2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@captain en mantıklı yorum.
-
@y-oguz90 katılıyorum Geçen sene de 28/30 civarı demişti sınavda 30 la kapamıştı sanırım . Nihayetinde adamı beğensek de beğenmesek de tecrübe faktörü var . 65 biraz uçuk gibi gelebilir o zaman 1-2 de siz ekleyin 67-68 diyin ama sanmıyorum ki 72 -73-74 le kapasın
-
@kafdağınınarkası 65 çok az umutlansın mı. Yoksa 2019 başlığında rezervasyon mu yapsın.
-
@kafdağınınarkası hocam aynı şeyi bende düşündüm özellikle binlerce kişi 75 yapmış dediklerinde kitapları çöpe atıp emekli olacaktım bu işlerden
-
@captain kaymakamlık gibi meslekler için devlet erkanından akraban ya da gönül dostun olacak bir üçüncü ihtimal de siyasi partiye yakınlık...Bunlar yoksa sınavdan 100 alsanız da mülakata gelmeyin derim:))
-
Her soru için ayrı standart sapma hesaplanıyor diye biliyorum o zaman nete göre doğru orantılı bi sıralama olmaz yani 67 net yapıp sapması yüksek soruları yapan biri 70 net yapıp sapması yüksek soruları yapamayanı geçer
-
@ese03 aynen öyle hocam biz çok duyduk kpss de de hep şişme netler vardı açıklanınca belli oldu herşey 70-80 arası başarıdır mantıklıdır makuldur
-
@emr ben 65 yaptım ümidim yok ama standart sapma ve söyleyenler tam ve kesin eminse netlerinden
-
@captain 74 doğru 26 yanlış var ve bu 26 yanlış en az 10 u iki şık arasında kalınarak yapıldı.Değerlendirmelere göre mülakata kalamam.Sınav zor ve bayağıydı.Eklemek gerekirse standart sapmanın yüksek olacağı kanaatindeyim.Ümidimizi yitirmemek lazım.Yine de her şeyiyle hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@captain evet hocam boşuna o kadar çalışmışız çoğu arkadaşımız makul bir kaymakamlık sınavından en az 80-85 net çıkarabilecek durumdaydı ve o ciddiyetle çalıştı sınava. çoğu tecrübeli mülakata kalan arkadaşlar 68-70 bandında netlere sahipler üzülmesinler önceden referanslar yarışıyordu şimdi hem şans hem referans yarışır oldu kazansak da eleneceğiz zaten en azından benim için durum bu ne şans ne referans ikisi de yok
-
@olursaekime mesela bu sayfadaki listenin ortalaması 68 net. Nohutçunum dediği mantıklı geldi bana. Yani 75 üzerinde yığılma yoktur bence ama mesela 65-70 bandında yığılma çoktur. 70-75 bandı ise normal yoğunlukta. O yüzden bence ya 68-70 bandı kapatır gibi.
-
@avukatbey, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@captain kaymakamlık gibi meslekler için devlet erkanından akraban ya da gönül dostun olacak bir üçüncü ihtimal de siyasi partiye yakınlık...Bunlar yoksa sınavdan 100 alsanız da mülakata gelmeyin derim:))
aynen imza atarım....
-
Kurum kuruluş sorularının sapması düşük olur diye düşünüyorum hatta anayasada sapma olmaz
-
@kafdağınınarkası aynen öyle.yani çopu kişinin bilemediği soruları yaptıysa puanı da daha çok olacaktır.
-
@kafdağınınarkası standart sapma soru bazında değil bölüm bazında hesaplanıyor diye hatırlıyorum ben
-
Arkadaşlar en son kpss için burada 110 netin altında yazanı dövüyorlardı, sonuçları gördük. Sakin olun, hayırlısıysa olur. Zaten bir gerçek var ki kaymakamlık için sınavı geçmek yetmiyor malum. Sınavınız kötü geçtiyse aklınıza bu gelsin. Çok çalışanlar elbet bir yere girecekler, önce eylül 27'ye sonra da geleceğe sabredeceğiz.
-
@captain şu sınav için yapılacak en mantıklı isabetli yorumdu.Şansa kadere emekler ziya oldu çok çalışanla çalışmayan mutlak ayrımlaşamadı.arada bi kaç net ya var ya yok.
-
@refik-soydam ben bu sınava girdim çünkü olduracak olan kişiden taahhüt almıştım. Yazılı sınavdan sonra koşturmayın. Şimdiden hazır olsunnyeriniz:)
-
@birgarip aynı şeye denk gelir sonuçta sorularda bölümü etkiler
-
sapma söyleyen arkadaşlar kılavuzun neresinden çıkarttınız bunu
"Adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların testlerden aldıkları ham puanlar toplanarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır. 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konacaktır" ösym böyle diyorken sapma mı yapacak? ham puanları birinciyi 100 e tamamlar kalanlara da aynı puanları ekler listeler.. kimin neye doğru neye yanlış cevap verdiğine bakmayacaktır.. böyle olsa idi formül koyardı...