2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@umutsuz-0 İİBF yahut başka bir bölümün mezun sayısının fazla olması ve bu mezunların alanlarının daraltılmasından şikayetçiyseniz;
- Birincisi her yere üniversite açıp, bununla iftihar eden devletlilere,
- İkincisi öğrenciye mezun olduğu halde bölümünün ne olduğunu, neye yaradığını bildirmeyen, ona ışık olmayan eğitimcilere,
- Üçüncüsü yine layık olmayanları iş başına getiren karar vericilere,
- Dördüncüsü tek başına mekan ferahlığının, konforun medeniyet ölçüsü olduğunu zanneden seçmenlere,
- Beşincisi ve her şeyden önemlisi organize olmadan talep sahibi olan kendimize müracaat edersek daha faydalı olur kanaatindeyim.
4 yıl iktisat okudum, makro görmedim, doğru dürüst hukuk görmedim. Hoca bitir gidelim modundaydı akademisyenler. Mezuniyetten sonra 1 senede daha fazlasını "kendim" çalışarak öğrendim, hadi olmadı 1 senede tüm dershaneler 4 senelik dersi anlatıyor.
Ülkede genel problem planlama eksikliğidir. Bu sadece İİBF'lilere has değil. Biliyorum bazılarınız kızacak, haklı sebepleriniz de var muhakkak benim de var. Ama muhatap ben miyim be ayhan? Feriştahı gelse onu liyakatimle yenmem lazım felsefesindeyim ama yenemeyebilirim.
-
@12-07-2018 normal alımda her zamanki gibi sınavla alım olacak , onun yanında birde artık 5 yılını doldurmuş kişileri cumhurbaşkanı atayabilecekmiş.
alım yöntemi 2 ye çıktı yani.
son durum bu şekilde diyorlar.
-
@kaymakamadaylıgı, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Değişen madde ile 4 yıllık fakülte mezunu herkes sınava başvuru yapabilecek. Sınav tarihi değişmeyecek sadece başvuru süresi uzatılacak.
Yukarıdaki durumun kesinleşmediğini belirteyim. Gün sonuna kadar netleşir. Mevcut başvuru şartlarının devam etme ihtimali mevcut.
-
@sayıştay, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@aslan-reyiz Dışarıdan yapılacak atamalarda istisnai memurluk mu olacak ? Yani cumhurbaşkanı istediğini atayacak mı ? Onlara ayrıyetten bir sınav var mı
?@sayıştay, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@aslan-reyiz Dışarıdan yapılacak atamalarda istisnai memurluk mu olacak ? Yani cumhurbaşkanı istediğini atayacak mı ? Onlara ayrıyetten bir sınav var mı
?Hayır onlara sınav neden olsun zaten 4 yıllık mezun ve 5 yıl kamu özel çalışma şartlarını taşıması yeterli.
-
@sayıştay merhaba teşekkür ederim öncelikle ama emin misiniz acaba? Çünkü benim duyduğum bir kararname yayımlanmış ve kaymakam olma şartlarına 5 yıl devlette çalışma gelmiş. Ve ben maalesef bu şartı taşımıyorum. Yani şimdi dışardan atansa da sınavla alınsa da benim 5 yıl çalışmayı doldurmam için 3 senem daha var. En azından paramı kurtarayım derdine düştüm çünkü az buz değildi
-
@aslan-reyiz Hocam benim orada bir türlü anlayamadığım nokta şu. Ben 5 yıl olarak gelir uzmanı görevimi sürdürmüşüm. Cumhurbaşkanı isterse beni çekip atayabilecek kaymakamlığa. Kaymakam olduktan sonra staj süresi olacak mı yani kaymakam adaylığı diye bir süreç peki yoksa sen kamuda zaten çalıştın olayı biliyorsun diye direk kaymakam mı oldun diyecekler.
Böyle bir şey kabul edilemez ki
-
@tahkikat Bu konudaki düşüncelerinize katılıyorum . En baştan dediğiniz gibi problemler silsilesi var . Ben elimden geldiğince buna dair itirazlarımı şikayetlerimi ilgili birimlere yazıyorum. Liyakatınız la gayet tabi diğer bölüm mezunlarını yenebilirsiniz ama niye onlara yenilelim niye onlar girsin bu sınava ben bunun derdindeyim hocam. İ.i.b.f olarak birlik olamadık hak arama sınavında çuvalladık üstelik. Ama bırakında elimden geleni yapayım kendim için ama özellikle bu yol için onca emek vermiş İ.i.b.f li kardeşlerim için.
-
@umutsuz-0 kesinlikle mutabığız bu konuda. Dandik, uzmanlaşmayı esas almayan bir sistem var, bir yandan bunun düzeltilmesi için talepkar olmak lazım, diğer yandan bu sistemde başarılı olmak lazım. Oturalım kös kös somurtalım demiyorum zaten. Yapısal problem var, gönül ister ki staj denen mevzu lisans seviyesine insin ve her sene ihtiyaç kadar kişi adilane verilen notlar neticesinde not ortalamasına göre alınsın.
-
Çok fazla kafa karışıklığı var, sistem tamamen şudur özet geçeyim öyle zort diye kaymakamlık sınavını kaldırıp atama yapamazlar ve bu sınavlara zaten ya hukuk ya iibf ya da SBF adam başvurup başarılı olabilir burda sıkıntı yok ; sıkıntı şurada ki ister hukuk bitiren ister SBF bitiren bir adam olsun, bir çağdaş Türk Dili ve Lehçeleri bitiren adam kadar kimse ezber yapamaz ya da tarih öğretmenliğini bitiren ya da hafız olan bu adamların eline anayasayı verin akşam gelir 63/b fıkrasının virgülünü söylerler size. Bu adamlar bakın dikkatinizi çekerim ister kamu ister özelde 5 yıl çalışsınlar, yani bir iş tecrübeleri olsun bu insanlar içinde sınav olacaktır öyle gökten inmezler, ha ama nasıl olur derseniz tahminim şu yönde ; nasıl avukatlıklardan geçmeler gibi hakimlik sınavlarında başvuran 4500 mülakata kalan 3000 kişi varsa ve sınav sistemi ve hukuku ayrı bir yaptırım tabiyse bu kriterleri taşıyan insanlar içinde ayrı bir sınav olur mezunların haricinde, size atıyorum 100 kişilik bir alımda kontenjanın 75 ini mezunlara verirler sınava 85000 kişi başvuru gir girebilirsen ilk 4 katı arasına. Öteki 25 kişi içinse bu düzenlemeye tabi kişiler girer 25 kişi için giren sayısı 500 kişi olur sınavda baraj bandında kapatır oda kaymakam olur sende kaymakam olursun.
-
Bende dün hissime göre sınav olmayacak postunu girdikten sonra sınavın olacagını ögrendim ama yazamadım buraya. Konuştugum kişi %100 dedi de ben %90 ihtimalle bakıyorum yine. Çalışmaya da devam ettim bu haberden sonra. Her fakülteden mezun olan kişiye sınava girme hakkı da bence endüstri müh lerine kapı açılsın diye yapılmış olabilir.
Herkese iyi çalışmalar. 2 günlük açığı kapatmam lazım
-
@sayıştay, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@aslan-reyiz Hocam benim orada bir türlü anlayamadığım nokta şu. Ben 5 yıl olarak gelir uzmanı görevimi sürdürmüşüm. Cumhurbaşkanı isterse beni çekip atayabilecek kaymakamlığa. Kaymakam olduktan sonra staj süresi olacak mı yani kaymakam adaylığı diye bir süreç peki yoksa sen kamuda zaten çalıştın olayı biliyorsun diye direk kaymakam mı oldun diyecekler.
Böyle bir şey kabul edilemez ki
Anladım demek istediğini 5 yıldan sonra staj olacak mı olmayacak mı onu soruyorsun.Kararnameden direk kaymakam atanır diye anladım ben.Staj adaylık konusu galiba atama ile değil sınavla gelenler için.Diyelim dernekler denetçisi 12 yıllık bir kişi kaymakam atanacak şimdi buna tekrar 3 yıl adaylık staj yaptırmazlar zaten kaymakam atanır diyor .
-
Son durum nedir arkadaşlar açıklama yapıldı mı
-
Öncelikle arkadaşlar okuyunca cidden üzülüyorum ben yok endüstri mühendisi yok o yok bu girecek iibf gitti felan abi yapmayın allah aşkına hedefi kaymakamlık olan grupta böyle şeylerin konuşulması bile bana saçma geliyor. Siz kendinize bu kadar mı güvenmiyorsunuz sınav konularında yarışacağınız insan girip eğer sizden daha iyi yapmışsa haketmiştir demekki sen eğer onu gecemeyecek bir kapasiteye sahipsen hedefinde neden kaymakamlık var? Boşuna eyyamcı olmayın ders çalışmanıza bakın herşey nasip kısmet ötesi yok bu işin. Sen gayret edeceksin elinden gelenin en iyisini yapacaksın tevekkül edeceksin bu kadar. Kişinin en iyi rakibi yine kendisidir diye düşünürüm hep öncelikle siz kendinize güvenmeyi bilin. Bırakın etrafı dersinize bakın bence.
-
@beratkarahanlı 6 yıl tıpla ilgili bir eğitim almadan TUS a girsem ve öyle yada böyle sınavı kazansam sence birinin hakkını yemiş olur muyum olmaz mıyım ?
-
- üniversitelerde farklı bölümlerin olmasına gerek kalmadı
- öyle kocaman kocaman ünilere de gerek yok
- market açılır gibi üniversiteler açılıyor(diplomayı marketten aldık )
- keşke üniversite sınavına ve kurum sınavlarına verdiğim zaman ve emeği parti yönetimine verseydik noktasına geldik
*Vurun ulan, vurun; ben kolay ölmem.
Ocakta küllenmiş közüm, karnımda sözüm var haldan bilene.*
-
Başvursam mı diye düşünüyordum açıkçası ders çalışmaktan buradaki gündemi hiç takip etmedim.Gün geçmiyor ki yeni bir karmaşa daha olmasın.Bizim kadrolar paylaşılmaya mahkum sanırım.Zaten az bir kadromuz var o da yok olmaya mahkum.İdari yargıda da değişiklikler var sanırım.Gel de şimdi 180 lira sınav ücreti yatır
-
Yorumlar mükemmel anlatmaya gerek yok , bence kaymakamlık sınavına iibf ve sbf mezunları hariç tüm fakülte mezunları girmeli.Bu konuda diğer fakülte mezunu arkadaşlara haksızlık yapıldığı kanaatindeyim.Bugüne kadar kaymakamların iibf ve sbf mezunlarından alındığı içinde diğer fakülte mezunu arkadaşlardan çok özür diliyorum.
-
4yıllık herhangi bir bölüm mezunu başvurursa -bizim dışımızdaki bölümler- her ne kadar bizle yarışamasa da ki bu belli olmaz sonraki sınavlarda 1 kişi dahi girse herhangi bir bölümden iibf nin hakkı yenmiş olur.
-
@kamikaze 118 üniversite vardı en son baktığımda, sonra gene Bi 10 15 tane daha açtılar. Aç kardeşim aç Elazığ'a Mardin'e Artvin'e Bartına Karsa Karamana Çorum'a Kilis' e aç üniversite ne de olsa beton ekonomisiyiz biz aç ne olacak mezun olanın canı çıksın üniversitemiz var deriz. Olmasın kardeşim ya üniversite mezunu adamla lise mezunu adamın farkı belli olsun kazanamazsam bende giremeyim bir avuç akıllı adam olsun onlar yönetsin ülkeyi ya merkezinden taşrasına ne güzel Ankara mülkiyeyi bitirdin mi işin gücün hazırdı markette Ankara mülkiye iktisadı bitiren tanıdığım var 2 yıl uğraşmış salıvermiş zaten binbir maddi imkansızlıklar içinde okumuş etmiş her gördüğümde üzülürüm ortalıkçı şimdi. Ne düzenleme gelirse gelsin yeteri kapatsınlar şu üniversiteleri yetti artık talep fazla arz yok bu ne lan!!!
-
@sbf12345 kişisel düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğim burdaki bazı yazıları okudukça sinirim bozuluyor girmeyeyim diyorum ama yine de ortalığı böyle ifadelere bırakmamak için sabırla yazıyorum. Sen de öyle yap dostum yoksa yaptığın ironiyi bile ciddiye alacaklardır.