2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@kilici, içinde söyledi: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
Katılım sınavındaki avans sorusu verilen sipariş avansı olması gerekiyor ana faaliyet konusu diye belirtmişti çünkü soruda
Duran varlık olduğu için verilen sipariş olamaz. Verilen avans olur
-
@alika28 katılım için yazdım zaten,ziraat uz yrd. il seçimi yok zaten
-
@eliff hatırladım. Türkiye eğer avrupada sayılyorsa 1 ay eğer asya kıtasında sayılıyorsa 3 ay. Her iki kıtada da toprağı var ne olarak sayılır bilmiyorum. Zor soru soracağım diye saçma soru soruyorlar böyle salaksaçma soruları tartışmak zorunda kalıyoruz.
Kanunda şöyle geçiyor;
Çekte vade yoktur. Çek görüldüğünde ödenir. Bu nedenle de çekte ibraz süreleri vardır. Bu konu TTK md 796’da şu şekilde düzenlenmiştir:
‘’(1) Bir çek, düzenlendiği yerde ödenecekse on gün; düzenlendiği yerden başka bir yerde ödenecekse bir ay içinde muhataba ibraz edilmelidir.
(2) Ödeneceği ülkeden başka bir ülkede düzenlenen çek, düzenlenme yeri ile ödeme yeri aynı kıtada ise bir ay ve ayrı kıtalarda ise üç ay içinde muhataba ibraz edilmelidir. Bu bakımdan, bir Avrupa ülkesinde düzenlenip de Akdenize sahili bulunan bir ülkede ödenecek olan ve aynı şekilde Akdenize sahili olan bir ülkede düzenlenip bir Avrupa ülkesinde ödenmesi gereken çekler aynı kıtada düzenlenmiş ve ödenmesi şart kılınmış sayılır. -
@eliff bretton woods ikizleri. imf-wb
-
Yazdığım cevaptan bir sorunun daha cevabı çıkmış oldu öğleden önce mi soruldu sonra mı bilmiyorum çekte hangisi olmaz diye bir soru vardı. Öğleden sonraydı sanırım cevap vade olacak.
-
@muhalba bu soruda verilen avans diye bi seçenek var mıydı ? 259 ver sip av. vardı sanki
-
@muhalba Ana faaliyet konusu oysa eğer duran varlık olmaz tic mal olur
-
@2iki, içinde söyledi: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
@muhalba bu soruda verilen avans diye bi seçenek var mıydı ? 259 ver sip av. vardı sanki
259 Verilen Avanslar
-
@alika28 türkiye avrupa bölgesinde yer alıyor benim bildiğim kadarıyla bu sebeple 1 ay olmalı.
-
@muhalba onu biliyorum hocam şıklarda var mıydı ?
-
@muhalba onu biliyorum hocam şıklarda var mıydı ?
Vardı şıklarda. Soruda ana faaliyet diyorsa verilen sipariş avanslari olur. Ben faaliyet konusu yazdığını bilmiyorum,gormemisim. Bu yüzden Verilen Avanslar yaptım
-
@2iki Ama türkiye asya kıtasında sadece bir bölümü avrupa kitasi
-
@muhalba anladım soruda alınan neydi hatırlıyır musun ben duran varlık diye hatırlıyorum eğer öyleyse 259 verilen avanstır ana faaliyet konusunu ilgilendirsin ilgilendirmesin sipariş olamaz duran varlık
-
@muhalba anladım soruda alınan neydi hatırlıyır musun ben duran varlık diye hatırlıyorum eğer öyleyse 259 verilen avanstır ana faaliyet konusunu ilgilendirsin ilgilendirmesin sipariş olamaz duran varlık
Kesinlikle duran varlıktı.
-
@2iki Bilgisayardı
-
@esra-uz biligisayar alım satımı işi yapıyordu. Yanlış mı hatırlıyorum.
-
@muhalba O soruda yanlışlık vardı hocam ana faaliyet konusu olan bilgisyar aldığında 2 li hesaplara kaydedemez ama soruda öyleydi şıklar hep. Zaten genel olarak çok kalitesiz soruların olduğu bir sınavdı. O yüzden ısrar etmiyorum cevap bu diye.
-
@eliff akdenize kıyısı olan yerde düzenlenen çek avrupanın neresinde olursa olsun grönland izlanda olsa değişmez 1 ay asya filan karıştırma biz akdenize kıyısı olan ülkeyiZ cevap 1 ay kesin
-
@kilici 159 verilen sipariş avansları vardı. şıklar da 259 verilen avanslar, 269 verilen avanslar, 126 verilen depozito ve teminatlar ile 340 alınan sipariş avansları şeklindeydi. Bilgisayar alımı için avans veriliyordu.
-
@alika28 ver sip avansı yaptığımı hatırlıyorum ama kodlar hep 2 li kalmış aklımda varmış demekki 159. Teşekkürler hocam.