. Umarım hakeden herkes basarılı olur
-
İzmir'de sınav olmayacağı için erinip İstanbul veya Ankara'ya gitmeyen vardır bir de büyük şehir alımı çok olur diye İzmir'i yazdım ama inş çok rakibim yoktur mümkünse 60 ile kapatsın
-
Katılım için Tekirdağ'ı yazan var mı?
-
Yanlış biliyorsunuz giren sayısı her sene artmıyor aksine azalıyor. Çünkü devlet popüler olmaktan çıktı insanlar okurken staj bulup orada devam etme yoluna kaymaya başladı. Alanda bi avuç kaldı kalacak
-
@2iki yahu ne demek nereden duydun sonav ilanında yazıyor işte ilan ilk geldiği gün ona baktım ben öğleden sonraki sınav için orada öyle ayrım yapılmamış ama sabahki sınav için her bölüm belli kendi içinde puanlamaya tabi tutulmuş
-
Arkadaşlar katılım bölümü için ilanda her ildeki ihtiyacın dört katı kadar aday mülakata çağırılacak yazıyor ancak il ihtiyaçları belli değil dimi? İlanda bir bilgi yok.
-
İngilizce soruları oldukça kaliteliydi. mesela B grubunda ikinci soru that is/which is işaretlemiş çoğu kişi doğrusu / olacaktı, daha sonra ikinci paragrafın işkolik kişinin deneyimlemesi en az olan özellik derken şıkların hepsi uyuyordu mantıken düşündüğünde, tek emin olmadığım soru o . çeviri soruları çok güzeldi anlama baktığınızda hemen hemen hepsi uyuyorken adjective clauses ve adverb clauses gibi konularda değinilen noktalama işaretlerini de dahil etmişler, ve malesef çoğu kişi hiç dikkat etmemiş .deloitte, kpmg, pwc gibi uluslararası şirketlerin ingilizce sınavlarını başarıyla geçmiş biri olarak söyleyebilirim ki iki-üç soru haricinde mesela was diagnosed (passive voice) veya cevabı (ought to) olan sorular) gönül isterdi daha fazla ingilizce olsun ama ben de hukukta çok zorlandım. beğenmediğim tek soru dünya ticaret örgütü hakkında sorulan yıl sorusuydu. amaç sor nitelik sor etkilerini sor, sene olmuş 2018 ya..
-
@takenbys Ydsye girmiş miydiniz? Karşılaştırma açısından ne diyebilirsiniz?
-
@takenbys evet geçen sene girdim 75 aldım ondan sonra hırs yaptım yaklaşık son 1 senemi ingilizceye verdim şimdi tekrar giricem bakalım yds'ye oldukça benziyordu grammer soruları biraz daha basitti diyebilirim ama çeviri ve paragraf sorularının yds'den aşağı kalır yanı yoktu.
-
Bu konularda tecrubeli arkadalaslar yardimci olabilirmi ogleden sonraki sinav icin puani dusuruler mi?
-
O değilde şu kadar netim var diyenler nasıl hesapladı hemen sorular bile tartışılmadı. Bari aklınıza gelenleri yazın biz de hesaplayalım.
-
@hoyuelo, içinde söyledi: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
O değilde şu kadar netim var diyenler nasıl hesapladı hemen sorular bile tartışılmadı. Bari aklınıza gelenleri yazın biz de hesaplayalım.
Soruların bile tartisilmamasi az kişinin girdiğini gösteriyor.
-
ne zaman açıklanır acaba daha önce nasıl olmuş bilen var mı ?
-
Öğleden sonraki sınavda aklımda kalanlar:
Kanunu yorumlama yöntemleri (gai yorum, deyimsel yorum gibi),
Hukuk çeşitleri (mevzu hukuk, tarihi hukuk v.s),
Açık poliçe için hangisi söylenemez,
Hukuk kurallarının çeşitleri ( emredici, yorumlayıcı, tamamlayıcı gibi),
Limited şirketin en fazla olabilecek ortak sayısı,
Ticari işe uygulanacak hükümlerin sırası,
Genel haciz yolunda itiraz süresi sorulmuştu ama neye itirazdı onu hatırlayamadım,
Uluslararası finans fonunun görevi,
Mevduat toplamayan banka hangisidir?
Bankanın ortaklarının payına ne ad verilir/nerde muhasebeleştirilir gibi bir soru vardı,
Çarpanla ilgili bir soru vardı sayısaldı rakamları hatırlayamadım.
Hangisi tam anlamıyla daraltıcı bir politikadır (kamu harcamalarının kısılması vergilerin arttırılması),
Tüketici rantınım yerini sormuşlardı. -
Sabahki oturum da akılda kalanlar ?
-
Fransa
Muş
ABD
BDDK
AYDIN
7050
NAİM SÜLEYMANOĞLU
DÜNYA BANKASI
IMF
KEİŞSLEME
ABD-KANADA
WTO1995
ESNEKLİK SIFIR
MUVAZAA
YÜZDE 3
IS DİKLEŞİR
EŞ ÜRÜN EĞRİSİ
ADİ ŞİRKET
SWAP
CEZANIN KANUNİLİĞİ
ÇARPAN ETKİSİ
GELİR TABLOSU
YÜK GEMİSİCVP
İDARE HUKUKU
Y SABİT X AZALIR
REEL ANKES -
@buseneatanıyorum genel haciz yolunda ödeme emrine itiraz süresi sorulmuştu diye hatırlıyorum