2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Benim tahminim 75 net ile kapatacagi arkadaşlar...
-
@sonofanatolia, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@metinoktay tamamda hocam neye göre yuvarlayacaklar ki neti en fazla olana 100 puan vermenin tek mantığı standart sapma değilmi başka bişey varsa bilmiyom valla
Haklısınız. Burda diğer arkadaşların yaptıkları hesap mantıklı geldi.hani 1. 86 net ise ve o net üzerinden 100 aldıysa hesabı yapılır bu mantıkla. Standart sapma bu hesapla farklı biraz.orda çoğu kişinin yanlış yaptığı alan sorusu Extra puan getiriyor.burda ise yine her sorunun aynı puanı olur örneğin 1.23 gibi. Demem o ki 70 netin altı baraj dışı Diye bir durum bence olmayacak yani olmamali:)öyle olsa bi Zahmet belirtilerdi diye düşünüyorum
-
@aslan-reyiz gecmis olsun krdsm
-
@pablomu Allah yardım etsin çok zorlu ve sabır isteyen bir süreç. O sabrı göstersek bile net hiçbir şey yok elimizde.
-
@aslan-reyiz Geçmiş olsun hocam,Allah hakkında hayırlı olanı nasip etsin
-
Standart sapmanin olmamasi boyle bir sinava gore 400 kisinin kazanmasinin istenmemesi demektir. Bunun olabilecegine ihtimal vermiyorum ama ösym ilanda bahsetmedi standart sapmadan. Bu da endiselendirici elbette.
-
72-74 arası.
-
@metinoktay valla hayırlısı olsun o zaman ne diyim en iyisi sessiz sessiz beklemek
-
Bilinçaltlarında şöyle bir şey de var bence herkesin. Geçtiğimiz yıl herkes 22-23 ile veya 24 ile kapatır diyordu ve düşük kapatacağına dair yorumlar yapıyordu ancak 28-30 arası kapattı sınav. Buna istinaden istemsiz olarak insanlar kaçla kapatacağına dair tahminlerini farkında olmadan yüksek belirliyor.
-
60 65 aralığında kapatacak
-
2011= 129/160 ( 240 kişi), %80
2012= 92/120 (240 kişi) %76
2014= 63/80 (240 kişi) %78
2016= 25/40 (400 kişi) %62,5
2017= 30/40 (400 kişi) %75240 kişilik alımları 400'e uyarlarsak %75 başarı her zaman yeterli olmuş diyebiliriz. 75 doğrusu olan için ihtimal var. 68-72 arası kapatır diye düşünüyorum.
-
@aslan-reyiz bende sizden helallik alacaktım hocam göremedim sizi çok üzüldüm sınava giremediğinize Vardır bir hayır hakkınızı helal edin
-
75 üzerinde yapan 100 kişi olsa geriye 300 kalır. Bu 300'ün 250'si 70 ile 75 arasında olsa geriye 50 kişi kaldı. Bu da 70'in altına düşeceğini gösterir.
-
@captain, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
2011= 129/160 ( 240 kişi), %80
2012= 92/120 (240 kişi) %76
2014= 63/80 (240 kişi) %78
2016= 25/40 (400 kişi) %62,5
2017= 30/40 (400 kişi) %75240 kişilik alımları 400'e uyarlarsak %75 başarı her zaman yeterli olmuş diyebiliriz. 75 doğrusu olan için ihtimal var. 68-72 arası kapatır diye düşünüyorum.
Çok güzel bir gosterge tebrik ederim kardes.2011 istisnası dışında durum az çok ortada.bu sınavın da sorularına bakınca neden 2016 gibi olmasın ki .ayrıca 2017 sınavı da can mavinin dediği gibi altarnatif cevapların yayı geniş olduğu için yüzde 75 oldu.yoksa o da 2016 gibi olurdu.
-
Merhaba arkadaslar gecenlerde hesap acmistim bir kac soru hakkinda bilgi edinmek icin osymnin cevaplari yayimlamasini bekledim cunku sinav esnasinda da bu sorulari anlayamamistim cevap anahtarina baktim hala anlayamadim
Birincisi tarih bolumundeki cevabi albayrak olan soru ,bu sorunun mantigini anlayamadim simdi mondros mutarekesinden sonra diyor ve bu gazetelerin cogu hem oncesinde hem sonrasinda mevcut ,cevap neye gore albayrak?
Ikincisi ag dissalliklari ile ilgili soru ,ben o soruya veblen dedim cevaplar aciklanmadan da bir kac arkadasima sordum veblen dedi dondum kitaba baktim yine sinava girsem veblen derimYani bu yil mezun oldum kpss yi ufak bir saskinlikla yok daha nelerle yapabildim ,ama bu sinavda hayretler icerisindeyim
Yardimci olursaniz en azindan dogrusunu ogreneyim ,eminim tartismissinizdir ama geriye donup okuyamadim epey mesaj atilmis .bu arada herkese iyi aksamlar
-
@gncfb, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
60 65 aralığında kapatacak
Bugün hiç gülmemiştim iyi geldi.
-
@metinoktay hocam aslında 2016 sınavına benzer bir sınavdı benim gözümde. Yine de ne olur ne olmaz, forum dışından yapanlar da olabilir ihtimali köşede dursun.
-
@kadr Hocam o cevap bariz ağ dışsallıkları ya Snob etkisi ve Bendwagon etkisinden bahsediyor bunların üst başlığı da ağ dışsallıkları.
-
@kadr albayrak sorusuna bişey diyemem milli mücadeleyi desteklediğini biliyodum işaretledim öncesini sonrasını malesef bilemiyom ama veblen kusuna gelirsek veblen giffen gibi düşünülmesi gereken bir mekanizma malım fiyatı ne kadar artarsa tüketiciler başkalarında olmayacağı için kendileri alırlar yani onlarda yok bende olsun mantığı ama bondwagon ve züppe etkisi kitle dışsallıpından bahseder sınavdaki soruda eleştirilecek tek nokta şıkta pozitif yazmamasıydı onun dışında bir sorun yoktu ki onuda yazsalardı galiba herkesin yapacağı bir soru olurdu zaten
-
@pirinçkimirinçki gül bakalım o kadar eminsin netlerinden peki benim netim 67 ama 60 65 arası net yapan arkadaşlarda mülakata girecek dikkat et dediğim aralıkta olmayasın