2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Mülki idare Amirleri adlı twitter adresinin yazdıklarını paylaşıyorum arkadaşlar...
Son düzenlemeler ışığında 1.Kaymakamlık mesleğine girmek için eskiden üniversitenin bazı bölümlerini bitirmek gerekiyordu,şimdi ise üniversite sınırlaması kaldırıldı.Orman mühendisliği yada tıp mezunu Kaymakamlık sınavına girebilecek.
2.Kaymakamlık mesleğine başka mesleklerden yada özel sektörden doğrudan atanma sözkonusu değildir.1700 sayılı Dahiliye Memurları kanunu yürürlüktedir.Vali atamalarında ise genel,özel şartlar dışında sınırlandırma yoktur.Şartları taşıyan kamu ve özel sektör çalışanları atanabilir.
3.Vali yardımcılığına atanma şartlarındaki kısıtlama kaldırıldı.Yani her mülki idare amiri görev süresine ve zorunlu bölge görevi yapıp yapmadığına bakılmaksızın vali yardımcısı olarak atanabilir. -
Arkadaşlar dert ortaklarım susayım susayım diyorum ama içim içimi kavuruyor bu mesleğe gönül vermiş gönüldaşlarım dün ve evelsi gün itibariyle gerek idari hakimlik gerek kaymakamlık bir fiil elimizden alınmış durumda.Günlerce aylarca yıllarca herşeyden gerek maddi gerek manevi gerek sevdiklerinden gerek ailesinden akıp giden zamandan fedakarlıklar yapıp geleceğe dair ufacık olasılıkları umut edinip çevremizden gelen yoğun baskılara rağmen bu yolu seçtik.Kendim ve siz umutlu arkadaşlarım hakkında konuşmam gerekirse cidden bir gençlik daha kayıp gitti.Öyle yazan çizen aktif olan bir insan değilim ama duygularım doldu taştı çevremizde bizim gibi birbirimizin derdinden anlayan tek tük insan var ki emin olalım ki şu noktada kimsenin umrunda değiliz.Geçen sene ki sınava hazırlanışımı biliyorum iki ay boyunca günde 8-9 saat ders çalıştım ve Allaha şükür sınavda türkiyede ilk 30 a girdim ilk denememde ve şunu anladım hayal edip çalışılınca oluyormuş.Ve benim gibi sizler gibi nice arkadaşlarımız hepimiz aynı yolun yolcusu olarak hepimiz biriz,acı tablo mülakattan elendim üzüldüğüm nokta benim daha ilk mülakatımdı aramızda çevremizde o kadar deneyimli o kadar fedakarlık yapmış insanlar var ki onların yaptıklarını bir kendileri bir de Allah bilir.İlk 100 e giren 10-15 kişi alındı malesef hak edip giren var mıdır elbette bunu kimse inkar edemez ,bilemez ama şimdi tam yeni bir süreç tam yeni umutlar derken bu yaşanan gelişmeler...İnsanın zoruna giden de bu bu ülkede hukuk fakültesi insanlar (yetkin,bilgili,her pozisyonu hak eder hale geldi) kendi düşen ağlamaz derler adama onlar senden benden bizden 5-10 soru fazla matematik sorusu çözdü ve tüm bunlar onlara göre biz hak oldu..2 ay çıkmış soru çözüp adli hakimliği kazananlar var ve sadece hukuktan mesuller bizim girdiğimiz sınavlar gördüğümüz alanlar kapsamı yıllarımız...Dostlarım içimden gelen bunlar kusurum varsa mazur görün inşallah hak eden insanların biryerlere girebildiği kimsenin kimseyi küçümsemediği her emeğin her vazgeçişin bir karşılığının olup bi çırpıda silinmediği güzel günler görürüz...
-
Artik garantili devlet memurlugu olmaktan cikmis, istisnai memurluk olma yolunda gitmektedir. Bana gore kaymakam adayligi yazmadigi icin sinavlar devam edecektir. Ama disaridan kaymakam da atanabilecegini gormus olduk 5 yillik şartin getirilmesiyle.
Şu anda kaymakam olanrlar icin de gecerli olmak uzere bu meslek artik cok daha fazla siyasetle iç içe geçmis olacak ve hicbir garantili memuriyet ozelligi kalmayacak. Herkese geçmis olsun. Bu meslegi dusunenler planlarini uzun vadeli gozden gecirmelidir
Hatta yorumumu bir adim daha oteye goturecek olursam bana gore artik ilçenin amiri kaymakam degil, parti ilçe başkanidir. parti ilçe teşkilat başkani dogrudan kaymakama sozunu gecirtebilir. Bir dusunun ne demek istedigimi anlayacaksiniz.
-
Arkadaşlar sınav usulü aynen devam edecek, devlet gerekli gördüğü zamanlarda 5 yıl memurluk yapmış kişilerden de atama yapabilecek. Çalışmaya devam.
-
@popescu bu gerekli gördüğü, ihtiyaca binaen lafları çok korkutucu
-
@popescu ya arkadaşlar 5 kişiden 3'ü ayni şeyi yazıyor. Çalışmaya devam. Ne çalışması kardeşim Allah aşkına. Çalışsan kazansan Ne olacak 100 kişi kurtulacak. Farkında DEĞİL misin elimizden alınan bir hak var. Yanlış giden birşeyler var. Bu ülkede gelecekte yönetici olacak insanız yönetici olmaya adayız susup ders mi çalışalım sadece. İlerde daha büyükleri olmayacak mı? YADA yeni mezun olan arkadaşlar Ne olacak. Çalış çalış çalış kardeşim o okuduğun hukuk kitaplarına yazık. Bu a,b,c partili olmakla alakalıda DEĞİL Yapılan yanlış söylenmeli. İibf de kendini kurtaran diğerlerini unuttuğu için,bir kaos olduğunda amannn banane ben çalışıp diğerlerini geçeyim onlar çalışmıyorken zihniyeti olduğu için bize bu muamele yapılıyor. Artık geleceğin yönetici adayları olarak bir memurluk bir maaştan çok daha fazlası olan hak hukuk sistemi gözetmek ses çıkarmak lazım. Yoksa çooook daha ders çalışma devam yazarsınız. Herkese iyi çalışmalar!
-
Arkadaslar...( Tamamen kararnamedeki "kaymakam" ibresine gore konusuyorum ) Bolum sartinin kaldirilmis olmasi oncelikle sinav olmayacagi anlamina geliyor...Hukuk veya idari bilimler mezunu adama dahi 3 yil adaylik staji veren bir kurum misal arekoloji mezunu adamı eleme havuzuna almaz gecelim bu isi...Bu duzenlemeyi 5 yil sartiyla birlikte dusundugunuz zaman sinavsiz ve 5 yillik tecrube ile sadece disaridan atama yapilabilir. Bu duzenleme dusundugumuz zaman Baskanlik sisteminin dogasina uygun zaten..Ust kademe yonetici olan bir kaymakami disaridan atayabilmek Devlet Baskaninin bir hakkidir .Ayni sekilde vergi mufettislerinin de bu duzenleme icinde oldugunu dusunursek bu karanamenin amacanin sadece disaridan Cumhurbaskani'nin insiyatifiyle atayabilecegi kisiler icin bir sinirlama getirdigi anlasiliyor..Arkadaslar bu sinavin ilani 27 Haziran'da geldi yani secim sonuclandiktan sonra ve ustune dusunulup sistemi bile degistirerek test yapmayi uygun gormusler..Bu dusunceler etrafinda en mantikli cikarim bu kararin sadece disaridan atamalari ilgilendirdigidir..Insallah yanilmam ve hepimizin yuzu guler bugun..
-
@rhadamanthus Dogru yaklaşımlardan biri bu . Ancak belirsizlik kötü bugün bakanlığı arayalım bi açıklama isteyelim. Ulaşabildiğimiz yerlere ulaşıp bu belirsizliği bitirmemiz gerekiyor.
-
@isko61 Guzel kardesim biz burada ayni hedefe yonelmis birbirne yardim etmeye calisan insanlariz..Ne dieylim, hic bu konu uzerine kafa yormayip daha net bir sey yokken "hakkimiz elimizden alindi öldük bittik" mi diyelim? Eger senin soyledigin vahim bir durum ortaya cikarsa gerekli elestiriyide yapariz..Ancak su anda umudumuzu diri tutacak bir cok cikarim varken neden karalar baglayalim? Burada polyanacilik yapmiyoruz fikir uretiyoruz..Sen de bu kadar yipratma kendini guzel kardesim.
-
@samoel dostum o zaman sınavla girenlerin günahı nedir söyler misin
-
Sınavın iptal olmayacaktır. İki ihtimalli alım sistemi benimsenecek, ya sınav ile alım yapılacak ya da CB şartları sağlayanları istediği gibi atayacak. Bunu yapmalarının nedeni malsef bazı genç kaymakamlarının hadlerini bilmemeleri ve devlet terbiyesini daha öğrenememiş olması ile kritik ilçeleri daha güvendikleri kişilere vermeleri olabilir diye düşünüyorum. İlan edilen sınav kontenjanı aynen kazananları atanır sınav döneminin olmadığı zamanlarda Cb atama yapar gibime geliyor
-
SON DAKİKA:
1- Sınav Erteleniyor.
2- 5 yıl kamuda çalışma şartı getırıldı yeni ilanda sadece bu kişiler başvuracak. -
@rhadamanthus kardeşim sınav olsada olmasada elimizden dışardan kaymakam atayarak bir hakkı aldılar bölüm şartını kaldırıp bir hakkımızı aldırlar. Bugün BUNLARI aldılar bu sınav olsada yarın sınavı da alacaklar.
-
@ronin, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
SON DAKİKA:
1- Sınav Erteleniyor.
2- 5 yıl kamuda çalışma şartı getırıldı yeni ilanda sadece bu kişiler başvuracak.güzel sallıyorsun ama çok amatörsün kardeşim. Ben Bakanlıktayım öyle bir şey yok.
-
@captainblack bende görüştüm böyle bir şey demediler
-
@ronin 5 dakika önce uye olup sırf bunu yazmak için mi geldin buraya. allahıni seversen Tansiyon tavan söyle şeylerle gelmeyin kardeşim. Kararnameyi yeni okudun galiba onun heyecanı olsa gerek. İptal olan birsey de yok ortada.
-
@captainblack, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
SON DAKİKA:
1- Sınav Erteleniyor.
2- 5 yıl kamuda çalışma şartı getırıldı yeni ilanda sadece bu kişiler başvuracak.güzel sallıyorsun ama çok amatörsün kardeşim. Ben Bakanlıktayım öyle bir şey yok.
@captainblack kardesım bak sneın su an kapatılan cok ust duzye bır yerde uzman oldugunu bılıyorum sana saygım sonsuz hakeza khk da yonetıcısın sen bızden daha ıyı öğrenmen lazım ben sadece duydugumu paylaştım ve ben de sınava gırmeıyorum bu şartlarda onu da soyleyeyım gelır uzmanıyım ben 3 yıllık sımdı anladın mı
-
@captainblack, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
SON DAKİKA:
1- Sınav Erteleniyor.
@captainblack kardesım bak sneın su an kapatılan cok ust duzye bır yerde uzman oldugunu bılıyorum sana saygım sonsuz hakeza khk da yonetıcısın sen bızden daha ıyı öğrenmen lazım ben sadece duydugumu paylaştım ve ben de sınava gırmeıyorum bu şartlarda onu da soyleyeyım gelır uzmanıyım ben 3 yıllık sımdı anladın mı
ben sunu dıyorum bakanlıktayım ben daha goruuslmedı netleşmedi belli değil diyorum sen referanslarına kaynaklaırna bır daha sor ırdele dedıgın doğru cıksa bıle su an ıcın netleşmedi
-
Kaymakam adaylığı şubesini aradım. Bugün içerisinde karara bağlanacak büyük ihtimalle bakanlığın sitesinden bir açıklama yapılacak. Takipte olun dediler.
-
Son dakikaya kadar para yatırmayım bari bunların sağı solu belli olmaz inşallah emeğimiz çöp olmaz Allahım