2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
KHK ile kaymakamlık mesleği artık hükümeti temsil etmeyecek. Direkt olarak Cumhurbaşkanını temsil edecek. Kaymakam ilçede “Cumhurbaşkanının idari yürütme vasıtasıdır” aslında herşey nette biz yine bi umut işte. Büyük ihtimal teşkilatta kendi arasında tartışıyor. Son olarak bakan beye sorulur, oda CB iletir gelen sonuca göre yolumuza bakarız..
-
Hayaller daha başlamadan bitti desenize şimdi herhangi bir lisans eğitimi alan kaymakam olacak tek şartla hem de direkt vay be
-
parayı son gün yatıracam ne olur ne olmaz diye
-
Şuan görüşme halindelermiş. Sınav iptal olup görev süresine göre atama olabilirmiş. Ayrıca istinai memurluk olacakmış. Ya da son sınav olurmuş. 5 yıllık görev süresi durumu içinde 3 yıllık stajı 5 e de çıkartabilirlermiş. Tamamiyle şuanki toplantı sonucuna göre belli olacak bişey arkadaşlar açıkcası.
Bu kılavuza eklenen madde ile ilgili de sınavın olmayacağı netleşirse -e biz demiştik bizim durumumuza göre olacağını. demek için eklettiler sanırım. Sınav için sizler gibi bende belli fedakarlıklar yaptım. Ama olmayacak gibi görünüyor. Çünkü istisnai memurluk durumu çıkacak gibi. Ya bu akşama doğru ya da yarın belli olurmuş zaten. Herkese geçmiş olsun.
-
@fetih evet sınav ile ilgili maddeler durduğu için muhtemelen sınav kalkmazsa tıp mezununun bile girme hakkı olur öyle düzenleme yaparlarmış
-
istisnai memurluk olsa da 5 yıl kim staj yapacak ?
-
anlayamadığım nokta şu tamam şimdi 5 yıl çalışma şartı getirdin ya kamuda
bu herhangi bir kadro olabiliyor mu yani bir düz memuru da o zaman cumhurbaşkanı uygun gördüğü taktirde mi atayabilecek ?
-
@sayıştay 5 yıl görev yapmış olanı atayabilirler staj yok olur
-
@sayıştay Nasıl rektör olmak için prof olma zorunluluğu kalktıysa bu da öyle olacak sanırım
-
@needforyou hocam bu seferde 5 yıl görev yapmış olanı atıyorsunda bu adamın alanı kaymakamlıkla ilgili değilse ne olacak ? adam vergi dairesinde düz memur tak diye atayabilecek mi yani şimdi bunu , o zaman ayrı bir eğitim daha verme de ortadan kalkıyor mu ?
-
resmen icim karardi bakanligim degisti sinavlarin ne olacagi belli degil ders calisamiyorum bunalima girdim resmen:(
-
@neron yanlız değilsin
-
Vergi dairesinde düz memur olarak çalışan 27 yaşındaki mehmetin 32 yaşında devlet terbiyesi görmemiş ahmetten daha donanımlı olduğu kesindir bu sınava başvuran birisi olarak bu tutumun doğru olmadığı kanaatindeyim
-
@okan26 mesele para meselesi değil yanan 180 olsun geleceğimiz yanmasın da ? zaten iptal edilirse paralar iade edilir merak etme
-
atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun.
-
devlet teşkilatı değişikliklerini bir bir ele alalım
örnek, son kararname ile gelen düzenlemeler:
cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan politika oluşturma kurulları (9 yeni kurul):
Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu
Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu
Ekonomi Politikaları Kurulu
Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu
Hukuk Politikaları Kurulu
Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu
Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu
Sosyal Politikalar Kurulu
Yerel Yönetim Politikaları Kurulu
*** mahalli idarelerin merkezi idareler ile olan işlerinde bağlılığı içişleri bakanlığı idi; çevre ve şehircilik bakanlığı oldu.
*** kalkınma ajansları kalkınma bakanlığına bağlı idi; sanayi ve teknoloji bakanlığına bağlandı.
*** cumhurbaşkanlığı genel sekreterliği mülga; cumhurbaşkanlığı idari işler başkanlığı kuruldu ve en yüksek devlet memuru statüsünde mali haklar tanındı.
devamı gelecek...
-
@görünmez-el kardeşim kusura bakma ama ben bu fikrine katılmıyorum. Devlet terbiyesini bilmek için illa bir kurumda çalışmana gerek yok. Ülkede yaşayan her vatandaşın devlet ile kurumları ile muhakkak ilişkisi oluyor , ilişkisi olan arkadaşlari dostları oluyor sonuç olarak bir şekilde devlet işleyiş ve terbiyesi hakkında bir bilgisi oluyor.Ayrica ne memurlar var( sözüm meclisten dışarı) yıllarını devlete verip zerre terbiye bilmiyorlar. Vatandaşı hor görüp asagiliyorlar . İş bitirmeleri tamamen mefaat karşılığında oluyor. İnsanı yasat ki Devlet yaşasın düsturundan sapiyorlar.Simdi bu kişiler yıllarını verseler ne olacak ,ne çıkar.
-
Keyif de var bu "Devlet terbiyesi"nde ya.
Gören de der ki alınan Kaymakamlar,Yargıçlar vs devlet terbiyesi ile alınıyor.
Yahu bu memlekette şu an adam "ben cemaatimin lideri ne derse onu yaparım" diyen adam Kaymakamlık yapıyor bir ilçede be...
Zaten canımız burnumuzda sinirlendirmeyin adamı be -
Bizim sınavı Kaymakam Yardımcılığı şartına bağlarlarsa şaşırmayın. Sınavı kazanıp 2,5 sene kurs ve staj süresinden sonra Kaymakam Yardımcısı olmaya hak kazanıp dışardan Cumhurbaşkanının atadığı Kaymakama yardımcılık yaptırıp 5 seneyi doldurunca Kaymakam olma hakkı elde edebilirsin diyebilirler.
Bu düğüm ancak böyle çözülür.
-
@görünmez-el, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Vergi dairesinde düz memur olarak çalışan 27 yaşındaki mehmetin 32 yaşında devlet terbiyesi görmemiş ahmetten daha donanımlı olduğu kesindir bu sınava başvuran birisi olarak bu tutumun doğru olmadığı kanaatindeyim
makam söförüne arabayı ben surcem dıyen kaymakam var. vergi dairesindeki memura kurban olun siz.katılıyorum sana kardesım