2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Olaysiz dağılın gençler bu kadar tartisma yeter sınav a odaklanin ...
-
@ragnarnurkse hmm peki
-
mikro makro iktisat için konu anlatımlı kitap önerisinde bulunur musunuz arkadaşlar.
-
Neyse arkadaşlar, sistemle ilgili şuan yapabileceğimiz bir şey yok. Konuyu daha yararlı kullanmak adına sınavla ilgili boyuta geçelim. Test olması bir rahatlık veriyor ama acaba kaçla kapatacak 75'i görür mü?
-
@iremhanım, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
mikro makro iktisat için konu anlatımlı kitap önerisinde bulunur musunuz arkadaşlar.
Tufan samet
-
@aslan-reyiz çok teşekkürler
-
Arkadaşlar siz Türkiye Ekonomisi için (Yasin Çobanı mı Politicus mu) Türkiye'de Demokratikleşme ve İnsan Hakları için (Politicus mu Themis Reşit Gürbüz mü Ahmet Nohutçunun mu kitabını mı) önerirsiniz?
-
@tahkikat, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Neyse arkadaşlar, sistemle ilgili şuan yapabileceğimiz bir şey yok. Konuyu daha yararlı kullanmak adına sınavla ilgili boyuta geçelim. Test olması bir rahatlık veriyor ama acaba kaçla kapatacak 75'i görür mü?
78-80 Arası tahminim.
-
@onuraltan Tr ekonomisi için Yasin çoban. Demokratikleşme ve İnsan Hakları İçin Reşit Gürbüz(Politicusu incelemedim ama)
-
Anayasayı indirip çalışmayı ihmal etmeyin yeni kaynak bekleme sürecinde. değişen çok şey var.
-
@iremhanım yüksel bilgili mikro makro
zeynel dinler çok ayrıntılı ona da güzel diyorlar fakat en iyisi yüksel bilgili bence -
@issiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
oh be. URDU DİLİ VE EDEBİYATİ mezunu biri olarak iste bekledigim haber.
-
@brkmrvv çok teşekkürler ben olabildiğince kalın olmayan bir kitap arıyorum çünkü zaman kısıtlı
-
Yeni khk ya göre iibf liler tip profesörü,
Su ürünleri mezuari da veteriner olabilecekmiş.
Maden mühendislerinden de hemşire alınacakmış
Madem herkesten kaymakam oluyo, bunlarin da olmasi gerekiyordu geç kaldilar
Bazi kurullara atanmak için de iibf mezunu olmak şartini kaldirmişlar. Tarim makinalari mezunlarıni atasinlar buralara cunku onlar finanstan ekonomiden cok iyi anlar malumunuz.
-
İktisatta ağırlık mikro mu makro mu oluyor, belli bi yönelim var mı sınavda konularla ilgili. Bir bilgisi olan var mı hocam?
-
Şimdi sınavın içeriği ile ilgili de bir muamma var. 703 khk ile birçok çerçeve kanun değişti. Ancak yayınevlerinden güncel mevzuata ilişkin kaynakların çıkması da zaman alacak gibi gözüküyor. Sınavda da mevzuata dayalı soruların bir şekilde yöneltileceği düşünülürse bu konuda ÖSYM nin bir açıklama yapması gerekmez mi?
-
Türkçe (14),
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (4),
Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısı (10) ve
Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (6)
Anayasa Hukuku (13), İdare Hukuku (18),
Türkiye’nin İdari Yapısı (14),
Türkiye’de Mahalli İdareler (9),
Ekonomi (12)Şu sınavda herkesin yüksek oranda yapabildiği Anayasa, İdare, İdari Yapı ve Mahalli İdareler kısmıydı. Toplamı 54 soru yapıyor. Çok sular aktı, sanmıyorum ki herhangi bir hoca tastamam kaynak bassın. Çetrefilli soru sorulabilir mi? Bilemeyiz. Rahat 14 soruyu buradan at, kalanı da 4/5 doğru yapsan 9 soru da oradan at. Toplam 9 soru da diğer taraftan gitse, 4 yanlış da 1 doğruyu götürüyor. Tahminim 75 neti hayatta geçmez.
Sıkı çalışın kardeşim, nasip bilinmez. Allah muhakkak karşılığını verir, kullar verir mi bilmem.
-
@tahkikat Umarım öyle olur hocam sınavda sosyo-ekonomik yapı ekonomi ve demokratikleşmenin belirleyici olduğunu düşünüyorum. Allah muhakkak çalışana karşılığını veriyor da kullar vermedi bugüne kadar ama bu vermeyecekleri anlamına da gelmiyor. Hayırlısı bakalım elimizden geleni yapalım da.
-
Kardeşlerim 2 gunden beri şubeyi aradığımda yüksek ihtimal iptal olacak dedikleri için hem kendimi uzdum hemde burada paylasarak sizleri uzdum hakkinizi helal edin
-
Rooney miydi roni miydi hatırlamıyorum tam nickini ama eleman artık buralara uğramaz mümknse de bi kulak ameliyatı geçirir artık.bu tür negatif enerji yüklü insanlar buraya uğramasa iyi olur valla.