2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@refik-soydam onlar en dogrusunu biliyorlar.
-
1 net 1 ham puan, ama adı üstünde adamlar ham puan yazmışlar birincinin puanını yüze tamamlayan sapma oranında ham puanlar çarpılıp tamamlanacak. Zaten yarışma sınavı olmasının mantığı da bu, ösym hangi sınavda 1 net 1 puan şeklinde hesaplama yaptı ki adil bir yol değil, yanlış doğruyu götürmeseydi yds'deki gibi 1 doğru 1 puan olabilirdi.
-
@norules 2014 yilinda
-
@norules son cumlede de ham puanın sınav puanı olduğunu yazmışlar ama:(
-
@refik-soydam tartışmaya girmiyorum kimseyle sınavla açıklanınca görüşürüz... Mülki idare amiri adayına yakışır şekilde tartışmanızı seviyeli yapın...
-
@amirim tesekkurler.
-
@refik-soydam bir net 1.10 puan yapacaksa hocam o zaman 77 puan ile kapatacak demektir. Yani bu 77 puan fazla değil mi sence de.
-
-
...ve osym sonuclari aciklar en iyi ilk 400 mulakata kalir (not: ortam biraz sakinlessin diye yazdim)
-
1.olan arkadaş 91 net ile yiğit yılmaz mı emin miyiz bunda?
-
@çölkaplanı 1 netin kaç puan edebileceği iptal soru yoksa 1 puan edeceği, iptal soru varsa onun puanını da dağıtacağı için değişeceği fikrindeyim... yani ösym kılavuz ve cevaplarında anladığım bu hocam... böyle işleyişte 77 puanla kapama olasılığı dahi yok hocam.
-
@refik-soydam genel olarak dedim size karşı değildi kusura bakmayın form un geneli için...
-
@amirim okey eyvallah....düşündüğüm ve yazdığım ile farklı algıya mahal verdi isem hiç sorun değil, özür dilerim...
-
-
Ösym nin verdigi cevapta son iki cümle birbiriyle çelişiyor.
- Cumle: Ham puanlar toplanarak 100 tam puan üzerindenden sınav puani hesaplanacak
2.cumle: ham puanlar (net sayisi)=sinav puani
Sayet ikinci cumle gecerli ise, Sınav puani icin neden ham puan uzerinden sinav puani hesaplanacak.
- Cumle: Ham puanlar toplanarak 100 tam puan üzerindenden sınav puani hesaplanacak
-
@refik-soydam işte o garip o zaman neden ham puan sınav puanı şeklinde ayrım yapmışlar, özellikle yuvarlak yazıyor da olabilirler
-
@wagner06 bu ÖSYM ne iş yapar ya biri bana açıklasın
-
@wagner06 soru sayısının da 100 olması kullanılan cümlelerin farklı yere de gönderme ettiği anlamı çıkıyor... ama ösym ne kılavuzu yazarken ne de cevaplar verirken bu ince ayrıntıyı veya örnek hesaplama tablosunu koymayı akıl edemiyor.. illa kanun koyucu irade yasa ile hesaplama formüllerini kılavuza koymayı zorunlu kılacak....:)
-
@kaya87 evet hocam onu bilmiyordum şimdi araştırdım ama 2014 kılavuzunda bunu açıkça belirtmişler bu yılki kılavuzda ham puan sınav puanı şeklinde ayrım yapmışlar bu ayrımın sebebi sapma olmalı, ama benimki sadece yorum sonuçlar açıklanmadan da işin içinden çıkamayız gibi zira çelişki var ifadelerde.
-
Bunu yazmadan edemeyeceğim. Yorumları okuyunca özellikle 78-80 bandında bekleyen arkadaşların yok 70'in altında olmayacak yada her net bir puan gibi diretmelerini anlamıyorum. Söylemlerinde gereksiz yere insanların ümitlenmemesini söylüyorlar ne olacak yani insanlar 1 hafta daha ümitlenirse bilmiyorum. Bu yüzden 30 net yapanın ümitlenmesinin bana bir zararı yok diye düşünüyorum. Ancak sınavda en az 4 sorunun akıbetinin ne olduğu bilinmiyor. Bu soruların iptali gibi bir durumda 66 net yapan biri 74 net hesaplayan birini de geçebilir. Hani 78-80 bandındaki arkadaşlar boşuna ümitlenmeyin diye tavsiye veriyorlarya benden de onlara tavsiye siz kafanızı boşuna bunlarla yormayın mülakat hazırlıklarınızla uğraşın.