2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Kaymakam adaylığı yazılı sınavı, mülakatı ve atama
Madde 2/A – (Ek: 25/6/2009-5917/1 md.)
Yazılı sınav; Bakanlıkça bu sınavı yapabilen kamu kurum ve kuruluşlarına, düzenlenecek
protokole göre yaptırılan yarışma sınavıdır. Atama yapılacak boş kadro sayısı, atanacaklarda
aranacak şartlar ile başvuruya ve sınava ilişkin hususların yer aldığı duyuru, müracaat süresinin
bitiminden en az onbeş gün önce Türkiye genelinde günlük yayımlanan tirajı en yüksek beş gazetenin
birinde bir defa ilan olunur, ayrıca İçişleri Bakanlığı internet sitesinde duyurulur. Yazılı
sınav soruları, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türkçe, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Türkiye’nin
İdari Yapısı, Türkiye’de Mahalli İdareler, Ekonomi, Türkiye’nin Sosyo-ekonomik Yapısı
ile Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları konularından hazırlanır. Yazılı sınavda, yüz
tam puan üzerinden yetmiş puanın altına düşülmemek kaydıyla en yüksek puandan başlamak
üzere, sınav ilanında belirtilen kadronun dört katı aday mülakata çağrılır. Mülakata çağrılan en
son adayla aynı puanı almış bulunan diğer adaylar da, kontenjan gözetilmeksizin mülakata çağrı-
lır.
Mülakat, adayın;
a) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücünün,
b) Temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, liyakati ile genel ve fiziki
görünümünün,
c) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığının,
d) Genel yetenek ve genel kültürünün,
e) Çağdaş, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığının,
puan vermek suretiyle değerlendirilmesi yöntemidir.
Mülakat komisyonu; Personel Genel Müdürünün başkanlığında İçişleri Bakanının, Bakanlık
Müdürler Encümeninin Mülki İdare Amiri sınıfından olan üyeleri arasından görevlendireceği
iki üyeden oluşur.
Adaylar, komisyon başkan ve üyeleri tarafından ikinci fıkranın (a) ila (e) bentlerinde yazı-
lı özelliklerin her biri için yirmişer puan üzerinden değerlendirilir, verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa
geçirilir. Bunun dışında mülakat ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Başarılı
sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik
ortalamasının en az yetmiş olması şarttır. Mülakat sonucu; en yüksek puan alan adaydan
başlamak üzere sıralama yapılarak mülakat başarı listesi hazırlanır ve bu liste mülakat komisyonu
tarafından imzalanır.
Nihai başarı listesi, yazılı sınav puanı ile mülakat puanının aritmetik ortalaması tespit edilerek
en yüksek puan alandan başlamak üzere hazırlanır. Bu sıralamaya tabi tutulanların nihai
puanlarının eşit olması halinde, yazılı sınavda alınan puana öncelik tanınır. Yazılı sınav puanları-
nın da eşit olması halinde lisans diploması not ortalaması yüksek olan esas alınarak sıra belirlenir.
Nihai başarı listesindeki sıralama doğrultusunda sınav ilanında belirtilen kadro sayısı kadar
adayın atama işlemleri yapılır.
Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, yapılmış
ise iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talebinde bulunamazlar. -
@ömermuhtar "DİŞ MACUNU TÜPÜNDEN ÇIKTIKTAN SONRA GERİ GİRMEZ" kardeşim tebessüm ettirdin Allah razı olsun.
-
O değilde ödemeyi de tüm bunlar yazılırken yaptım
-
Şimdi soruyorum. Üniversite de kamu yönetimi okuyan öğrencilere neyi nasıl izah edeceksin. Anlatacaksın.
Soruyorum?Yıllarını gecesini gündüzünü gençliğini bu sınav icin geçiren insanlara neyi izah edeceksin?
Bu sınav icin KPSS yi yakan insana neyi anlatacaksın?
Bu kadar bencilce ben yaptım çıkardım kararnameyi oldu olur mu?
Son sözüm universite okuduğuma pişmanım.
HAKKİMİ̇ HELAL ETMİYORUM ! -
İçerisi de kaynıyor. Yarın öğleden sonra belli olurmuş net olarak. Ama kanaatim şu şekilde değişti sistem:
5 yıl görev yapmış birinin ataması sınavsız alınacaklarla alakalı. Yani sınava girenler o standart süreci geçip kaymakam adayı olabilecek. İlave olarak kaymakamlık sınavına girmeyen, en az 5 yıldır kamuda çalışan birisi de atanabilecek. Sonuçta kaymakamlık listesini onaylayan cb sınava girmeyeni de seçebilir valiler gibi.Bence böyle olacak. Kesinleşse de ona göre derse devam etsem ya da alternatifleri kontrol etsem. Akılda kalıyor ister istemez. Yarın öğleden sonra görüşmek üzere
-
Arkadaşlar 5 yıl çalışabilmiş olanların ataması şöyle dursun genel sıkıntımız 2 eylülde düşünülen sınav olacak mı? Olacaksa kimler girebilecek ?
-
netleşince konuşalım beyler boru şuanda onlarda ötüyorrrrrrr
-
“Edindiğimiz bilgiye göre bakanlığın bakış açısı 5 yıl kamu hizmeti şartının 2 eylüldeki kaymakamlık sınavı için geçerli olmadığı yönünde..
Resmî açıklama yapılmasını da talep ettik. bakan ya da bir yetkilinin açıklama yapması bekleniyor. Ya da siteden resmî açıklama yapılır.”
*Kutluay Kararlı hocanın Twiti -
@ömermuhtar, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
DİŞ MACUNU TÜPÜNDEN ÇIKTIKTAN SONRA GERİ GİRMEZ. o yüzden önümüzde ALLAHın izniyle sınav var. sonrası sınavdan sonra düşünülür ama kaymakam adaylığı için birçok sınav yapılacağı kanaatindeyim çünkü 1700 sayılı kanunun madde 2/A, madde 3 kanunda mahfuz... ayrıca bu hazırlıklar bir iki günde tekamül edip resmi gazetede yayınlanmadı haftalarca süren emeğin, uğraşın eseri bakanlık bunlardan haberdarken sınav ilanı geliyorsa evelAllah sınavda zamanında yapılır.. Hakkımızda Hayırlısı..
güzel söylemişsin kardeşim de türkiye burası arkasını deler yine sokarlar macunu :)))))
-
@okan26 çok şükür Türkiye burası. avrupa ve batı tarzı uygulamaları atamaları ve çeşitli durumlarda devletinin halkına olan reflekslerini görüyoruz biliyoruz.. arkadaşlar cb. kararnamesiyle neler yapılabileceği anayasa değişikliğinden önce biliniyordu referandum süreciyle netleşti neler yapılabileceğide açık burada sıkıntı yok.. sıkıntı faraziler üstünden gitmemiz şuan 2 eylül de sınav var ama yok olmayacak, iptal olacakmış mış mış mış.. yanlış sebeblerle doğru netice alınmaz. devlet geleneğimiz kadim değişim kaçınılmaz orta yol ortak akılla bulunur.
-
@ömermuhtar başkan sen muhtar ol bırak kaymakamlığı.
-
@fc-real-gdp sende muhtar azası olursun kardeş iyi fikir
-
@fc-real-gdp edep, edepsize tahammül etmektir.
-
@ömermuhtar, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@okan26 çok şükür Türkiye burası. avrupa ve batı tarzı uygulamaları atamaları ve çeşitli durumlarda devletinin halkına olan reflekslerini görüyoruz biliyoruz.. arkadaşlar cb. kararnamesiyle neler yapılabileceği anayasa değişikliğinden önce biliniyordu referandum süreciyle netleşti neler yapılabileceğide açık burada sıkıntı yok.. sıkıntı faraziler üstünden gitmemiz şuan 2 eylül de sınav var ama yok olmayacak, iptal olacakmış mış mış mış.. yanlış sebeblerle doğru netice alınmaz. devlet geleneğimiz kadim değişim kaçınılmaz orta yol ortak akılla bulunur.
benim hatta hepimizin fikri de o yönde ama adam kaldırdım kardeşim böyle olacak dyince türkiyede ne yapılabiliyor o var
-
@ömermuhtar evet eger sinav varsa oturalim sinav olduğuna sevinelim ama bundan sonra sinav olmayacagini dusunmeyelim hos sinava girsekte bilmem ne cemiyetine veya cemaatine üye olmadigimiz icin alinmamiz zor gecen sinavin mülakat 3.ve4. Bize bunu ispatladı zaten evet cok şükür turkiyedeyiz ve türküz ama ne yazik ki hakedenin hakettigini almadigi liyakatin olmadigi devlete bagliliktan ziyade tarikatlere bagliligin daha değerli olduğu turkiyedeyiz
-
@ömermuhtar "çok şükür Türkiye burası. avrupa ve batı tarzı uygulamaları atamaları ve çeşitli durumlarda devletinin halkına olan reflekslerini görüyoruz biliyoruz." bunları soyleyen sizsiniz. halay şükür diyorsunuz. evet hocam haklısınız batı bizi kıskanıyor.
-
Kral çıplak diyeceğim ama gözler âmâ olduktan sonra...
-
Şimdi benim anladığım bu kaymakamlıkla ilgili düzenlemeden dolayı olabilecek ihtimaller
1)hakikaten 5 yıl kamuda çalışma şartı getirildi sınava başvurmak için bile
2)sınava girmek için değil girip kazandıktan sonraki adaylık süreci 3 yıldı o 5 yıla çıktı 5 yıl kaymakam adayısın sonra kaymakamsın
3)sınav filan yok cumhurbaşkanı kamuda 5 yıl tecrübesi olanı direkt kendi atayacak aynı valiler gibi yani istisnai memurluk olacak
4)sınav var herşey bildiğimiz gibi ama cumhurbaşkanına şöyle de bir yetki verildi eğer isterse açıktan sınava girmeyen birilerini de atayabilir ama 5 yıl şart var bu 5 yıl bunlar için geçerli
5)gafam yandı:):)Tüm bu ihtimaller içinde eğer 1.ihtimal geçerliyse ya iptal olur ya da son sınav olur mezunlar için hayırlısı bklm yakında belli olur heralde...
-
Ya bazı yorumları okuyunca gerçekten gülüyorum, arkadaşlar hepimiz şunu idrak etmeliyiz, ilan felan hikaye CB ne derse o olcak ,şuan göründüğü gibi istisnai memurluk olduğu gözüküyor.Bence şuan yapılması gereken # Hayaletimize dokunma, kaymakamlıkta istisnai memurluk ve 5 yıla hayır .Bence bağıra bağıra gümbür gümbür sesimizi duyuralım. Daha ilk khk bunlar olursa gerçekten geleceğim için korkuyorum.#Kaymakamlik hayalime dokunma
Başlayalım ... -
tamamen şahsi tahminim;
kaymakam adaylarının staj süreleri 3 yıldan 5 yıla uzar. Bu sürenin bitiminde Cumhurbaşkanı onayıyla asaleten kaymakam olarak atanır. Bence güzel olmuş bu sistem.