2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@proust Tabi ki isterseniz açarım. Yukarıda paranın değer kaybıyla ihracat artış oranı ilişkilendirilmeye çalışılmış @duyguuu37 tarafından. Öncelikle bizim ihracatımız ithalatımıza bağlı. Dolayısıyla kur artışı ithalat fiyatını yükselttiğinden ithalat yapamayacak duruma gelip ihracat yapamıyoruz. Yani paranın değer kaybı bizim gibi dışa bağımlı ülkelerde bu sonucu doğurmuyor. Veriler ortada. Kaç yıldır TL istikrarlı bir şekilde değer kaybetmesine rağmen meblağ olarak yıllık 150 milyar dolar ihracatı aşamadık. Hatta gerisinde kaldık.
Paranın değer kaybının ihracatı arttırması üretimi dışa bağımlı olmayıp kendi domestik yapısıyla büyüyebilen ülkelerde geçerli. Bunlar gözlemdir. Bu hataya ünlü Nobelli ekonomist Paul Krugman bile düştü. Türkiye için yaptığı yorumda TL'nin değer kaybetmesi iyi demeye getirdi! Bu ülkeye ABD ile karıştırdı! Bu konuda çok ciddi kafa karışıklığı var. Alanı dış ticaret olan doktora yapmış biri bile para biriminin değer kaybı, ihracatı arttırır senaryosunun bütün varsayımlarını yazamaz. İlla popüler bir kaynak istiyorsanız Mahfi Eğilmez'in sayfasına da göz atabilirsiniz. Saygılarımla
-
@adamslani06 çok haklisin arkadaşım belirsizlik insanin sınırını bozuyor ama bi kaç arkadaşımıza bu hafta dedikleri için ben bugün açıklanacagina inaniyorum
-
@bennu bende öyle inanmıştım fakat şimdi aradım kadın kesin bir şekilde bugun degil diyor bugundu plan ama ertelendi haftaya dedi sizde tekrar arayın yine de arkadaşlar isterseniz bir öyle bir böyle diyorlar ama bana anadolu üniversitesiyle ilgili bir durum gibi geldi nedense
-
@adamslani06 hocam neden 2 mulakatiniza gitmediniz?surecin nasil muallak oldugu belli onu da gectim ziraati hem yazili hem sozluyu kazanma durumunuz kesin mi ki?yanlis mi okudum ben 2 mulakatima gitmedim yazmissiniz?onun haricinde ziraat destek donus yapmio genelde bankacilik islemleri icin kaale aliyor,anadolu universitesine de ziraat bankasina da mail ile yazmistim ama donus bile olmadi,bana sorarsaniz onlar bile bilmiyor neticede hizli degisen ulke gundemi malum
-
@hukukcukişi haftaya cumaya kalırsa çok sinir bozucu. Tamam nasi olsa açıklanacak da belirsizlik hasta ediyor adami
-
ben artık anadolu üniversitesiyle ilgili bir durum kalmadığı düşüncesindeyim çünkü sonuçlar ziraaatte artık onlar ne zaman isterse yayımlarlar diye düşünüyorum
-
@hukukcukişi tesekkur ederiz hocam,ancak bence artik is ziraatte bakalim heyecanli bekliyise ara verelim o zaman
-
Bugün değil dediyse kesin bugün açıklanacaktır hocam...
-
@şanslıs Ahahah aynen
-
Geçen sene ziraat sınavı açıklarken yine bu kadar süründürmüş müydü acaba?
-
@emilsax 40 gün sürmüştü sanirim yanlış hatirlamiyorsam
-
@hukukcukişi acaba rahatsız edilmesin gün içinde die mi öle söylediler ? Yada sürpriz yapacaklar bize
-
Arkadaşlar birçok tanıdığım bankacı var.sınavı Anadolu üni. Sadece yapar ve okur gerisi bankaya kalmıştır üniversite ne karışır nezaön açıklanacağınA.onlar sadece sınav kağıtlarını okur sonuçlandırır oda çok hızlı oluyor biliyorsunuz.bukadae bekleten Ziraat Bankası yani açıklıcak olanlarda onlar
-
Haftaya mı kalmış? 100 tl daha paem e çalışacak o zaman....
-
@ozge92 ama daha çok tepki toplayacaklar onu düşündüklerini zannetmiyorum zaten bugundu dedi kadın normal koşullarda ama bilgi geldi hafftaya ertelenmesi için dedi ama inşallah öyle olur bir sürpriz ile açıklanır bugun
-
@bennu haklısın ben şuan başarısız olsam bile beklemekten daha mutlu olurum bir yol çizilir en azından net olur her şey
-
Ya madem öyle neden bu hafta içi diyolar. İki gündür tel elimde dolaşıyorum. Ayıp ya!
-
Benim hala umudum var
-
sizin içinde bir etkinlik yapalım o vakit bizim etkinlikler patlıyor gerçi ama sınav açıklanıyor.
-
bugun en geç kaça kadar acıklanma ıhtımalı var saat olarak ? 18.00?