2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@metinoktay hocam kac dogruyla kazandiniz? 26.5 dogruma 74.5 geldi siralamam 914tü. Ayrica 400. olan facebookta 30.5 ya da 31 dogrum var eminim diyordu ve itiraz edenlerden 29la 79 alip kazanamayanlar vardi
-
Forum da 75 ve üstü 15 kişi var 75+ kapatacak deniyor :)))
-
@ese03 hocam gerçek sınav kağıdımi görmeye gitmiştim alternatif cevaplarda vardı
-
@y-oguz90 benim 28 doğruma 77 puan geldi. sınav 80,3 ile kapattı. bir soru hemen hemen 3 puana yakındı. buradan 29-29,5 ile kapattı diyebilirim.
-
Değerli dostlar; öncelikle ülkemiz için sonrasında bizler için en ideali ne ise onun olması temennimdir...
Bundan öncesindeki birçok sınavda da gördük ki ben 80’lerde beklerken bu 50’de kimin puanı şeklinde isyanları... ki bunlardan birisi de kuzenim idi. Mülakat için takım elbise aldı ancak 44 puan aldı(yanlış anlaşılmasın en çok üzülenlerden biri de bendim çünkü bunu gerçekten haketmişti, teselli mercii de yine ben oldum zaten)
Demem o ki; burada ve diğer sosyal medya mecralarında yüksek neti olduğunu iddia eden arkadaşların %70’i isyan bayraklarını çekip ÖSYM’yi taşa tutacaklar. Bekleyip görelim çok değil birkaç hafta sonra...
Sınava gelince, gerçekten zorluktan ziyade saçma bir sınavdı ve çok sayıda eleyici soru mevcuttu, tüm bu koşulları ele aldığımızda standart sapma ile yapılan netlerin değerine göre 65 net düzeyini göreceğini düşünüyorum. Yıllardır bu sınava gönül vermiş onlarca arkadaşımdan yalnızca 2 kişi 70 net üstünden bahsediyor tabi ki emin olmamakla birlikte... Tekrardan herkese geçmiş olsun, dilerim hakkımıza hayırlısı ne ise o olur. -
@sbf-1993 hocam 65 nete kadar düşmesini beklemek biraz iyimserlik gibi geliyor, keşke doğru olsa da hep beraber girsek mülakata ama zor.
-
@sbf-1993 resmen duygularıma tercüman oldun hocam.
-
@sbf-1993 65 nete düşmesini beklemek hayalden başka bir şey değil. 70 netin altına kesinlikle düşmez. 70-71 arası kapatmasi yüksek olasılık
-
@city-of-justice bekleyip görelim sevgili dostum...
-
Gecen sene dogru sayilari ucuyordu yok 34 yok 35 dogrum var diye. Bence bu sene de tam tersi millet net sayisini olandan az soyluyor. Herkes burdakinden 1 veya 2 net fazla yapacak. Bu iletimi unutmayin.
-
Arkadaşlar merhaba, hepimize geçmiş olsun. Benimde 73.75 net listeye ekleyebilirsiniz. Benim tahminim, 72-74 bandında kapatacağı yönünde. Ne yazık ki mülakata kalma hususunda kendimi riskli grubun içerisinde görüyorum. Fakat bu konuda yanılmayı çok isterim. Herkese saygılarımı sunuyorum. Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşaallah.
-
@y-oguz90, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@metinoktay hocam kac dogruyla kazandiniz? 26.5 dogruma 74.5 geldi siralamam 914tü. Ayrica 400. olan facebookta 30.5 ya da 31 dogrum var eminim diyordu ve itiraz edenlerden 29la 79 alip kazanamayanlar vardi
Valla kardeşim keşke kazandığım halde gidip baksaydim çünkü o mülakatta olmazsa seneye tekrar belki girerim de tecrübe olur diye düşünüyordum. Hani neyi kabul ediyorlar neyi etmiyorlar tecrübesi için lakin gidip bakmadım .burda arkadaşlarin genelinin ve doğruluğu kesin olan soruların üzerinden değerlendirme yapmıştım. Türkçe hariç 23 24 gibiydi ama o sınavdan bir soruda birden fazla soru oluyordu.mesela 4 sıklı 0.5 puan gibi.herkes o sorulari yarım doğrum tam doğrum var tarzında kabul ediyordu.81.5 puan almıştım ama burdaki cevaplara göre 30 üstünde olmam lazım ki o puanı alayım.o zman burda paylaşılan cevaplarin bir kısmı ösym ye göre yüzde yüz doğru değildi ya da denildiği gibi altarnatif cevaplar çoktu. Ama benim öyle altarnatif cevaptan kabul edilecek tarzda cevaplarım da yoktu yani.28 29 doğru varsa bile standart sapma dan dolayı mülakata kalmış olabilirim.test usulü olmayan sınavda bence tabanı bilmek çok mümkün değil. Neyi doğru kabul edip etmedikleri meçhul. Adli mahkemeler yerine adlı makamlar yazıp puan alamayanı gördüm şahsen .
-
facebook grubunda 65-70 arası fazlayken burada 70-75 arası fazla.
-
@metinoktay, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@fetih, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
2017 sınavı gibi olacak başlarda düşük kapatır diye çok yorum yapıldıydı ama sınav beklenenden daha yüksek kapatmıştı hayal kırıklığına uğramamak için 75 altı olarak bende dahil beklentileri düşük tutalım
Benim geçen sene 30 doğrum felan yoktu .geçen sene için 30 la kapandı lafı nerden cikti bilmiyorum ama o olay doğru değil. 75 bu tarz bir sınav için çok fazla bence.burda bile en yüksek şu an 84 görünüyor ki bu platform bu tarz islere çok gönül verip sıkıca çalışan kişilerden oluşuyor. Yani pek sanmam ki buranın dışında da cok fazla iyi yapan olsun.hadi bu sayı 200 kişi bile olsa yine iş 70 72 arasına denk gelir.en yükseğin 84 civarı olduğu bir yerde ortalama 75 çok zor ihtimal.daha önce dediğim gibi bu işin aşağı yukari oluru 67 ve üstü olur.neyse artık fazla kafaya takmadan beklemek en doğrusu. Herkes icin hayırlısı olsun
@metinoktay @metinoktay hocam ben geçen yıl 30.5 doğru yaptım ve mülakata kalmadım. İtiraz ettim ve doğrularımı saydım eksiksiz 30.5 doğru vardı. Ayrıca her önüne gelen cevap kabul edilmiş o sınavda bunu da gördük. Cevabı İçişleri Bakanı olan soruya Süleyman Soylu cevabı bile kabul edildi. Cevabı Kişisel Verileri Koruma Kurumu olan soruya kurul yazan dahi kabul edildi. Muhtemelen yanlış saydığınız bir kaç sorunuz doğru kabul edildi hocam. O sınav kesinlikle 31 in altında kapatmadı yani hocam.
Neyse önümüzdeki sınav sonuçları hepimiz için hayırlısı olsun. -
@larendeli, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
facebook grubunda 65-70 arası fazlayken burada 70-75 arası fazla.
Burasi sampiyonlar ligi hocam.
Bence buradaki ortalamanın altında bir puanla kapatacagi kanaatindeyim. En azindan öyle umut ediyorum. -
@ayraan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@metinoktay, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@fetih, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
2017 sınavı gibi olacak başlarda düşük kapatır diye çok yorum yapıldıydı ama sınav beklenenden daha yüksek kapatmıştı hayal kırıklığına uğramamak için 75 altı olarak bende dahil beklentileri düşük tutalım
Benim geçen sene 30 doğrum felan yoktu .geçen sene için 30 la kapandı lafı nerden cikti bilmiyorum ama o olay doğru değil. 75 bu tarz bir sınav için çok fazla bence.burda bile en yüksek şu an 84 görünüyor ki bu platform bu tarz islere çok gönül verip sıkıca çalışan kişilerden oluşuyor. Yani pek sanmam ki buranın dışında da cok fazla iyi yapan olsun.hadi bu sayı 200 kişi bile olsa yine iş 70 72 arasına denk gelir.en yükseğin 84 civarı olduğu bir yerde ortalama 75 çok zor ihtimal.daha önce dediğim gibi bu işin aşağı yukari oluru 67 ve üstü olur.neyse artık fazla kafaya takmadan beklemek en doğrusu. Herkes icin hayırlısı olsun
@metinoktay @metinoktay hocam ben geçen yıl 30.5 doğru yaptım ve mülakata kalmadım. İtiraz ettim ve doğrularımı saydım eksiksiz 30.5 doğru vardı. Ayrıca her önüne gelen cevap kabul edilmiş o sınavda bunu da gördük. Cevabı İçişleri Bakanı olan soruya Süleyman Soylu cevabı bile kabul edildi. Cevabı Kişisel Verileri Koruma Kurumu olan soruya kurul yazan dahi kabul edildi. Muhtemelen yanlış saydığınız bir kaç sorunuz doğru kabul edildi hocam. O sınav kesinlikle 31 in altında kapatmadı yani hocam.
Neyse önümüzdeki sınav sonuçları hepimiz için hayırlısı olsun.Valla nediyim doğrudur dediğiniz. Süleyman soylu diyip puan alınmissa konuşmaya gerek yok o zman.komik hem de trajikomik.o kadar emeğe yazık olmuş o zman. Bir önceki 2015 sınavında da komisyon çok puan kırmıştı hep net cevap kabul etmişti Türkçeden bile.neyse artık hakkınizda inşallah hayırlı olur da bu sene kazanirsiniz.
-
72.5 73.5 arasında kapatacağnı düşünüyorum 74i gormez
-
73-75 felan diyen arkadaşlar yanılıyolar 90 dan aşağı düşmez güncellleyin tahminlerinizi.
-
arkadaşlar kaymakam olduktan sonra makam odanızı eşinize kısır günü yapsın diye vermiyoruz değil mi bunu yapan kaymakama bugün soruşturma açılmış.
-
@sucuklu_oralet, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
SATILIK TAKIM ELBİSE
İşçi bir babanın Haczedilemeyen Asgari Ücretinin 3/4 İle Alınmış.
Beden Ölçüsü 52, Normalde üstüme Tam Oturduğunu Düşünmüştüm.
Ancak, Bedenime Kat Kat Büyük Görülmüştür.
Buram Buram Basiretsizlik Kokar. Halbuki Anam Ne güzelde Koktuğumu Söylerdi Giyince.
Önünde İlikleri Yoktur, Sadece Hak Yolunda, Allah Katında Saygıdan İliklenecek Yedek Bir Düğmesi Vardı. (Torpilsizdir)
Rengi laciverttir, Mavinin Huy Olduğu Bedenime Yakışan, Ancak başkaları tarafından Yakıştırılmayan.Belki de yakıştırılmak istenmeyen…
Geniş dünya görüşüme göre, Basmakalıplığı Darlığı Sevmediğimden, Paçaları Biraz boldur. Türk Usulü, İtalyan Usulündan Uzak.
Kravat Bordo renktir. Renk tercihini Meslek uğrunda "Bordo Bereli" gibi hissettiğimden. Ülke Aşkı, Görev Aşkı, Vatan Millet sevdası Misali.
Anla işte Kardeşim Nasip Değilmiş, Yoksa Satar mıyım ?
"İşçi Bir Babanın Haczedilemeyen Asgari Ücretinin 3/4 ile Alınmış, Anamın giydiğimde gözünü dolduran, Çok yakışmış Oğul diyen . Ah bir de 8 Yaşında bir kardeşim var her giydiğimde, Abim “Kaymakam" oldu diye sevinen. Çok yakıştı abi diyen. Anla işte kardeşim ""Dünya Değerlisini""
Üstüne Hayaller, Emekler, Kazanırken Mutluluklar. Tebessümler Verilecektir.
Kaybedilirken, Hayal Kırıklığı, Üzüntüler...Sahibinden Kalacaktır.
Arkadaşlar İdari Yargı Hakimliği 3 Deneme, Kaymakamlık 1. 4 Başarısızlık 4 Mülakat elenme Hikayesi. Vardır Bunda da Bir Hayır, Vardır Vatanımın Milletimin Devlet Erkanlarımın Bir Bildiği. (4 Diye Rabia yapanların, 4 Defa Mülakattan Elemesi)
Sağlıcakla,CENNET KOKULU’LARIM…
Bugün Elendiğimde, Annemin elini öpmeye gittim. Kokladım Cennet Kokusunu, Hakkını helal et anne Yine olmadı dedim. Yine üzdüm sizleri.
Hak etmiyorum anne örtme üstümü gece, Hak etmiyorum anne getirme Meyve tabağını ders çalışırken, Hak Etmiyorum anne vermeyin Harçlığı, Sınav için gittiğim Yol parasını. Hak etmiyorum anne deme "Oğul" hiç bir oğul üzer mi Annesini ?
ANNE : Alnımın ortasında öyle bir öptü ki, Sen var ol oğlum. Rabbim Bahtını yolunu açık etsin, Bize iyi oğul ol hep. Biz makam Mevki Bilmeyiz. Asıl sen Hakkını helal et oğul, baban işçi annen ev hanımı, hayatın torpilsiz. Böylesi belki de daha güzel bee Oğul...!
Ana fikir Belli : Aile ve Sağlıktan öte yoktur.HAYAT İŞTE BE KARDEŞİM…!
Öncelikle “Bir kapı kapatan Rabbim başka kapı açar” sözüne her zaman inanmışımdır. Yukarıda yazdığım (yazmaya çalıştığım) şeyler, 2011 yılına ait aslında.(Not: Kaymakamlık ve idari yargı hakimliği mülakatından elenmiştim o tarihlerde).Kendi halinde yaşayan, ailemin geçimini sağlayan, hayatın “Sillesini” yemiş, ama her zaman “Şükür” eden biriydim. Üniversite mezuniyet sınav süreçleri vesaire derken, Sosyallikten yavaş yavaş soyutlanıyor insan Ders, Sınav. Bu sefer hedeflerimi, Müfettişlik ve Merkezi Uzmanlığa Vermiştim. Torpilim Yok diye.Şimdi bunları neden yazdım ? Güzel kardeşim, “Bir Kapı Kapatan Rabbim Başka Kapı Açar” İdari yargıdan elendim, kaymakamlıktan elendim, hiçbir torpili olmayan, işçi bir babanın çocuğuyum. Siyasete hiç bulaşmayan, Ailem de geçim sıkıntısını düşünmekten siyasi idareye sahip olmayan kırsal kültüre sahip bir yapıdaydı. Hayatı tırnaklarınızla kazıyın Değerli dostlarım, Yazın…Çizin…Okuyun…Öğrenin…Tecrübe ve Birikimlerinizi hayata uyarlayın…Yılmayın…Şükredin…Dua Edin…Hayat Edin…Hepsinden Önemlisi Her şeye Rağmen Hayata Tebessüm Edin Sırt çevirip, Küsmeyin…!
Beni soracak olursanız, Ben yine aynı ben. Kendi halinde, kibirden uzak. Yazmayı çizmeyi seven, Çayı-Kahvesi, kapısı herkese açık olan, evinde haczenilen ev eşyalarını yenisini almaya çalışan, Ailesine gözü gibi bakan, Sizleri (Grup/Forumdakileri) çok seven, Herşeye rağmen makam-mevki bilmeyen bir annenin, Makam mevki bilmeyen bir oğluyum. Herşey herkesin gönlüne göre olsun, Güzel kardeşlerim. Hepinizi çok seviyorum.
Sağlıcakla,***Bunları Yazdığımda, Kaymakamlık ve İdari yargıdan çalışmaya vazgeçmiş Yorgun bir Savaşçıydım. Şuan ALLAH'IMA Hamd olsun ki, Sahalara döndük. Rabbim Herkesin Gönlüne Göre Versin. Umarım sizlere de Motivasyon olur, yaşadığım bu zorlu süreçler.
Bu forumda okuduğum en güzel yazı..