2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@mvee, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Arkadaşlar merhaba. Son çıkan kararnameye göre benim ve bir çok arkadaşımın anladığı şey Ekonometri, İstatistik, ÇEKO ve hatta Maliye bölümlerinin sınava giremeyeceği yönünde. Kararnamede Maliye ve Finans bölümü yazılmış ancak Türkiyede ikisininde bir arada olduğu bir bölüm yok. Zannımca hatayla yazılmış. Sizce bir düzeltme gelir mi? Sizin düşünceleriniz nedir? Teşekkür ederim.
hocam bu konuda cimere yazı yazdım. özelden size atıyorum. siz de gönderebilirsiniz.
-
soru kitabi icin oneriniz var mi
-
@tiebout hocam bence kanun hükmünü yanlış değerlendirmisiniz mühendislik,sosyoloji gibi bölümler kabul edilirken Maliye’nin kabul edilmemesi manasız orada bölümler sırayla yazılmış ve finans denilmiş bence çok açık.
-
@onuraltan Ahmet hocanın kitabı çıkacak temmuz sonu bekleyin derim. bu arada kararnameleri dikkatle okuyun. politicus soru cevap aihm kararlarında başarılı bir de güncel, reşit hoca anlatımı güzel politicusun sorularıyla tamamlasan iyi olur. Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısı politicus yeterli.
-
@alimrt9 ahmet nohutcunun hangı kıtabı cıkacak teemmuz sonu acaba kanunname mi?
-
@kendinehakime evet
-
@alimrt9, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@kendinehakime evet
kesin mi bu bütün değişiklikler olacak içinde o zaman..bekleyıp onu alalım ne kaldı kı surada temmuz sonuna ..
-
@damlapal, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@atlas07
TEŞEKKÜR EDERİM VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN. SİZİN TAVSİYELERİNİZ NELERDİR KİTAPLAR İÇİN VE NASIL ÇALIŞACAKSINIZ?Rica ederim.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; ben bu süreçte Adli Yargı sınavına da hazırlanmaya başlayacağım için Kaymakamlık sınavına ciddi bir şekilde hazırlanamayacağım. Bu bakımdan kaynaklar ve çalışma şekli bakımından sizi yanıltmak istemem.
Malumunuz, Anayasa ve İdare'deki değişiklikler herkesin elini kolunu bağladı. Ben size bir önceki mesajımda bu iki alandaki değişiklikleri kendim bulup mevcut güncel olmayan kitaplarla da konuları tamamlamayı hedeflediğimi söylemiştim ancak bu düşüncem Anayasa için olmasa da İdare için geçerliliğini yitirdi. İdare'de ağustosun başına kadar güncel bir kitabın çıkmasını bekleyeceğim çünkü çok fazla detay ve değişiklik var; bunları kendi başıma bulup derleyecek enerjiyi ve motivasyonu şu noktada kendimde göremiyorum.
Dediğim gibi, siz kendi durumunuza göre bu çıkacak kaynakları bekleme meselesini değerlendirin.
Anayasa'da yavaştan mevzuat üzerinde çalışmaya başladım. Mevzuat dışında bir kitap almak gerekiyor mu onu bu konudaki tecrübeli arkadaşlar daha iyi yanıtlayacaktır ama İdare için güncel kitap çıktığı zaman( Nohutçu'nun yakınlarda çıkartacağı konuşuluyor ) muhtemelen Anayasa da içinde yer alacağından ikisini bu şekilde aradan çıkartabilirsiniz.Türkiye Ekonomisi'nde Yasin Çoban'ın kitabını sipariş ettim. 2017 Ağustos basımı ancak birçok kişi kitabın halen daha kullanılabilir olduğunu, içeriğinin de oldukça zengin olduğunu söyledi. İnsan Hakları ve Demokratikleşme'de Reşit Gürbüz'ün kitabını aldım. Keza bu da kullanılabilecek bir kaynak. İktisatta da Özgür Özcan'ın açıklı uçlu soru bankası kitabını edindim. Zaman çok kısıtlı, muhtemelen benim konular ucu ucuna yetişecek ya da...
Ama moralinizi bozmak istemem, ben hazırlanmaya yeni başladığım ve bundan sonra da çalışmaya fazla zaman ayıramayacağım için böyle karamsar konuşuyorum; şayet günün önemli bir kısmını verimli bir şekilde çalışarak geçirirseniz yüzünüzü güldürecek bir sonuç alırsınız. -
Arkadaşlar açık uçlu iktisat soru bankası isteyen varsa özgür özcan ve 657 emel aksaç ın kitaplarını kargolayabilirim ben bakmicam kaynak fazlalığım var başkasının işine yarasın ücret istemiyorum tabiki:)
-
@kendinehakime mevzuat gov tr hemen güncelleniyor mu ki?
Örneğin Anayasa metni değişti 25-26 haziranda girdim hala eskisi duruyor.
Örneğin CBK ile il idaresi kanunu 5/2 değişti diyor, geiyorum mevzuat govtr’de eskisi duruyor.Bunlar ne zaman güncelleniyor ki.Bizden başka takip eden yok diye ağırdan alıyorlar galiba -
@cevatcobanli444 25-26 haziranda değil de cumhurbaşkanı göreve başlayınca değişiklikler yürürlüğe girecekti ki anayasa metni şu an güncel.
-
-
Hocam kaymakamlık mülakatını askerdeyken kazanırsak nasıl bir durum ortaya çıkıyor?
-
@freeboy ben alabilirim isterseniz. henüz hiç kaynak almadım son anda karar verdim sınava girmeye
-
@kendinehakime kaymakamlik kampı ne zaman çıkar en güncel hali ile.bunun hakkinda birsey söyledimi
-
@ankarasbf, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@tiebout hocam bence kanun hükmünü yanlış değerlendirmisiniz mühendislik,sosyoloji gibi bölümler kabul edilirken Maliye’nin kabul edilmemesi manasız orada bölümler sırayla yazılmış ve finans denilmiş bence çok açık.
Bence de manasız ancak insanın içine kurt düşüyor işte. Ben Çeko mezunuyum. Ezki halinde yani 1700 sayılı kanunda Fakülte fakülte sayılırken (İİbf, sbf mezunları girebilir tarzında) yeni düzenlemede bölüm bölüm sayılmış sonuna da bu bölümlerin müfredatındaki derslerin yüzde seksenini alan bölümler girebilir demiş. Dolayısıyla ucu açık bırakılmış. Ama yüzde seksen neye göre kime göre? Ya kabul etmezlerse kuşkusu oluyor insanda.Sınava Girebilecek bölüm sayısını genişleteyim derken özünde İbf, sbf mezuniyeti olan bölümlere mağduriyet yaşatmazlar umarım.
-
@aslan-reyiz Seni başkan yapacağız
-
Bunca eksikliğe rağmen sınav bir de klasik olsaydı napardık bilmem
-
@kuzeyinkızı, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@aslan-reyiz Seni başkan yapacağız
Teşekkür ederim mülakatları kaldıracam seçilirsem :)))))
-
@aslan-reyiz bi oyda benden