2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Kızmayın ama bu meslegi kendisine ideal yani put edinmiş arkadaşlara çok gülüyor ve halen bir açık kapi aralamaya çalışmalarını tebessümle izliyorum. Ne kaymakamlık, ne makam aracı, ne koltukmus bu be kardeşim :))
-
@ozan Dostum gecenin bi yarisi iletileri takip ettigine gore icten ice sen de bu koltugu kapamayacak olmaktan dolayi panik halindesin galiba :)) hayatinin geri kalanini 4. 5. Ve 6. sinif ilcelerde gecirip cocugunu okutacak dogru duzgun bir okul bile bulamayacaksin. Sabahtan aksama kadar insanlarin dertlerini dinleyip bayramlarda dahi aileni ziyaret edemeyeceksin. ilcede cikabilecek bir problemde gece yatagindan kaldirilacaksin.Belki sevgilinden vazgecmek zorunda kalacaksin.Simdi sen butun bunlarin bir koltuk ve makam araci icin mi oldugunu dusunuyorsun?? Bizim icin o kucuk ilcelerde yardim ve hizmet bekleyen insanlara el uzatabilecek en uygun yol bu meslek..Emin ol bu ulkede koltuk icin degil vatana hizmet icin her seyinden vazgececek insan cok...
-
@rhadamanthus kardeş iletini tamamen okumamakla birlikte anasayfa mağduruyum sadece. Yani putum cocugum koltuk merakim yok. Dedigim gibi cok eglenceli bir anasayfa isgalciligini takip ediyorum
-
@ozan :)şu forumda okuduğum en saçma yorum..
ailesi kendi işlerini yürütmesi için yalvardığı halde, hertürlü maddi manevi imkanı önüne serdiği halde "ideal"i için hepsini reddedip var olan hayatından daha zor bir hayatı seçerek (uzun yıllar taşrada yaşayacak olmak) bu sınava hazırlananlar biliyorum.
sizin "ideal" anlayışınz epey farklı anlaşılan Allah gönlünüze göre versin.. -
@ozan Hocam o zaman bence sadece oku...Insanlara boyle ithamlarda bulunma..Goruyorsun bugun herkes gergin..Bu meslek icin yillarini verenler var. Burasi bilgi paylasimi yapilan bir yer.. Komik hikayeler okumak istiyorsan eksisozluk de falan takil..
-
@rhadamanthus ekşi de bu denli gercek ve komigin birlestigi şeyler yok arkadaslar. Burası daha eglenceli. Ozellikle kaymakamlik başlığı ve iletileri. Çünkü kaymakamlık freudyen derinden, kısa, basit bir hikayenin özeti türkiye'de
-
@tiebout kaç soru cikiyo bu sınavda bilgisi olan var mı ...
-
@ozan Bak senin gibiler genelde basaramayacakları seyleri ya gizliden gizliye takip ederler ya da o basaramayacagi seyle dalga gecerek kendini rahatlatmaya calisirlar..Ama bak sana yardimci olabiliriz.. Bu forumdan kaymakam olacak arkadaslar 23 Nisan'da bir gunluk seni makama oturturlar sen de bu psikolojiden kurtulursun...
-
@rhadamanthus hocam kaç soru çıkıyor bu sınavda
-
@rhadamanthus kardeş
Anlaşılan sen özgüvenden, başarıdan vs yoksun bir vatandasimizsin. Taşra diplomanla bolca yarınlar sana güzel kardeşim. -
@ibrahim27 hocam ilanı açıp bakmanız yeterli olacaktır bu soru için
-
@ibrahim27 100 soru kardesim...
Türkçe :14
Tarih :4
Insan Haklari: 6
Turkiye Ekonomisi :10
Iktisat:12
Anayasa:13
Idare Hukuku: 18
Tr Idare yapisi: 14
Mahalli idareler: 9 -
@ozan Dostum burada herkesi kendince küçük düşüren bir eda ile yazıyorsun, verilen yanıtları yine kendince okumaya bile tenezzül etmiyorsun. Fikir beyan edebilirsin buna kimse bir şey diyemez. Ama kimsenin idealini küçümseyemez, emeğini hakir göremezsin. Bunlar da bir yana;
İkili tartışma sürdürmek niyetin varsa, bunu özel mesajdan yapmanı rica ediyorum senden. Şayet sürdürdüğün durumdaki mesajlara müdahale edeceğiz. Lütfen ne bizi, ne de buradaki dostlarımızı yor.İyi geceler ve iyi forumlar diliyorum.
-
selamun aleykum degerli arkadaslarım nacizane bende katkıda bulunayım , sahsi fikrim sınav olur , bu seferlik adaylar magdur edilmez, aynı zamanda kararnameden hareketle daha fazla kaymakam atanır...orneğin 100 kaymakam sınavla 300 kaymakam kararnameyle atanır....
-
Eğer uğrunda fedakarlık yapılan her şeye put denecekse sizin tapınağınızda bayağı bir heykel var demektir. Burada insanlar ben sanmıyorum ki makam, mevki derdinde olsun. Hatta emin olun eğer bir kimse ikinci denemesinde bile kamuyla ilgili başarıya ulaşamıyor ve buna rağmen eleneceğini bile bile 3 ve 4'ü zorluyorsa burada başka bir meziyet var demektir. İlim Çin'de bile olsa alınacak, komşu açsa tok yatılmayacak. Buyrun bunlar da put o halde. Kariyer grubunu zorlayanlar içinde eminim çoğunluktalar tek gaye vatana ve millete hizmet etmek. Bunun yöntemleri konusunda bir mücadelenin içerisinde buradakiler. Ayrıca teşbihte hata olmaz, emin olun çoğu kişi vatan ve millet için yerdeki çöpü kenara koymanın bile hizmet olduğunu bilecek idrakte. Son olarak yine buradaki herkes yarın bir gün, elimden geleni yaptım ama vazifem başka mevziye düştü diyebilmek için bu kavgayı veriyor.
-
@paretowilfredo sizi ve yazdiginiz yapıcı görünümlü orta yolcu iletinizi tabi ki gayet hoş
karşılıyorum forumun sayın ticari hak sahibi. Ama lütfen etikten dem vuran ya da daha doğru ifadeyle doğrunun nihai mercii gibi bir üsluptan arî olunuz. Nihayetinde sadece admin sıfatıyla yazdıklarımı sansurleyebilirsiniz. O kadar. -
Öncelikle şunu söyleyeyim, burada biz ticari hak sahibi olmaktan öte bir dost meclisi mensubuyuz, kimseye de yönetici sıfatıyla tepeden bir tavırla yaklaşmıyor, bir dost olarak yaklaşıyoruz. Bunu uzunca süredir forum üyemiz olmasına rağmen anlayamayan birisine anlatmakla uğraşacak değiliz.
Orta yolcu da değiliz, burada kalbini kırdığınız, kendinizce küçümsediğiniz dostlarımızdan yanayız. Adalet, haklı olanın yanında olmaktır, ortada durmak değildir. O nedenle biz dostlarımızla muhabbetimize devam ederiz, edepsizce ve saygısızca onları incitecek olanları da burada tutmayız.
Ayrıca dostlar bir şekilde farklı hesaplarla bu hezeyanlar sürebilir haberiniz olsun. Tekrar gelecek bu ataklara yanıt vermekle uğraşmayın. Bize bildirin, gereğini yapalım.
Hepinize hayırlı geceler diliyorum.
-
Öncelikle bu kutlu yola emeğini koymuş herkese iyi geceler dilerim. Moralimizi bozanlar olacaktır taviz vermeyelim arkadaşlar onların amacı belli. Belki de tuzları kuru o yüzden buraya gelip trollük peşindeler ben ne kaymakamlığa ne de a grubuna hazırlanıyorum ama insanların ideallerine, vatana hizmetine laf edilince sakin kalamadım. Sonuçta hepimiz devletimize hizmet etmek çaba gösteriyoruz. Emeklerimizin karşılığını almak ümidiyle...
-
Dostlar herkese hayırlı günler inşaallah hepimizin mutlu olacağı haberleri bir an önce alacağımız birgün olur...
-
Şimdi deseler ki tamam sınav var ben şahsen gonul rahatlığıyla sınava giremeyeceğim. Hadi kazandım kaymakamda oldum diyelim. Rahat olamayacağım. Çünkü bir meslek olarak sürekli kaymakam kalamayabilirsin bir kararnameyle. Hani o güvenceli devlet memuru diyordu ya kaymakamlık icin artık o yok. Bugün kaymakamsın yarın nerde ne kim bilir.
Gecemi gündüzüme zamanımı işten gelip gecelere kadar çalıştığım emeğim yerle bir.
Haram olsun haram olsun haram olsun müsebbiplerine .!