2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@ayran kanunda sinav şartı olan bir mesleğe dışardan atamayı nasıl yapacaklar. Hem de cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile. Yürütmenin yaşama organının yerine geçip karar alması pek mantıklı gelmedi bana.
-
@ayran O halde eylül snavı ve diğer yıllar da sınav olmaya devam edecek değil mi ?
-
Sonraki sınavların olup olmayacağını veya kanunda ki maddeye karşı bir yorum yapamam. Aldığım bir bilgiyi paylaşmak istedim. Hayırlı yolda emek veren herkese kolaylıklar dilerim.
-
@mia105, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Durum bakana arz edilecek arkadaşlar bekleyip görecez..
Sınav ilanında ki ‘bu sınavın yapılıp yapılmaması içişleri bakanlığının tasarrufundadır’ ibaresi umarım bu durum düşünülerek yazılmamıştır umarım başımıza bela olmaz ..Tam da onun için yazılmış işte.Geçmiş olsun.
-
Kardeşlerim şuanlık sınavın iptal edilmesi gündemde değil ama şuanlık gündemde değil ama malesef sınav iptal olabilir(miş)
-
5 yıl şartı kaymakamlık için var
Kaymakam adaylığı için değil..
Sınava girersin
Kazanır
Kaymakam adayı olarak staja başlarsın
5 yıl dolunca CB kaymakam olarak atar
Ben naçizane bu şekilde yorumladım -
@ayran hocam bakanlıktan sınavın iptaline ilişkin bilgi aldığını söyleyen arkadaşlar var, size ne zaman bilgi geldi ?
-
@utah aman hocam yapmayın elimizde bir sayıştay denetçiliği kaldı, cetvelde sayıştay savcısı yazıyor denetçi yazmıyor.
-
@onuktekin önemli değil kardesim
-
@sinavparambitti Büyük resmi görmeniz takdire şayan doğrusu. Bravo
-
@politics06 hocam ben bilgiyi 15 20 dakika önce aldım. Ben kendisine güveniyorum. Ancak burasi Türkiye. Aksam hayal kururak yattık. Sabah hayaallerimizin başımıza geçtiğini görerek uyandık. Her an her şey olabilir. Ancak enseyi karartmadan calismaya devam.
-
@ayran Hocam bakanlık açıklamayı ne zaman yapar, bilginiz var mı ?
-
Arkadaşlar şubedekilerin dediğine de çok kulak asmayın geçen gün sınav ertelendi dediler. Ertesi gün ilan geldi
-
@politics06 yasal altyapısı için hazırlkılar yapıldığını biliyirum. Ancak ben bununla ilgili ayrı bir açıklama geleceğini düşünmüyorum. Açıklamayi bakanlık sınav ilanını vererek zaten yaptığını düşünüyorum. Bir de hocam koskoca bakanlık böyle bir şeyin kararname ile geleceğini elbette önceden biliyordur. Sinav olmayacak olsa bunu bilerek yeni ilanı yayınlamazlardi hocam herhalde.
-
yarın netleşecek bugunden haber beklemeyın
-
ortalık çok fena karıştı. bütün bakanlıkların yeni ilanları gelmeden neyin ne olduğunu bilemeyiz , daha dün açıklandı bunlar hemen öyle bugün yerine oturamaz ki. gelen yeni ilanlar her şeyi belirleyecek.
-
Bence artık iyimser bakmaktan çıkmamız gerekiyor.Gayet net bir şekilde 5 yıllık tecrübe istiyor.Adaylik 5 yıla uzasa bile bizim için yine büyük bir hak kaybı. Zaten özlük hakları az ,birde 5 yıl derece atlamayacak.Ha şimdi bazıları yazar kaymakamlık maaşı için değil sevdası için yapılır. Bende vatan delilerindenim,ama kaymakamın kalem müdürü bile kaymakamdan daha çok maaş alıyor.Ayrica alel acele bazılarının kamuya sokulması demekki bundanmis. Gerçekten insan üzülüyor. Gördüklerimi bildiklerimi tam dile getiremiyorum ,ama tahminimce kaymakamlıkta istisnai memurluk olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.Vatan sağ olsun.Anayasa değişikliğinin hiçbir maddesini bile okumadan oy verenlere de selam olsun.
-
@fc-real-gdp hocam kusura bakma hızimi alamadım
-
Benim tahminim de dışarıdan atanacaklar yani başka kurumda çalışanlar arasından 5 yıl görev yapmış kişiler arasından atama yapılmasını gösteriyor kararname.
-
4 yıllık açıktan okuyup da herhangi bir kurumda 5 yıl dolduran kişi biraz da yukarıda tanıdıkları varsa kaymakam bile olabilir.