2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Arkadaşlar sınav ilanı tekrar düzenlenerek yeniden ilan edilir mi yoksa bu bolum mezunları seneye mi basvuru yapabilecekler?
-
400 bin iibf li yetmiyormuş gibi farklı bölümleri de eklediler artık her sınav 100 bin kişi sınava gireriz
-
Zamanında odtü sosyolojiye puanim yetiyordu bu bölümden kamuya istihdam zor dedim yazmadım suan resmen en güzel kadrolardan biri ihdas edildi simdi bu insanlara gökten boyle bir mücevher dusmus herkesten çok çalışıp kazanmazlar mi
-
Son kararname ile kaymakamlığa girebilecekler
-
İİBF
-
Finans ,sosyoloji,psikoloji,halkla ilişkiler ve tanıtım veya
-
Bu bölümlerden her hangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80 sahip diğer bölümlerden veya
-
Sosyal bilimler,mühendislik fakülteleri ve tarih bölümlerinden en az 4 yıllık lisans mezunu yada uluslararası ilişkiler ,siyaset bilimi,kamu yönetimi,hukuk ve iktisat alanında yüksek lisans yapmış olmaları gerekir.
-
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
İİBF
-
-
Bu bölümlerden her hangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80 sahip diğer bölümlerden veya
-
Sosyal bilimler,mühendislik fakülteleri ve tarih bölümlerinden en az 4 yıllık lisans mezunu yada uluslararası ilişkiler ,siyaset bilimi,kamu yönetimi,hukuk ve iktisat alanında yüksek lisans yapmış olmaları gerekir.
ek :
a) hukuk fakültesi mezunları da var
b) Anladığım kadarıyla mühendislik sosyal bilimler ve tarih mezunlarının sınava girmesi için 4.maddede yazılan alanlardan ayrıca yüksek lisans yapmış olması gerekiyor.
-
-
@aslan-reyiz hocam bi zahmet yüksek lisans yapsınlar artık. yoksa kpss gibi 1.5 milyon kişi girer bu sınava
-
-
İİBF
-
-
-
ek :
a) hukuk fakültesi mezunları da var
b) Anladığım kadarıyla mühendislik sosyal bilimler ve tarih mezunlarının sınava girmesi için 4.maddede yazılan alanlardan ayrıca yüksek lisans yapmış olması gerekiyor.
4.maddeki veya değil ve olacak haliyle o bölümlerin girmesi için yüksek yapmaları lazım her mühendislik mezunu direk giremiyor.
-
-
@olursaolur hocam siz sanırım ibf mezunusunuz. sosyoloji mezunu arkadaşlar iktisatta sıkıntı yaşarlar benden söylemesi.
-
@fc-real-gdp insallah yaşarlar ne diyim başka nereden öne geçecez:))
-
@olursaolur hocam ben de zamanında psikoloji istiyordum ama ankara psikolojinin puanı hayvan gibiydi şimdi psikoloji mezunları da kaymakam olabilecek ama ben psikoloji bölümünü kaymakam olmak için istemiyordum.
-
İİBF mezunu bir çok kişi bile bu sınava hazırlanmıyor , psikoloji veya halkla ilişkiler mezunu kişi bu yarışmaya girecekse anca fantazi olsun diye girer daha çok yolun başında. Ben istisnalar hariç İİBFli olarak sınavda onlari rakip görmüyorum .
-
Arkadaşlar bu konuyu konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Zira diğer bölümlerden girecek olan kişiler bu kadar emek veren ibf mezunlarını geçer ve mülakata kalırsa o arkadaşları tebrik edip sonraki sınava daha çok çalışmak gerekecektir. Yok eğer geçemezlerse bu kez de onların daha çok çalışıp geçmesi gerekecektir. Bunun dışında sadece sınava giren sayısını arttırır ve ortalama düşer.
Fazla takılmayın sınava çalışın. -
@hakim89 kardesım buyuk olasıkla seneye sınav ıcın uygulanır fakat bırsey demek zor yarın ne olacagı bellı olmuyor
-
ama bu şartlar yüzünden para yatırmayın bekleyin dendi bize de mantıklı geldiği için tabi bekledik. şimdi de başvuru tarihi geçti
-
İibfliler kpss a calisiyor o bitiyor kaymakamliga,iibf rakiplere bakinca zaten kan gövdeyi götürüyor,diger bokumlerden sinavda bunlarla yarışıp gecen olursa saygı duyarım.çok takilmamak lazim sınava az kaldı
-
@ayyyse hocam son günü bekleyin deyen olmuştur. sınav ilanı güncellenemez kanuna göre. bağlantıdaki maddeyi okuyun.
-
Psikoloji okuyan kuzenime mesaj attim, psikoloji camiasinin tepkisini cok merak ediyorum:) ama tahminim cok da onemsemezler. Onlarin isi meslegi neredeyse hazir, bizim gibi degiller yani. Bi tek halkla iliskiler ve sosyoloji okuyanlar bu sinava heveslenir gibi geliyor. O da cok zor. Baya ugras vermeleri gerekiyor.
Fakat yine kazanan yine dersaneler oldu yaaaa, keske toplasip bi dersane acsak -
Diğer bölümlerin bu sınavla baş etmesi çok zor.
-
iktisada para banka dahil mi ki
-