2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Değerli arkadaşlarım. Bugün itibariyle bakanlıktan aldığım net bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim.
Öncelikle her sene sınav yapılmaya devam edilecek. Sınavların eylül-ekim aylarında yapılması ve alım sayısının 100 kişi olması ve bunun rutin bir hale getirilmesi ihtimal dahilinde. Fakat Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle boş olan ve kritik kalan kaymakamlık birimlerine doğrudan cumhurbaşkanı kaymakam atamak istiyorsa 5 yıl kamuda görev yapılması zorunluluğu aranacak. ( bu durum kaymakamlığın istisnai bir memuriyet olduğu anlamına gelmesin. Aman diyim.)
Arkadaşlar bugünkü duyum bu, umarım yarın değişmez.
Herkese iyi çalışmalar... -
Para yatirmak icin son saatler ama sanirim ben yatirmayacagim.
Umarim bu 100kisi encok hakeden 100 kisi olur. Herkese basarilar -
@damlapal
Merhabalar,
Anayasa ve İdare konularında güncel diyebileceğimiz bir kaynak yok. Çsöylenen kitapların da piyasaya ağustostan önce sürüleceğine ihtimal vermiyorum. Aslında bu noktada seçim yapmak gerekiyor ve kendinize güveniyorsanız, 1 ay kala dahi olsa anayasa ve idareyi yetiştirebileceğinizi düşünüyorsanız kitap almayı biraz daha bekletin derim. Diğer alternatif ise mevcut kitapları hemen alıp sene başından bu yana meydana gelen değişikleri derleyerek çalışma yoluna gitmek ki ben de böyle yapmayı düşünüyorum. En azından Anayasa için bu şekilde hareket edebilirsiniz.İktisat, insan hakları ve türkiye ekonomisi alanlarında ise piyasada kullanılacak kitaplar mevcut, bunları halen edinmemişseniz hemen alıp çalışmaya başlamanız yerinde olacaktır.
Başarılar. -
-
İyi akşamlar arkadaşlar. İnternetten izleyebileceğim iktisat ders anlatımı yapan bir site var mıdır acaba?
-
@kaimmakam1 söylediklerinizden seneye yeni mezun olacak kişilerin 5 sene şartı aranmadan sınava girebileceğini anlayabilir miyiz?
-
@ankarasbf Anlayabilirsiniz. Şuan için sınavla alakalı bir tereddüdünüz olmasın.
-
@kaimmakam1 Çok teşekkürler Kutluay hoca 2 Eylüldeki sınavın son olduğunu bundan sonra adaylardan 5 yıl şartı aranacağını yazmış ama birçok arkadaşa verilen bilgi aksi yönde kanun hükmünde de Cumhurbaşkanı tarafından atanacak kişiler için şartlar yer aldığını düşündüm.
-
@ankarasbf hocam kararnamede yazan kaymakam, bizim gireceğimiz kaymakam adaylığı sınavı. bundan sonra kaymakam adaylığı sınavı olursa girebilirsiniz.
-
@FC-Real-GDP çok teşekkürler hocam sınav olacağı kanaatindeyim ama ayrıca atamalar olacaktır gerekli görülen yerlere hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@ankarasbf Kutluayın bu zamana kadar söylediği ne doğru çıkmış Allah aşkına ya. Böyle hocaların totosunu göğe vurdurdular. Ben bu sektöre hoca olucam var ya herkesi peşimden sürüklerim.
-
@Rorschach159 Hocam kararname yayınlandıktan sonra o kadar farklı görüş ortaya çıktı ki Kutluay hoca da bakanlıktan aldığım net bilgi diyince ona itibar etmek zorunda kaldık bir noktada haklısınız gerçekten.
-
Ortalığı hep onlar karıştırıyor zaten.Bu sektörda hocalar tamamen isim yapmak için uğraşıyorlar. Herkes ortaya bir şey atıyor sonra oradan tartışma çıkıp biz kendimizi kasıyoruz ama pirim yapan onlar oluyor. Bunlara kulak asmamak gerekir. Zamanında Kemal Gözler kendine hukukcu diye adlandıran sırf para kazanayıp diye milletin cümlelerini çalan hırsızları "örnekleriyle usulsuz alıntılar" diye bir kitap hazırlayıp hepsini bir bir ifşa etti. İçlerinde ahmet nohutçuya kadar bir çok isme yer vermiş ve oldukça ilgi çekici. Ben onları okuduktan sonra bu isimleri iyicene sildim. Hatta merak eden varsa linki bağlantı olarak ekliyorum tıklayıp bakabilirsiniz. Koskoca Kemal Gözleri bile çileden çıkardılar. Adama sırf bunlar için kitap yazdırmak zorunda bıraktılar. Link
Bu arada idare için kitap bekleyenler vs var. Açıkcasi ben mahalli idarelere kanundan başladım orası daha detaylı hiç olmazsa orayı aradan çıkartırım.
-
@mulkihakim arkadaşlar yazım yanlışları için özür dilerim. Biraz aceleci bir yapım var. Birde ders aralarında bakıyorum. Telefondan hemen yazıp kontrol etmeden gönderiyorum. Ara sıra harf hatası olabiliyor
-
@mulkihakim Kemal Gözler Hoca’nın ismini görünce o kadar mutlu oluyorum ki.. Hukuka, bilime bakış açısı değişen bir insan daha var diyorum. İlk kitabıyla tanıştığımda roman gibi okumuştum. Adem’i merkeziyet kelimesinin günümüz kitaplarında kullanımının yanlış olduğunu anlattığı tabloyu okuduğumda ayağa kalkıp alkışlamak gelmişti içimden. İşine bu kadar ehemmiyet veren, ciddiye alan, bilime ve hukuka saygımı arttıran çok değerli bilim insanına sizin vesilenizle saygılarımı sunuyorum.
-
@rorschach159 Çoğu hoca bile değil ki. Hatta bazıları(bazıları), takma isim bile kullanıyor gerçek ismini verirse bağlı bulunduğu kanuna aykırı olacağını biliyor çünkü. Tamamen amaç ticaret.
-
Bir adamın kitabında-hem de bir Hukuk kitabında-hem Gothe hem Mecelle yer alıyor ise,ben o adamı el üstünde tutarım,Kaymakam olmaya çalışan biri olarak vesselam.
Çünkü,bir bilim insanında-artık "adamı" demiyoruz malum :)-bana göre temel 2 özellikten biri,aidiyetle hareket etmemesi gerektiğidir.
Kemal Gözler,Üstâd-ı Azâm-ı Kebîr :))) -
15 Temmuz demokrasi günümüzün 2.yıl dönümü anısına tüm şehitlerimize Allahtan rahmet,gazilerden de Allah razı olsun diliyorum.Allah bir daha bu millete 15 Temmuzu yaşatmasın...
-
bakanlık sitesinde kaymakamlık ilanı kaldırıldı galiba. bilgisi olan var mı son durum ile alakalı ?
-
@14-14-14 süresi bitti ondan kaldırılmıştır