2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
peki neye göre atayacak ? devletin herhangi bir kademesinde 5 yıl çalışan birisi , hangi kritere göre başvurup atanabilecek ki ?
-
@corleone istisnai memurluk hoşgelmiş desene.
-
@ayran koskoca bakanlik böyle bir kararnamenin geleceğini biliyor mudur ? Hocam güldürmeyin bizi TEK adam devri artik baslamistir.sozu uzatmayalim burokratik oligarsi yıkılmış yerine akp oligarsisi başlamıştir artik sınavları bırakıp özel sektörde calisin akp gençlik kollarinada üye olun rahat edin . :)))
-
@corleone kanunlarda yönetmeliklerde her yazılan uygulanmıyor. ona bakarsanız vali için ilköğretim diploması yeterlidir. ama hangi vali sadece ilkokul mezunu biridir.
-
5 yıl kamu şartı da saçma. Tamam kamuda çalışmışta bu adam Ne olarak görev yapmış. Hizmetli mi müfettiş mi bence bu ayrımda önemli. Taşeronda kamuda çalışmış oluyor..
-
İç işlerinde çalışan uzmanları almak için bu maddeyi getirmiş olabilirler. Meslek eğitimlerinde tek farklılıkları yurt dışına gönderilmemeleri. Bu da çok önceden konuşulan bir şeydi.
Bunların şu an için bir önemi yok. Önümüzdeki sınava odaklanmak bizim için en faydalı olan eylem olacaktır. Motivasyonunuzu düşürmeyin. -
Olumlu dusunmekten vazgeçin artık acikca istisnai memurluga geçtiğini yazıyor kararname bu sinav ya son sinav olacak ya da o da olmayacak ki bence onu da yapmazlar
-
Vali yardımcılarını ve kaymakamları İlgili bakan kararı ve cb onayı ile atanacak artık . Kaçgündür hevesim kaçmıştı bunu duyacaktım demek yazık inşallah bizi etkilemz dicem fakat resmi gazete yayınlandığına göre yürürlüğe girmiştir nediyim zaten değişen kanunlar kaynak bulma telaşı zamanın aleyhimize işlemisi falan derken son golü de yedik. Bu kafa karışıklığıyla nasıl sınav kazanılır
-
İnsana yatırım yapmadığın müddet istediğin kadar sistemi değiştir dikiş tutturamazsın. Her ile 3-5 üniversite açmakla eğitimin, her ile hastahane açarak sağlığın, her yere imam hatip açarak ahlakın iyileşeceğini hayal ettik ama olmadı. Çünkü mezun olanların bir çoğu şahsım dahil, mezun olduğu bölümün ne işe yaradığıyla beraber o bölümün gerektirdiği eğitimi alamadı. Eğitimde devletini sevenler ve sevmeyenler arasında fırsat eşitliği ne yazık ki yok. Atamaların bir çoğu reddetsek de bir yerlerden listeler alınarak yapılıyor. Bu bir yerlerin nereleri olduğu malum, bunda herhangi bir ayrım yapmıyorum. İmkanı olan herkes, kendine dayı diyecek ayı buluyor ve bunu normalleştiriyor. Liyakati artırma fikrini benimsediklerini düşünmek istesem de, galiba buradaki bazı arkadaşların yorumları daha makul. Özellikle de son 15 yıllık süreci referans alırsak...
-
15 bin başvuru yapılmış şuana kadar bu kadar insanı mağdur edeceklerini zannetmiyorum ama ben basvurumu hala yapmadım son saate birakicam
-
@safitürk69, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
5 yıl kamu şartı da saçma. Tamam kamuda çalışmışta bu adam Ne olarak görev yapmış. Hizmetli mi müfettiş mi bence bu ayrımda önemli. Taşeronda kamuda çalışmış oluyor..
Cayci veya şöför olsak 5 yil kamuda sayilir mi
-
Şimdi sevgili arkadaşlar...Bu yorum sadece kendi tahminimdir..Oncelikle Kaymakam Adaylığı başka, Kaymakamlık başkadır...Bu düzenleme şunu anlatıyor bize; artık Kaymakamlar sınavsız da atanabilir..Yani 4 yıllık yuksekogretim mezunu bir Kaymakamlık özel kalem müdürü Cumhurbaşkanı'nın takdiri ile Kaymakam olarak atanabilir..Nasil ilkokul mezunu olmak yeterli iken Valiler bu kisilerden secilmiyorsa Kaymakam da her onune gelen olamaz...Ayrıca sürekli açık veren bu mesleğe devlet Kaymakam yetistirmek zorundadır..Vali gibi istisnai memuriyetler 1 nolu cetvelde belirtilmis Kaymakamlik 2 nolu cetvelde.. Kaymakalik istisnai memuriyet olmayacaktir..Cok onceden Kaymakamlarin genc yasta meselege baslamalarinin sikinti yaratabilecegi dusunulerek 30 yasina kadar bir kamu kurulusunda istihdam edilip daha sonra meslege atanmalari dahi konusulmustu..Bu sunu gosyeriyor; Sinav devam edecek ve Kaymakam Adayligi staji 5 yila cikacak ya da adaylar belli bir sure Icisleri Bakanligi bunyesinde istihdam edilip daha sonra staji tamamlayip kaymakam olacaklar...Sinav ilani Bakanin kafasina gore yapabilecrgi bir sey degil kaldi ki sinav sistemi hakkinda dusunulup test olmasi bile kararlastirilmis burdan geri donulemez...Ilanda yazan Bakanligin insiyatifindedir ibaresi de bence sunun icindir..Mesela 3 kaymakam ihtiyaci var bunun icin sinav acilmaz aciktan cb tarafindan atanir durum budur...Nacizane tavsiye moralinizi bozmayiniz ve calismaya devam ediniz sevgili kardeslerim..
-
1700 sayılı dahili memurlar kanunu ile cb kararnamesi çelişiyor mu? çelişiyorsa KANUN uygulanır maddesini unutmayalım...
-
@pareto_wilfredo @amirim @can-mavi Üstadlar sizde var mı bir bilgi.Bir yardımcı olun Allah rizasi için.
-
@rhadamanthus, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Şimdi sevgili arkadaşlar...Bu yorum sadece kendi tahminimdir..Oncelikle Kaymakam Adaylığı başka, Kaymakamlık başkadır...Bu düzenleme şunu anlatıyor bize; artık Kaymakamlar sınavsız da atanabilir..Yani 4 yıllık yuksekogretim mezunu bir Kaymakamlık özel kalem müdürü Cumhurbaşkanı'nın takdiri ile Kaymakam olarak atanabilir..Nasil ilkokul mezunu olmak yeterli iken Valiler bu kisilerden secilmiyorsa Kaymakam da her onune gelen olamaz...Ayrıca sürekli açık veren bu mesleğe devlet Kaymakam yetistirmek zorundadır..Vali gibi istisnai memuriyetler 1 nolu cetvelde belirtilmis Kaymakamlik 2 nolu cetvelde.. Kaymakalik istisnai memuriyet olmayacaktir..Cok onceden Kaymakamlarin genc yasta meselege baslamalarinin sikinti yaratabilecegi dusunulerek 30 yasina kadar bir kamu kurulusunda istihdam edilip daha sonra meslege atanmalari dahi konusulmustu..Bu sunu gosyeriyor; Sinav devam edecek ve Kaymakam Adayligi staji 5 yila cikacak ya da adaylar belli bir sure Icisleri Bakanligi bunyesinde istihdam edilip daha sonra staji tamamlayip kaymakam olacaklar...Sinav ilani Bakanin kafasina gore yapabilecrgi bir sey degil kaldi ki sinav sistemi hakkinda dusunulup test olmasi bile kararlastirilmis burdan geri donulemez...Ilanda yazan Bakanligin insiyatifindedir ibaresi de bence sunun icindir..Mesela 3 kaymakam ihtiyaci var bunun icin sinav acilmaz aciktan cb tarafindan atanir durum budur...Nacizane tavsiye moralinizi bozmayiniz ve calismaya devam ediniz sevgili kardeslerim..
Umarım haklısınızdır kardeşim...
-
Sayın bakan bey in bu değişiklik hakkında muhakkak bilgisi vardır bunu bile bile ilana çıkılması talimatı vermeyeceğine göre sınavı etkilemeyeceğini düşünüyorum. Hem kaymakam adaylığı ve kaymakamlık farklı kavramlar gönlümüzü ferah tutalım .
-
@utah hangi kanunda yazıyor? Yönetmelik diye hatırlıyorum ben?
-
@refik-soydam yarın o kanun da değişir bir şey olmaz mhp desteği var her türlü 301 olur
-
İl İdaresi kanunu 5. Madde 2. Fıkrası yürürlükten kaldırıldı.! Vali yardımcılığına atanma şartlarını düzenleyen madde!
Madde 5 – İllerde, valilerin tayin ve tesbit ettiği işlerde yardımcılığını ve valinin bulunmadığı zamanlarda vekilliğini
yapmak üzere vali muavinleri bulunur. Valiliğin yazı işlerinin düzenlenmesinden de vali muavini sorumludur.
Vali muavini, en az altı yıl kaymakamlıkta bulunmuş ve bu hizmetin iki yılını doğuda geçirmiş olanlardan tayin
edilir. -
değişiklikler mevzuat.org a ne zaman yansır acaba?