2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@orkaraca ne demek dostum faydamız olsun
-
Arkadaşlar sindirmek zor biliyorum ancak kaymakamlık mesleği artık istisnai bir meslek hüviyetine dönmüştür.Mevcut düzenleme sadece biz kaymakam aday adaylarını değil hali hazırda kaymakamlık mesleğini icra edenler içinde olumsuzluk teşkil ediyor.Keza düzenlemeden anladığım kadarıyla kaymakamlar ve vali yardımcıları yükseköğrenim görmüş olan (her fakülte) ve 5 yıl kamuda hizmet etmiş kişiler arasından cb kararnamesiyle muhtemelen sınavsız atanacak.Belki hemen olmaz ama süreç içerisinde en iyi kulisi yapan kişiler mülki idari amiri olacak.
Şimdi ise en olmadı bari en son yapılması planlanan sınava bari girelim ümidi taşıyoruz ancak farz edelim ki son yapılan sınavı girdik kazandık diyelim güvenceli bir meslek olmaktan çıktığı için görev esnasında bir sabah kalkıp kendimizi nufüs müdürü ya da başka mevkilere makamlara atanmış bir şekilde bulabiliriz.
artık pek mümkün gözükmese de benim gönlüm sınav sisteminin sbf ve iibf mezunları arasından sınav ile alınması.Bu yönde yıllardır öğrenim gören geçmişte bu hedefine göre fakülte ve bölüm seçmiş bizleri mağdur eden bir düzenleme.peki şimdi ne yapabiliriz? bu düzenlemenin tekrar gözden geçirilip biz sbf ve iibf mezunlarının tekrar mağdur olmaması için derdimizi güzel bir dille cumhurbaşnlığına mail atarak anlatmak.Başkada bir şey gelmiyor aklıma. -
Arkadaşlar sınav ücretini ösym nin sitesinden yatırabildiniz mi? bende hata veriyor.
-
Diyelim 2 eylülde sinav oldu yani ertelenmedi mülakata kalindi o zaman kamuda 5 yillik sarti tasiyanlar icinde secim yapip kaymakam adayi olarak atayabilirler . 5 yili doldurmayan kardeşlerimiz mülakatı gecemeyecek ve atanamayacaklar o halde. boyle bir kanaatte olustu sanki veya belirsizlik bana iyi gelmedi. Sizce boyle birsey mantıklı mi????@KaymakamAdaylıgı ses ver kardesim biseyler yaz çiz.
-
@osaduman @KaymakamAdaylıgı sınavı neden erteleme ihtimalleri var sizce? Bu düzenlemenin sınav olursa şayet sınava ne gibi bi aksaklıgı olur ki
-
Meslek istisnai meslek haline dönüştü. Ama eğitim olmadan yetiştirme olmadan nasıl mesleği icra edecek atanan kişiler? Vali olarak atanan kişiler birkaç istisna dışında MİA kökenli bakanlığın ve valiliğin işleyişine hakim kişilerdi? 5 yıl kamu hizmeti olsa bile eğitim olmadan yetiştirme olmadan atama yapılmaz diye düşünüyorum. Bu durum kaymakam olarak atanan içinde sorunlar yaratır.
-
Bence yaparlar kimse sana atamadan sonra yapabilir misin diye sormuyor yap diyor bende öyle oldu kamu da seni istediği yere sürüp istediğini yaptırabiliyor bazı istisnalar hariç
-
@antimülakat hocam sizce kaymakamlık ilanı iptal olur mu.Ben daha parayı yatirmadim yarışmamıza gerek var mı.5 yıllık tecrübe bu sınavda uygulanacak mı
-
Hayallerin çalınması kötü bir şey, belki ulaşsaydık hayalimizdeki kadar güzel olmadığını fark edecektik ama buna izin vermediler. Kimsenin kapısını aşındıracağımız yok, her şey belki de başka bahara kaldı.
-
@needforyou sonuçta kaymakam olma şartı değişti ilanda bu yer almıyordu. Başvuranlar arasında kriterleri karşılamayanlar olacağı için iptal edip “mağduriyet”i ortadan kaltırıp mevcut şartlarla ilana çıkılacağı. Göz attığım kadarıyla cb ile gelip gidecek yöneticiler bir numaralı cetvelde. Kaymakamlık iki numarlı cetvelde. İstisnai memurluk olmayacaktır kanısındayım.
-
@tobıntax hocam herkeste hata veriyor muhtemelen kapattılar yarında açıklama yapıp ilanı kaldırırlar
-
ARKADAŞLAR TÜRKİYE EKONOMİSİ VE TÜRKİYE'DE DEMOKRATİKLEŞME VE İNSAN HAKLARI DERSLERİ İÇİN HANGİ YAYINLARI ÖNERİRSİNİZ?
-
Başvuruda yapılamıyor yöksis bilgilerine ulaşılamadığından diyor
-
Kurumlar sistemlerini güncelliyor ondan kaynaklı olabilir
-
@KaymakamAdaylığı kardeşimizin dediğinden benim anladığım,Bakanlıkta Kaymakamın Valiyle aynı poziyonda olması yönünde bir niyet ve çalışma olduğu (Vali ilde neyse Kaymakam da ilçede o). Hengamenin burda koptuğunu düşünüyorum.
İlandaki "yapıp yapmama Bakanlığın tasarrufudur" lafını da ben bu çalışmalara yoruyorum (seçimden önce çalışmalar vardı sanıyorum).
Bunca durumdan sonra ben sınavın en azından ertelenip yeni sisteme uygun bir ilanla sınav yapılacağını öngörüyorum.
Bakalım yarın belli olur galiba. -
Bütün gün kütüphanedeydim tuşlu telefon kullandığım için KHK'dan haberim yoktu şuan öyle moralim bozuldu ki geleceğe dair içimde bir umut bile yok... O kadar emeğim boşa gitti ve sanırım dayım ile birlikte Rusya ya işçi gidecem iyi geceler dostlar.
-
Bir kararname ile (ki kanunla çelişen)insanların hayatının oynandığı ülkeye Türkiye denir.Kitaplarda kanunla çelişen CB kararnamesi yükümsüz kalır bilgileride hep faso fiso hani neden yükümsüz kalmadı CB kararnamesi ? Süs olsun diye,adet yerini bulsun diye bir anayasamız var al çerçevelet as evin duvarına adıda reforme edilmiş 82 anayasası de bitsin bu işte.
-
Ben hala aynı dusuncedeyim...Bu kararname tamamen disardan atamalar icin olusturulmus bir duzenleme..Turkiye'de 957 ilçe var arkadaslar ve her sene en az 100 kisi acik veriyor bu meslek bunun tamaminin disardan atanacagini dusunmek sacmalik.. Mesela 2 sayili cetvelde vergi mufettisleri de var dikkat edin "vergi mufettis yardimciligi" degil ayni sekikde "Kaymakam Adayi" degil Kaymakam ibaresi var ayni cetvelde..Universiteler Kamu Yonetimi diye bir bolumde egitim vererek Kaymakam adaylari yetistiriyor buradan mezun olacak adam dur ben bi duz memur olayim 5 sene sonra kaymakamlik sinavina girip kaymakam olayim mi diyecek? Bu kararname ile amaclanan küçük kaymakam aciklarinda mesela (2-3) bunun icin sinav acilmayip direkt Cumhurbaskaninca atamak..Istisnai memuriyet olsa 2.cetvele yazarlardi zaten. Sahsi fikrim sinav oldugu gibi devam edecek hatta 5 yil sarti da konmayacak..Bu sadece disaridan atamalar icin gecerli olacak..Saygilar
-
@rhadamanthus dediğin gibi olmasını buradaki kardeşlerimin hepsi öylesine çok isterdi ki ama en kötüsüne kendimizi hazırlamak bence en iyisi...
-
@rhadamanthus Hocam biz de bunları kabul ediyoruz lakin bakanlık görevlilerinin sınav iptal olabilir başvuru yapmayın demesi, şimdiye kadar net bi açıklama gelmemesi anlamın bu kadar basit ve net olmadığını göstermiyor mu ?