2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@silverface multinet yok mu hocam?
-
@umutsuz-vaka var.
-
@silverface ne kadar yemek için verilen tutar?
-
@andelib işgünü sayısına göre 350 civarı genelde.
-
@silverface
yani kaba bi hesapla
2700x16= 43.200 maaş
560x12=6720 ist. taz.
5.000 temettü
1200 performans primiyol yemek dil hariç her şey dahil yıllık kazanç bu mudur hocam ?
bu şekilde ise aylık ortalama kazanç 4.676 lira yapar fena görünmüyor. -
@jkeynes cif maaslar gercekten cift olarak verilirse sizin hesap dogru hocam. Bu kisim onemli. Bi cok arkadasimiz cift maasi 1.5 kat olarak belirmisti.
-
@jkeynes evet doğru ancak nisan-mayıstan itibaren vergi dilimine girmeye başlayacaksınız ve yılın son çeyreğinde tek ayda 3000tl maaşı göremeyebilirsiniz.
-
@silverface net bir ortalama aylık kazanç çıkaramayacağız anladığım kadarıyla. aylık ortalama 376 lira vergi vb. kesintiler diyelim, kabaca 4.300 lira o vakit. guy da bu maaşı alıyor sanırım, aşağı yukarı denk olur.
-
@moonlightsalata anladım hocam
-
Ilk yil temettu ve ilk 6 ay performans primi olmaz, ve ilk yil 16 maasdir. Ucret ise brut unvan(2750 ama 2019 zammi ile brut unvana yapilacak tahmini zam ile 3250 + ilk baslangic asistan gorev ucreti 1000tl= 3750 olur 3 ayda bir brut unvanin 2x olur 2018 e gore gorev ucretin ile 6500 brut, 2019 a gore 7000 brut olur, vergi dilimi ilk 6 ay sonu baya asagi ceker ve yilin son 3 ayi bitirir maasi.(ortalama istanbul tazminatsiz 2018 de ortalama 3300 e denk gelir tazminatli 3650 civari olur.Yemek karti ortalama 345 tl olur 2018 e gore.dil c olursa ort 3500 b olursa 3700 a olursa 3950 olur spk ve sendika tazminati alirsaniz 250 tl daha ekleyin.Hem spk hem yds min c hem 2019 zamlari ile hem ist tazminati hem sendika parasi ile ortalama 4500 olur yemek ile 4900 denk gelir.Ayrica thz vakfi heryil dis icin 1800 tl verir, ozel hastaneler ucretsiz olur+ bes 115 tl verirsen banka 200 tl verir yani 115 e banka + devlet katkisi ile fonlarla aylik 375 tl birikir.3 yila alirsin bankanin verdigini ama.
Yani ist tazminatli hicbir belgesiz ort yeni yilla 3500- ist tazminli 3900 alinir tahmini
Sorun maas olmasin 1 yildan sonra temettu ve primler ile vergi matrahiniz 100 bini asar sorun stres ve bu yogun isi severek yapacaksaniz baslayin 3 yila zaten ev araba kendiliginden gelir
-
@bianconeri hocam yaklaşık 8-10 defa okudum biraz anlamak için baya işkence çektim bu arada tüm ücretlere brüt demişsiniz, 2700 net ücret diye düşünüyordum o da mı değil ?
ayrıca istanbul tazminatı için brüt ücretin %25i deniyor, brüt ücretin %25 nasıl 560 yapıyor ?
esasen birçok şey kafamda netleşmedi ama hayırlısı bakalım teşekkürler yine de. -
@bianconeri soylediklerine katılmıyorum tek bir bankacı (uzman) istanbulda yasayarak 3 yila ne araba alir ne de ev alir.
Buradan bankacı adaylarina duyurulur. Bankacılık sizi öldürmez ama süründürür. Hele ki istanbul da ancak temel ihtiyaclarinizi giderebilirsiniz o da hepsine yeter mi mechul. Issizlik zor anlarim ama biraz daha sabredin A grubuna ugrasin. Yoksa girdikten sonra o bankadan istifa etmedikten sonra kolay cikis yok. Cunlu yoğun olacak iş.
Bankalarin felsefesi şudur: havali ünvanlar , şişkin brüt ücretler ama içi boş cepleri olan mutsuz çalışanlar.
-
Arkadaşlar bankacılık zor, bu bilinen bir gerçek. Eğer bu sektörü sevmiyorsanız zaten en son bulaşılacak sektör. Arkadaşın da dediği gibi İstanbulda bir uzmanın üç yıla araba ev alması gibi şeyler hayalden öteye gitmez. Bunlar çok ilerdeki vadeler için geçerli.
-
@aziz-petrick Hocam öyle ama 15 20 kişilik A grubu ilanı geldikçe ve özel sektör 1600 tl verdikçe Ziraat Bankası büyük nimet issiz bir insan için .
-
@maesteo bu konuda zaten hemfikiriz. Ben büyük hayalleri olan arkadaşlar için söylüyorum. Alacağınuz maaş ortada. Belirli bir yıla kadar da pek artmayacak.
-
@aziz-petrick Evet o konuda haklısınız hocam
-
@bianconeri Hocam, ben ik yı aradığımda SPK belgesine tazminat vermiyoruz demişti. Siz SPK belgesine sahip misiniz? Ya da Ziraat'te sahip olup tazminat alan birini tanıyor musunuz? Sendika tazminatı nedir ve neye göre alınır?
-
@bluephantom internette toplu iş sözleşmesi var hocam ordan bakabilirsiniz spk tazminatı yok dil tazminatı var sadece bir de aylık 80 tl brüt sendika tazminatı yazıyor
-
açıklanmış mülakat sonuçları arkadaşlar
-
Yedeklerin süreci nasıl işliyor arkadaşlar I stanbul 12.yedek gelme şansı yok heralde dimi Tecrübesi yada bilgisi olan yazabilir mi?