2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Dokap mi doka mı soruyordu ?
-
@rootofallevil ben de dokap diye hatırlıyorum. İnşallah sorular yayınlanır da detaylıca bakarız
-
Siyasi Polis sorusunun cevabı Emniyet Genel Müdürlüğü’dür. Bu arada soruda siyasi kolluk da demiyor siyasi kolluk diyordu. Her nasıl oluşmuşsa siyasi polis deyince MİT geliyor herkesin aklına. 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Madde 9’a bakabilirsiniz.
-
şöyle söyleyim ben doka ne bilmiyordum açıkçası dokap ı biliyordum o yüzden direk giresun işaretledim doka olsa yapamazdım dokap diye hatırlıyorum yani kısaca
-
@sinav1453, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Siyasi Polis sorusunun cevabı Emniyet Genel Müdürlüğü’dür. Bu arada soruda siyasi kolluk da demiyor siyasi kolluk diyordu. Her nasıl oluşmuşsa siyasi polis deyince MİT geliyor herkesin aklına. 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Madde 9’a bakabilirsiniz.
Siyasi polis diyordu soruda.
-
@sinav1453 reşit gürbüz ün dersin de kendisi mit olarak yazdırmıştı bize
-
@circassian, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Bu şekilde yanlış bir bilgi dolaşıyor ancak doğru cevap Emniyet Genel Müdürlüğü, çok net.
-
B) Siyasi polis, Devletin umumi emniyetine taallük eden işlerle mükellef olan kısımdır
Burdan nasıl egm çıkıyor. İdare hocamız mit yazdırmıştı, kendisi gazide hoca.
-
şöyle söyleyim ben doka ne bilmiyordum açıkçası dokap ı biliyordum o yüzden direk giresun işaretledim doka olsa yapamazdım dokap diye hatırlıyorum yani kısaca
Doka sormuştu diye hatırlıyorum merkezi trabzonda
-
@genclerbirlikli idari hocanıza mı bakacağız kanuna mı. Şayet cevap mit ise mit kanunu veya herhangi bir kanunu dayanak gösterebilirsiniz. Emniyet Teşkilatı Kanunu 9 uncu maddesiyle Mit teşkilatını düzenlemiyor sanırım.
-
@sinav1453 kanunun neresinden egm çıkıyor hocam ?
-
Siyasi polis mit değil miydi ya bunca zaman yanlış mı biliyorduk
-
@genclerbirlikli hocam birçok sayfada hatta eski haliyle başbakanlığa bağlı mit yazıyor reşit hoca çok iyi bi hoca idare de ayrıca egm direk yazmıyor ki kanunda ?
-
@genclerbirlikli Emniyet teşkilatı kanunu 9 uncu madde ve bu linki inceleyebilirsiniz https://egm.gov.tr/Sayfalar/Güvenlik-Dairesi-Başkanlığı.aspx
-
@circassian evet hocam, benim idare kitabında da mit diyor. Kanunda da egm yazan yer yok
-
@sinav1453, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Bu şekilde yanlış bir bilgi dolaşıyor ancak doğru cevap Emniyet Genel Müdürlüğü, çok net.
Çıktı yine çok netciler , aöf kitabı
İdârî Polis Siyâsî Polis Ayrımı
Siyâsî polis, Emniyet Teşkilatı Kanununun 9,maddesinde, “Devletin umûmi emniyetine taalluk eden işlerle mükellef olan kısım” olarak tanımlanmıştır, Yasa maddesinde geçen “devletin umumi emniyeti” kavramı, millî güvenlik anlamında kullanılmıştır (Günday, 2003, s,250251), Siyâsî polis faaliyetleri, idârî kolluk kavramının dışında kalır, Bu faaliyetler, Başbakanlığa bağlı Millî İstihbarat Teşkilatının görevidir (Duran, 1982, s,253), MİT, kural olarak istihbarî bilgi toplamak ve ilgili devlet organlarının değerlendirmesine sunmakla görevlidir, MİT’in verdiği bilgiler ve topladığı istihbarat çerçevesinde eğer ortada müdahale edilmesi gereken bir durum varsa bu MİT tarafından değil, kolluk tarafından yapılacaktır (Bucaktepe, 2008, s,95), -
3628 sayılı kanun madde 17:
Bu kanunda ve bankalar kanunundaki suçlarla irtikap RÜŞVET, BASİT VE NİTELİKLİ ZİMMET, .... iştirak etmekten sanık olanlar hakkında 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun hükümleri uygulanmaz.
-
Hocalarınız yorum yapıyor, uygulamada görevi icra eden birim EGM’ye bağlıdır. Siz bilirsiniz. Ben dayanakları koydum ortaya.
-
@sinav1453 kanunda geçen kısmı egm geniş yorumlamış. Kanuna bakınca egm anlaşılmıyor
-
@barocan tam hatırlayamadım yani cevap 1-2 mi oluyor yoksa 3-4 mü ?