2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@larendeli aynı şekilde ben de hocam, ilk defa 1i işaretledim. ösym bu o 1 i oraya koyduysa onun da %20 ihtimali var.
-
Türkçe sorularını nerden bulabiliriz
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@larendeli aynı şekilde ben de hocam, ilk defa 1i işaretledim. ösym bu o 1 i oraya koyduysa onun da %20 ihtimali var.
Genelde o soru tiplerinde ilk cümle verilip parağraf onun üzerine inşa edilir.Sorunun şıkları da ikinci cümleden itibaren başlar.İlk cümlenin , olmayan parağrafın anlamını bozması enteresan geldi sınav anında
-
@avexer, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Genelde o soru tiplerinde ilk cümle verilip parağraf onun üzerine inşa edilir.Sorunun şıkları da ikinci cümleden itibaren başlar.İlk cümlenin , olmayan parağrafın anlamını bozması enteresan geldi sınav anında
5.cümlede sıkıntı vardı diye hatırlıyorum
-
@keynesin-faizi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Bakalım yarın öğreniriz cevabını bir de Uludağ sorusu bana zor geldi.
-
peki metreyle ilgili sorunun cevabını naptınız?
-
@keynesin-faizi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
ben 2 yaptım o soruyu.
-
@popescu Ben de 2 yaptım.
-
@avukatbey, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@popescu Ben de 2 yaptım.
en başta 3 kere okudum ama daha sonra kontrol etmedim, şu an hatırlayamıyorum neyden bahsettiğini.
-
İşsizlik oranını düşük gösteren öncülleri soran soruya dair fikri, bilgisi var mı?
Kayıt dışı ekonomi, istihdam olanaklarının fazla olması ve aile içi ücretsiz çalışma öncüllü soru.
-
Geçen sınavın mülakatında elendim sınavdan çıktığımda biliyordum kazandığımı ancak bu yıl daha çok çalıştım hatta kendimce olağanüstü çalıştım konu anlatımlı kitap bile almadan direk kanun metinlernden çalıştım kendime güvenerek girdim ama mülakat garanti diyemiyorum maalesef...ne 80i ya yapmayın artık Allah aşkına.
-
@avukatbey anlamı bozar sorusuydu değil mi ben de 2 yaptım
-
@circassian, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Geçen sınavın mülakatında elendim sınavdan çıktığımda biliyordum kazandığımı ancak bu yıl daha çok çalıştım hatta kendimce olağanüstü çalıştım konu anlatımlı kitap bile almadan direk kanun metinlernden çalıştım kendime güvenerek girdim ama mülakat garanti diyemiyorum maalesef...ne 80i ya yapmayın artık Allah aşkına.
Kaç netiniz var en iyi ihtimalle.
-
@sinav1453, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
İşsizlik oranını düşük gösteren öncülleri soran soruya dair fikri, bilgisi var mı?
Kayıt dışı ekonomi, istihdam olanaklarının fazla olması ve aile içi ücretsiz çalışma öncüllü soru.
sadece 1 yaptım ( aile içi ücretsiz çalışma )
Aile içi ücretsiz çalışan aslında işsiz ama iş sahibi gibi gözüküyor.
istihdam olanaklarının fazla olması düşük göstermez direk reel olarak düşürür.
Kayıt dışı ekonomi düşürmez aksine arttırır. ( adamın işi var ama sigortasız olduğu için işsiz gözüküyor)
-
@popescu, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@sinav1453, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
sadece 1 yaptım ( aile içi ücretsiz çalışma )
Aile içi ücretsiz çalışan aslında işsiz ama iş sahibi gibi gözüküyor.
istihdam olanaklarının fazla olması düşük göstermez direk reel olarak düşürür.
Kayıt dışı ekonomi düşürmez aksine arttırır. ( adamın işi var ama sigortasız olduğu için işsiz gözüküyor)
Aile içi ücretsiz çalışan İş sahibi gibi nasıl gözüküyor, bilmediğim için soruyorum, işsizlik hesaplamalarında dahil mi ediliyorlar.
-
@popescu hocam ülkedeki istihdam koşulları diyor ya hani onu part time çalışan gibi düşündüm onlarda işsiz sayılmıyor ya o yüzden düşük görünüyor işsizlik diye düşündüm uydurmuş muyum?
-
@circassian, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@popescu hocam ülkedeki istihdam koşulları diyor ya hani onu part time çalışan gibi düşündüm onlarda işsiz sayılmıyor ya o yüzden düşük görünüyor işsizlik diye düşündüm uydurmuş muyum?
Bence çok doğru düşünmüşsünüz. Yalnız 2 diye düşünüyorum.
-
@sinav1453 Aile içi ücretsiz çalışan ve kayıt dışı ekonomi verileri işsizlik oranı hesaplanırken degerlendirilmeye alınmaz..Bu yüzde issizlik orani oldugundan daha dusuk gorunur...
-
@murky işte ben bide araya kayıt dışı ekonomiyi kattım 2-3 yaptım
-
imalat sanayinin azalması diye bir seçeneği işaretleyen var mı arkadaşlar? Bir de 94 ve 2001 soruları 1-2-3 doğru mu?