2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Memurlar. net de artık meslek dışında da atama olacak, iibf sbf mezuniyet şartı artık yok diye haber yapılmış.
-
Khk ile kanun maddesi de mi değiştirilebiliyor?
-
@KaymakamAdaylıgı ne diyor acaba bu duruma
-
@kaymakam106 değişir hocam
-
Sözde 17 martta yapılacaktı bu sınav, gelinen nokta gerçekten üzücü..
-
kaymakamadalıgı ile konuştum arkadaşlar %90 ihtimalle sınavın ertelenecegini değişen kosullara gore yeni ilan geleceğini soyledi
-
Beyler çenenizi yormayın ve memurlar nete bakın yeni haber yayınlandı
-
Şahsi düşüncem, son değişikliklerin ışığında sınavın 2 eylülde yapılması imkansıza yakın ihtimal.
-
@kaymakamadaylıgı Hocam bunca başvuru, az kalan süre vesaire hiçbirinin olumlu bi etkisi yok mu ?
-
2 sayılı cetvel mevzusunu içişlerinden bir büyüğümüze sordum, meslek mensuplarını etkilemez dedi. Müşterek kararnamedeki, başbakan imzası aradan çıkarıldı o kadar, değişen başka bir şey olmaz, dedi...
-
@polisiye-roman yani 2 eylül sınavını etkilemez mi dedi
-
@kaymakamadaylıgı üstad selamlar.. iptal konusunda bende sizin gibi düşünüyorum. Şayet sınavla alım devam ederse ilan güncellenip yeni şartlarla eylül sonrasında sınav olabileceği düşüncesindeyim. Tabi şayet sınavla alım olursa..
-
@politics06 evet, konuştuğum kişi valilerimizden birisi. Onun yorumu bu yönde. Meslek memurlarını etkilemez, şeklinde yorum yaptı.
-
@atlas07 anayasa metnini hatim etmekle başlayabilirsin. idare hukukunu sona bırakmak en mantıklısı hocam.
politicus serisini ben beğenenler arasındayım. türkiyenin sosyo-ekonomik yapısı kitabı yalnızca kaymakamlık sınavı için yazılmış takdire değer şahsi kanaatimce. insan hakları için de geçenlerde yazarı facebokta paylaştı kısaca biz zaten mevzuattan gelebilecek sorulara odaklanıp kolaya kaçmadık ösym nin zorlu mevzuatta olmayan yerlerden gelen sorularını çözmeyi hedefleyerek bu kitabı yazdık dedi.
kısaca kötü kaynak yoktur hocam piyasadaki güncel olan tüm kaynaklara çalışılabilir. -
@okan26 haber neymiş bulamadım acaba burada paylaşabilir misiniz?
-
ARKADAŞLAR BENİM DÜŞÜNCEM MEMURLAR NETTE MESLEK DIŞINDAN DA ATAMA OLACAK YAZIYOR. AMA İLANDA HUKUK,İİBF, SBF VE DENKLİĞİ BULUNAN 4 YILLIK FAKÜLTE MEZUNLARI YAZIYOR. KANAATİMCE BAŞVURU TARİHİ VE SINAV SÜRESİ İÇİN KHK DEĞİŞİKLİKLERİ ALTINDA İLERİ BİR TARİH BELİRLENECEKTİR...
-
@orkaraca ana sayfaya bak
-
Kaymakam veya Valiliğe meslek dışından atama yapılabilecek
Yayımlanan 3 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre dışardan kaymakam veya Vali ataması yapılabilecek
10 Temmuz 2018 20:06Kaymakam veya Valiliğe meslek dışından atama yapılabilecek
3 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 10 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Tıklayınız.
Kararnamenin 2. maddesine göre, Kararnameye ekli (I) sayılı cetvelde yer alan kadrolara Cumhurbaşkanı kararıyla atama yapılacaktır. I sayılı cetvelde yer alan çok sayıda unvan arasında Vali, vali yardımcısı ve kaymakamlık kadroları da bulunmaktadır.
Kararnamenin 3. maddesine göre ise (I) sayılı cetveldeki görevlere, özel sektör veya serbest olarak en az yıl çalışmış olanlar atanabilecektir. Kararnamenin 3 nolu madde şu şekildedir:
"a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.
b) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak.
c) Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kuramlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak."Diğer taraftan, 703 sayılı KHK ile, 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununun 2. maddesinin B bendi yürürlükten kaldırıldı. Yürürlükten kaldırılan madde, vali ve kaymakam kadrolarına yapılacak atamalarda Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği olan bölüm mezunları arasından atama yapılmasını şart koşuyordu.
Yapılan düzenlemeler uyarınca, Cumhurbaşkanı isterse meslek dışından kaymakam ve Vali kadrolarına atama yapabilecektir. Atanacak kişilerin İBBF veya SBF mezunu olma zorunluluğu kaldırılmıştır.
-
Arkadaslar bu koprunun altindan daha cok sular akar. En az 1 yila kadar kurum ve kuruluslardaki degisiklikler gunbegun devam eder. Taslarin yerine oturmasi lazim henuz hersey cok izafi. Ortalikla dolanan bircok bilgi var kimse teoride degisen kanunlarin mevzuatlarin pratikte nasil uygulanacagini henuz bilmiyor. Zaman herseyin ilaci. Umarim bu sis biran evvel dagilir. Bundan aylar once soylemistim secimden sonra en koklu degisiklikler kamu personel rejiminde olacak diye gorunen o ki surec hakli cikartiyor soylediklerimizi. Hakkimizda hayirlisi olsun ne diyelim. Resmi bir aciklama gelmedigi surece bence kimse calismayi birakmasin sinav eylulde olacakmis gibi devam etsin. Krizi firsata cevirmek sizlerin bizlerin elinde.
-
@okan26 teşekkür ederim