2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@fc-real-gdp inşaallah hakkımızda hayirlisi olur hocam. Umarım mulakat başlığında tekrar yazmak nasıp olur
-
@hamsi En az 10 soruda 2 seçenek arasında kaldım
-
@larendeli bende öyle kardeşim.sınava 40 dk kala 24 boşum vardı onları eritebilmek adına 13 tane daha yaptım ama maalesef seçtiklerim hep yanlis cıktı bıraksaydım daha iyiydi.
-
@genclerbirlikli yanlış anlamış olabilirim ama cb geri gönderdiği kanunun degistirilmediği taktirde en az 151 çoğunlukla kabul edilmesi o kanunu onaması gerekir neden tbmm de kanun katılanların salt çoğunluğu ile kabul edilir ve bu sayı karar yeter sayısı 151 den az olamaz .geri gonderilen kanunun nitelikli coğunlukla kabul edilmesi gerekmez ...eger soruda üye tamsayısı ile toplanıyor diyor ise dediğiniz doğrudur
-
@epikür hocam anayasaya bakın, meclis üye sayısının salt çoğunluğu diyor.
-
@larendeli evet genel olarak herkes bu durumda sorular basit gibi ama ufak ayrintilar var soruları anladıgımiz gibi cevaplıyoruz...Eğer bu sorularda şanslı isen mülakattasın..
-
erdal ünsalın kitabı olan arkadaşlar ağ dısaalıgı ve veblen tanımını fotosunu paylasabilir mi ? Tskler
-
Bu sınavda kas+artiviyon+themis üzerinden çözdüm 1 tane teşkilat sorusu bile tutturamadılar. Tutturmayı geçtim benzerini tuttursan oda yok. Anca cetvelleri yaza yaza soru oluşturmuşlar. Zaten hepsi ticari kaygılardan nasıl hızlı yazıp piyasaya sürerizin peşine düşmüştü.
-
@genclerbirlikli sorun yok hocam soruyu tam anlamamış olabilirim sağlık olsun
-
C. Kanunların Cumhurbaşkanınca yayımlanması
Madde 89
–
Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilen kanunları onbeş gün içinde yayımlar.
Yayımlanmasını kısmen veya tamamen uygun bulmadığı kanunları, bir daha görüşülmek üzere, bu hususta
gösterdiği gerekçe ile birlikte
aynı süre içinde, Türkiye Büyük Millet Meclisine geri gönderir. (Ek cümle: 3/10/2001-4709/29 md.)
Cumhurbaşkanınca kısmen uygun bulunmama durumunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi sadece uygun bulunmayan maddeleri görüşebilir. Bütçe kanunları bu hükme tabi değildir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi, geri gönderilen kanunu üye tamsayısının salt çoğunluğuyla aynen kabul ederse, kanun Cumhurbaşkanınca yayımlanır;Meclis, geri gönderilen kanunda yeni bir değişiklik yaparsa, Cumhurbaşkanı değiştirilen kanunu tekrar Meclise geri gönderebilir.
(1)
Anayasa değişikliklerine ilişkin hükümler saklıdır. -
bandwagon etkisinin diğer adı ağ dışsallığıymış. bandwagon seçeneğini görsem işaretlerdim veblen demek zorunda kaldım malesef
-
Merhaba Arkadaşlar,
Soruları değerlendirme Fırsatı anca buluyorum, Zorluk ve Kolaylık göreceli kavramlar. Ayrıca sınavın zor olması veya kolay olması artık bir şeyi değiştirmiyor, Sonuçta bir çok sınav sıralama sınavı.
Sınavın çok ezberci bir sınav olmasını eleştirmem gerekiyor diye düşünüyorum. Belki sınav içeriği olarak ezberci eğitime hitap ediyor, Ancak daha da kaliteleştirmek gerekir.
Daha önce bu mülakattan elenmiş bir aday olarak, Bu sene yine Mülakatta elimden geleni yapacağım, Ve söz yine devlet erkanlarına kalacak. Slogan Belli " Sefer Bizim, Zafer Allah'ındır" Umarım, Karadenizlilerin ayrıcalıklı olduğu bir süreç olmaz. Ülke hepimizin. Temsiliyet Karadenizden İbaret değildir.
Not : Bir önceki 100 kişilik alımda 63 tane Karadenizli olmasına istinaen sitem içerikli yazılmış olabilir. Karadenizli Kardeşlerimiz Alınmasın Seviliyorsunuz...!
-
@sucuklu_oralet Kaç net bekliyorsunuz hocam mülakat garanti dediğinize göre..
-
@ultras06 diğer adı değil bandwagon veblen ve sno üçüne birlikte ağ dışsallıkları deniyor ancak snop fiyat etkisi olduğu için cevabın veblen olması gerekyor.
-
Arkadaşlar kimse üzerine alınmasın kimseyi hedefede koymuyorum ama 400.adayın neti 70-75 vs olur diyorlar bende diyorum ki Sodyum Hidrojen (NaH) olur diyorum.Daha aşağıda olur ne 75 i 70 i?
-
@dddddd Hocam, Net sayımı söylemesem, Çünkü beni tanımayıp, Grupta manipüle edecek arkadaşlar çıkacaktır. Mülakat kavramını kullandıysam, içeri girecek kadar iyi bir net olduğunu anlayabilirsin Hocam
Bazı sınavlarda, sınav sansının olduğunu düşünüyorum. Bu sınav için o sansın fazlasıyla yanımda olduğunu sınav sonrası, kitap ve kanunlara baktığımda gördüm. İyi bir çalışma yapmıştım ancak muallakta kaldığım 10-12 sorunun daha sonradan %75-80 oranında doğru çıktı. Tabi bunun yanında basit kaçanlarda oldu, her sınavda olduğu gibi.
-
Bana 65 net ancak gelir
-
Maalesef benim mulakata kalmam imkansiz gibi bir şey, diğer arkadaşlar için bol şans diliyorum, her şeyin hayirlisi
-
@sucuklu_oralet Sınavın zorluğu kolaylığı ve kaç netle kapatacağı yönündeki yorumlarını da merak ettim açıkcası.
-
@minsipo talebi arttırması diye bir ifade yoktu bence de tartışmayalım ÖSYM açıkladığı zaman göreceğiz.