2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
24 25 yaşındaki adamın kaymakam olmasına belli bir donanımı olmayan adamında kaymakam olmasına karşıyım herkesin doğrusu kendine doğru ben kimsenin düşüncesini yanlış diye addetmiyorum sadece durum tespiti yapıyor kimsenin görüşü yanlıştır da demiyorum
-
Burası karışacak vaziyet alalım
-
Terbiyenin devleti, özeli olmaz. Terbiye, terbiyedir ve başlangıcı ailededir. Sonradan da edinilebilir, düz memur da ve pekâla işsiz bir İİBF'li de terbiyeli olabilir. Ayrıca kabul edin, etmeyin işin çakallığı öğrenildikten sonra devlet terbiyesinin yerle yeksan olma olasılığı daha kolaydır. Fıtrat bu. Hak edenin kazandığı bir sistemde ha düz memur Mehmet ha işsiz Ahmet, fark etmez. Ayrıca yine şunu da bilmek isterim, işsiz birisi düz memurluğu bugün bile koysanız yapabilir de kalibreli bir yönetici olması gereken koskoca mülki amir, sırf 5 yıl memurluk yaptı diye kaymakam olabilir mi? Her işin bir şekli var. O zaman sürekli kurumiçi sınavlar olsun her memur kariyer grubuna dahil olsun, yeni mezunlar da ölsün.
-
Görüyorum ki çalışma şartına takılmayanlar çok sevinir olmuşlar abilerim burdan size de faydalı birşey çıkmaz rakip azaldı diye boşa sevinmeyin.:))
-
5 yıl sartı gelirse bu mesleğe yazılı sınav ile alım yapılmaz kimse sevinmesin.
-
@safitürk69 belki birileri onlara seni kaymakam yapacaz diye soz vermistirler kim bilir
-
Deseler ki staj 15 yıl olacak buna eyvallah da memuriyetten herkesi direk atayabileceğiz demek birazcık komik. Keza Valilik için de aynı problem vardı. Kaymakamlıktan vali olabilmek için 6 yıl şartı vardı ama bunun dışında ilkokul mezunu bile vali yapılabiliyordu. Bir yandan yalayıp, yutacaksın mevzuatı didineceksin geceli gündüzlü, diğer yandan herifin biri devletlümüzün oluruyla gökten inecek. Yine iyi bunu kaldırdılar da gelen sistemin hiçbir makuliyeti yok, kusura bakmasın kimse.
-
@safitürk69, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Görüyorum ki çalışma şartına takılmayanlar çok sevinir olmuşlar abilerim burdan size de faydalı birşey çıkmaz rakip azaldı diye boşa sevinmeyin.:))
Aynen katiliyorum.Valiler nasil ataniyorsa kaymakamlarda oyle atanir.5 yil calistim beni kaymakam atarlar diye beklemek safliktan oteye gitmez.
-
@polisiye-roman, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
devlet teşkilatı değişikliklerini bir bir ele alalım
örnek, son kararname ile gelen düzenlemeler:
cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan politika oluşturma kurulları (9 yeni kurul):
Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu
Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu
Ekonomi Politikaları Kurulu
Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu
Hukuk Politikaları Kurulu
Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu
Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu
Sosyal Politikalar Kurulu
Yerel Yönetim Politikaları Kurulu
*** mahalli idarelerin merkezi idareler ile olan işlerinde bağlılığı içişleri bakanlığı idi; çevre ve şehircilik bakanlığı oldu.
*** kalkınma ajansları kalkınma bakanlığına bağlı idi; sanayi ve teknoloji bakanlığına bağlandı.
*** cumhurbaşkanlığı genel sekreterliği mülga; cumhurbaşkanlığı idari işler başkanlığı kuruldu ve en yüksek devlet memuru statüsünde mali haklar tanındı.
devamı gelecek...
mahalli idarelerin merkezi idareler ile olan işlerinde bağlılığı içişleri bakanlığı idi; çevre ve şehircilik bakanlığı oldu. bu olay mahalli idarelerin çevcreye bağlandığını mı gösteriyor
-
5 yıl çalıştım beni atarlar saflık olur istisnai memurluğa doğru gittiği belli hala bencilce düşünen arkadaşlar var yalancı herkesi yalancı zannedermis bazı arkadaşların durumu bu adam vergi müfettişi olmuş vergiden haberi yok vergi dairesinin işleyişini bilmeyen adamı yapmışlar müfettiş bazı şeyleri yaşayarak öğreniyorsun
-
@avexer, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@safitürk69, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Aynen katiliyorum.Valiler nasil ataniyorsa kaymakamlarda oyle atanir.5 yil calistim beni kaymakam atarlar diye beklemek safliktan oteye gitmez.
tamam beyler abartmayın hak eden kazansın bende devletteyim 12 senedir ama donanımlı insanın kazanmasını isterim devlette olup boş olan insanda çok özelde olup boş olan insanda -
sınavı 2 ay sonraya atarlar 5 yıllık kamuda gorev yapmıs olanlar basvuracak derler benim öngörüm
-
Her yere kendi görüşlerine uygun kişileri atamaya kararlı bir yönetim gidip gençlik kolları fln üye olmaya başlayalım.
-
@krdnl38 hocam biz yaşlandık atama beklerken, gençliğimiz gitti.
-
Zamanında 3 defa mülakattan elenen kisilere bir daha mülakat şansı verilmiyordu. 3 defa mülakattan elendikten sonra bu şart kalkıp mulkatlara hala girebilen arkadaşlar zamanında sınavlara girememe korkusu yaşarken şu an sırf 5 yıl tecrübesi yok diye üniversiteden bu meslek hayali ile mezun olmuş işsiz insanlarida anlayın. Rakip elediginizi de sanmayın. Ayrıca çok sevinmeyin 2 eylülde görüşmek dileğiyle...
-
Şu kararname de 5 yıl şartı tamamen mevcut çalışanların lehinde olup mezun olmuş ve mezun olacaklara ne yaparsan beni bağlamaz demekten öteye geçmiyor.
-
Bu 5yıl şartı müfettişler için de söylenmiş. Ozaman müfettiş alımları da mı dışarıdan olmayacak:(
-
rakip elemek için bu 5 yıllı kamu hizmeti olayına sevinenleri anlayamıyorum ,sanki her 5 yılını dolduranı kaymakam yapacaklar.bu göreve atanacak kişiler tamamen cumhurbaşkanlığının inisiyatifinde olacak yani sınav falanda olmayacak onlar için.yeni kaymakamlarımız öğretmen ,doktor,mühendis gibi meslekleri icra edenlerde olabilecek keza kararnamede yükseköğrenim mezunu olmak şartı var sadece.
-
@ayran verilebilecek en güzel cevap bu olmuş kardeşim.
-
DİŞ MACUNU TÜPÜNDEN ÇIKTIKTAN SONRA GERİ GİRMEZ. o yüzden önümüzde ALLAHın izniyle sınav var. sonrası sınavdan sonra düşünülür ama kaymakam adaylığı için birçok sınav yapılacağı kanaatindeyim çünkü 1700 sayılı kanunun madde 2/A, madde 3 kanunda mahfuz... ayrıca bu hazırlıklar bir iki günde tekamül edip resmi gazetede yayınlanmadı haftalarca süren emeğin, uğraşın eseri bakanlık bunlardan haberdarken sınav ilanı geliyorsa evelAllah sınavda zamanında yapılır.. Hakkımızda Hayırlısı..