2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Sınavın erteleneceğine ya da iptal olacağına şahsen inanmıyorum. Sınav ilanına öyle pat diye çıkmış olamazlar.Bu kadar basiretsiz olacaklarına inanmıyorum.Önümüzdeki sınav çok önemli bu sayıda bir alımı bir daha zor görürüz. Bu yüzden çalışmaya devam edelim.
-
@issiz kardesim bu kadar erken ve net konusma. Sadece bir bendi okuyarak yorum yapmamak lazım. Bugün yarın kokusu çıkar.
-
"Sınavın yapılıp yapılmaması Bakanlığın inisiyatifindedir."
Şimdi taşlar yerine oturdu.
Geçmiş olsun ne diyim.
Onca yıllık emeğim boşa gitmiş oldu... -
@issiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
bu kadar kaymakam acigi varken staj suresi 5 yil filan olmaz. onu bi gecin.
ayrica bu yazilani staj suresine yormak da fazla polyannacilik. acik acik kamuda 5 yil calisma sarti yaziyor, ne staj suresi? oyle olsa belirtirlerdi zaten.
bu son sinav olabilir diyenlere de sunu diyeyim:
khk bugun yururluge girdi. yani sartlar olustu. neye dayanarak son sinav deniyor.
ya sinav olmaz ya da eski sistem devam eder. bu kadar basit.
KESINLIKLE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ YURURLUGE GIREN SEYE DUR BEKLEYELIM DENMEZ ARKADAŞA KATILIYORUM
-
@mulkihakim sinav iptal olurda bunlar parayı ödemeye kıyamazlar. Bazı arkadaşlar bu kadar basiretsiz alıma çıkmazlar demiş ,sayistay denetçiliği sınavını hatırlatmakta fayda var.
-
@k-k Hemen umutsuzluğa kapılma üstad, bekleyelim bakalım durum bir netleşsin, açıkçası bu bu görevi bu kadar çok isteyenleri görmek beni hem motive ediyor hem de kazanamasam bile gözüm arkada kalmayacak, umudumu kaybetmiyorum.
-
@sinavparambitti Bazı arkadaşlar :)) Sayıştay sınavında sorun alımla ilgili değil sınavın yapılışıyla ilgiliydi.
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Sınavın erteleneceğine ya da iptal olacağına şahsen inanmıyorum. Sınav ilanına öyle pat diye çıkmış olamazlar.Bu kadar basiretsiz olacaklarına inanmıyorum.Önümüzdeki sınav çok önemli bu sayıda bir alımı bir daha zor görürüz. Bu yüzden çalışmaya devam edelim.
Ben de bugün kararnameyi ilk okuduğumda umutsuzluğa kapılmıştım ama dediğiniz gibi sınav ilana pat diye çıkmazdı. Hadi bakan değişse tamam derdik ama bakan da değişmediğine göre bir planlama var diye düşünüyorum. 5 yıl şartının kaymakamlık için geçerli olduğu, kaymakam adaylığı için 5 yıl şartının olmayacağı kanaatindeyim. Umarım düşündüğümüz gibi olumlu sonuçlanır, hiç kimse mağdur olmaz.
-
@captainblack siz sınavın iptal edileceğini mi düşünüyorsunuz hocam?
-
Bu sınav olacak ve eski sistem devam edecek. Kararnameyi bir bütün olarak okumayan ve sadece tek bir bend ile sınırlı kalıp dar bir kalıptan bakıp burda insanları tedirgin eden arkadaşlar bu iletim burda dursun. Netlestiginde görüşelim.
-
@onuktekin bilader o perdenin görünen yüzüydü. O sınavın iptal olacağı daha sinav giriş belgelerinin sınava 3 gün kala çıkmasından belliydi. Kaldiki bazı uzaklıkların hala oraya kaldırılacağı konuşuluyor.Yani evet pcler bozuldu sinav ondan iptal oldu hehehehe inanmaya devam et
-
@utah hocam ben de onu soyluyorum zaten. bazi arkadaslar diyor ki (kutluay kararli da twitter'da yazmis) bu son sinav.
hayir eger 5 yil sartini kamuda calisma olarak yoruyorsan bu sinav olmaz diyorum. cumhurbaskani 1 hafta icinde tum atamalari yapar olur biter.
yok bu sinav olacaksa eski sistem devam eder, sinav yapilmaya devam edilir diyorum.
-
Şu anki durumda sınav yapılmadan kaymakam ataması yapılması olanaksız gorunuyor. Dahiliye memurları kanununda sınav düzenlenmiş(eğer son khklarda bu kanunda kacirdigimbir degisiiklik olmamış ise) ve kanunda düzenlenen hususlarda cb kararnamesiyle değişiklik yapilamayacagi hususu da malumunuz. Bu durumda eğer sınavsız atama yapılacaksa mecliste bu kanunda değişiklik yapılması gerekmektedir.
-
@sinavparambitti Büyük resmi göremedim bir an kusuruma bakmayın
-
Arkadaslar o zman vergi mufettis yardımcıligi sinavida iptal mi olcak?Vergi mufettisliginede 5 yil sarti geldi
-
@paretowilffredo Hocam kaymakamlık ve idari yargı ile ilgili durumdan bir yorum bekliyoruz.Gördüğünüz üzere ortam yangin yeri.
-
@bambamm kaldiki 2 sayılı cetvele dikkat edin sadece kaymakamlık değil bakanlık mufettisleri, Sayıştay denetçileri gibi sınav ile alım yapan bir sürü kariyer meslek var. Dediğiniz gibi kendi kanunlarinda değişiklik yapılmadan nasıl sınavsız atama yapacaklar.
-
Şimdi tekrar bakanlıktan aldigim çok güzel bir haber var arkadaşlar. 5 yıl şartı artık dışarıdan da kaymakam ataması yapılabilecegi için getirilmiş. Dikkat ettiysen bütün sınıflar orada Yayınlanmadı dedi sadece kaymakam ve vali yardımcısı olarak dışarıdan atamacaklarin kamuda 5 yıl çalışmış olma şartı geldiğini iletti. 2 eylülde ki sınav aynen devam dedi.
-
@ayran bu ihtimalide düşündüm de torpilin iyice önü açılacağından üzerinde durmak istemedim. Yoksa mantıklı bir hamle. Bilgi için teşekkürler hocam.
-
@zenginmemur, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Arkadaslar o zman vergi mufettis yardımcıligi sinavida iptal mi olcak?Vergi mufettisliginede 5 yil sarti geldi
Niye iptal olsun hocam vmy olmak icin 5 yil sarti yok, ki vm icin var. Vmy olarak atayip 5 yil yardimcilik yaptiracaklar bunlar . olacak olan malumun ilani