YSK seçim müdürü alımı 2018
-
@foucault neden tum kurum ici katiplerin hakkına giriyorsun.. zaten şu sınav bastan yanlid kanuna aykiri.. Katip olmadan mudur oacaksin ve is bilmeden is bilen Katibin beynini yiyeceksin.. su sınava giren kurum ici katiplerin hepsi deneyimli hepsi is bilen.. yazık ki YSK sirf kendi adamlarını almak icin kurum disi alım yaptı bosu bosuna 175 kadro acti.. kurum icinde bilmem ama kurum disi zaten torpiller havada uçacak.. bu yüzden kurum ici katiplere laf söylemeye kimsenin hakki yok.
-
@ozcanan sınav kanun hükmünce uygulandı nasıl hukuka aykırı diyebiliyorsun?yasayı okumanı tavsiye ediyorum. Bu işi kendi tekelinizde hangi hakla görebiliyorsunuz ki hakkınızın yendiğini düşünüyorsunuz? Unutmayın ki siz de hiçbir şey bilmeden o işe girdiniz pratiği eğitim veçalışarak öğrendiniz. Bu da demek ki ysk müdürü olacak arkadaşlar eğitim ve pratikle bu işin hakkını verecektir. Bu iş sadece katipler için olmalı düşüncesi tütün alkol piyasası denetleme kuruluna müfettiş olarak atanacak insanlarda tekelci olmak şartı aranması gibi bir şey! Unutmayın ki katip kadroları içinde ysk müdürlük kontenjanı oluşturdu.Bütün katip üyelere müdürlük verilip hukuk ve iibf mezunlarına katiplik sınavı açılsaydı eminim hiçbir tepki vermezdiniz,nedeni ise işin içeriği değil görevin sıfatı.Lütfen işinize bakın.
-
@ozcanan çok halısın kardeşim ama hata katiplerde sınava öyle bi çalışacaklardıki 80 ler 90 lar alıp iibf lilere meydanı bırakmayacaklardı ama gel görki katipler ne türkçe ne matematik nede tarih bilmeden müdür olmaya çalışıyorlar iktisat hukuk bunlardan bahsetmiyorum bile bunlarıda söylersem üstümüze gülerler sizde para almadan sabah 9 akşam 9 dersinizi çalışın babanızın harçlğıyla geçinin sonrada sınavı kazanın müdür olun önünüze geçenin hakkınızı yiyenin Allah belasını versin ahan bunu da dedim.
-
@ozcanan "TÜM" kuru ici katiplerin nasil hakkina girdim acaba cok merak ediyorum ?
Durduk yere disardan atamalardan gelenlere " oy bilrle kullanmayi bilmezler " diyip sistematik orgutlu onumuzu kapatmaya calisanlara yazdigim ortada iken, nasil " tüm"katiplerin hakkina girdigimi anladin. Valla ne insanlar var yahu ? Helal kardesim boyle devam cok iyi yerlere geleceksin sen bu kafayla.
Arkadaslar forum bu baslikta cok zeki arkadaslar kayniyor Ben salagim aranizda yapamiyorum. Iyi forumlar.
Yapilan is atomu parcalamak sanki ya allahim biz de okuma yazmayi yeni ogrendikleri isi onlar ogretmeden yapamayacagiz.... egitim falan bosuna veriliyor zaten katiplerin eline dustuk.
Disardan gelenlere isi ogretmeyelim arkadaslar diye orgutlenen change.orgta kanun iptal edilsin diyen onlar ve Hepsinin hakkina ben girdim oylemi.
Seni tanimak isterim yigidim ne yaran vardi da destim..
-
böyle kafa kaldı mı kardeşim madem müdür olmak istiyorsun git gir KPSS'ye çalış al puanı gir seçim müdürlüğü sınavına aslında kurum içi yükselme diye sınav mı olur?
-
@evandro hocam bir hak taninmis. Kurum icinr yukselme taninmis sube mudurlugu olsun secim mudurlugu olsun baraji da dusuk yapmislar onlaran bir de kurum disardan alimin onunu acmis.
Daha sonra "bağzi" katipler "gelenlere isi ogretmeyelim", "oy kullanmayi bilmez bunlar" vs. diye facebookta orda burda change.orgta orgutlenmisler. Biz bunu dile getirince bazi sivri zekalar cikip " komso korom ocondekelore laf soylomoz hehehe" diyor.
Gecmis iletilerim forumda kayitli. Burda disardan referansla ise gireceklere bizzat isyan edip dile getirenlerdenim hatta @serkankaya kardesim tecrubelerini soyledi forumda istisare ettik sagolsun. Ayrica isi bilen hakkiyla yapan liyakat sahibi kisileri tenzih ettigim de diger iletilerimde kayitli arayan bulur.
Orda burda milletin motivasyonunu dusuren kotuleyen kucuk goren katiplere bos yapiyorlar deyince, tum katiplerin hakkina girmis oldum. Ve arkadas raconu kesti kimse kurum icine laf soylemeyezmis...
@ozcanan yav he he kardesim he he oyle.
-
@foucault sınava girmediğimden süreci kısmi olarak takip edebildim bir de farklı baraj uygulanmış rezalet yemin ediyorum. Hayır sen kurumda bir görev aldın diye her pozisyona avantajlı bir geçiş hakkına falan sahip değilsin. Madem yüksek pozisyon istiyorsun git o kadronun şartlarını sağla eşit yarış nasıl beleşçi bunlar.
-
Ben 80 doğru yaptım ki sınav stresi ile yanlış yaptığım sorular için kaç gün vicdan azabı çektim. Benden yaşça büyük insanlar sırf daha önce o kurumda görev aldı diye elini kolunu sallaya sallaya 60 doğru ile mülakata gidecek. Eşit bile yarışmadik ne hakkı
-
@ozcanan eh bir siz eksiktiniz tam oldu
-
@ozcanan pardon da katipler anasının karnından mı öğrendi bu işi elbet yeni gelenlerde öğrenecek hemde yeni gelenler daha genç daha bilgili daha donanımlı gençler yaptığınız işi asla küçümsemiyorum ama atomu da parçalamıyorsunuz
-
@sonofanatolia teşekkürler hocam baska soze gerek yok herkese iyi forumlar...
-
@sonofanatolia sayın ysk müdürü adayı hocalarım...sonofanatolia’nın bu mükemmel sosyolojik tespitinden sonra bir kez daha anlaşılmıştır ki yasama organının ysk müdürlüğü için çıkartmış olduğu,bütün kurumlarda yaptığı gibi kurum içine özgülenmeyen yeterli şartları taşıyan her üniversite mezununun yarışabildiği bağımsız sınavlarla personel alınması hakkındaki kanun çok yerinde bir karardır. Ümit ederim ki bu 5 yıl süreli kanun sürekli hale getirilir. Sonofanatolia;hakimler,savcılar,memurlar,öğretmenler,kamu görevlileri ve hatta doktorlar ve diğer meslek mensupları genelde kurslara gidip hazırlanarak daha sonra girmiş olduğu sınavı kazanarak göreve başlamaktadır.bütün bu süreçte gerekli masrafları aileleri ya da kendi emekleri ile sağladıkları kazançla sağlamaktadır. Sizin ve de türevlerinizin gündüz çalışıyor olması bizim hiç umrumuzda değil ve de bu durum size bir ayrıcalık kazandırmaz. Ayrıca bu sınavı kazanan ben de özel sektörde çalışıp para kazanmaktayım.eğitim hayatı boyunca ve de sınav süreçlerinde insanlar ailelerinden harçlıkta alır destekte.eğitimde çocuğunuz varsa hem çalışıp hem okumakta sanırım yoksa kendinizi inkar etmiş olursunuz.bu realite zorunuza gidiyorsa size özel bir durumdur toplumsal değil.diğer meslektaşınız gibi sizde işinize bakın.
-
@serkankaya benim orda harçlıktan bahsetmek istediğim bizim gibi işsizlerin okulu bitirip herhangi bir gelirinin olmaması ve birçoğumuzun ailesinin eline bakmasıdır bazılarının insanların iş fırsatları bulmuşken bunu haksızlıkmış gibi lanse etmesi bana gelince ben yıllardır inşaatta çalışıyom ve halende çalışıyom ben sabah 7 akşam 6 çalışıyorum bu yıllarca böyle hiç zorumda gitmemiştir helal lokma sonuçta bunlara rağmen bu kadar başarı sağlayacam birileride çıkıp diyecek sizin hakkınız değil kusura bakmayın yanlış bilmiyosam bu katipler ortaöğretip kpss siyle olunuyo tamam insanlar o zaman tercihlerini bu yönde kullanmış olabilirler iş istemişler olmuştur çünkü hayatın herkese getirisi farklı bende zamanınında bende aileme dedim gireyim memur olayım reddettiler bende bu yolu seçtim birileride kusura bakmasın bize bu hakkı verdiler bizde şükürler olsun gayet iyi değerlendiriyoruz inşallah sonuda güzel olur
-
@sonofanatolia hocam sende bizlere yükleniyorsun gibi bir yazın vardı o nedenle cevap verdim. Kusura bakma. Fakat iş ve katip arkadaşların tepkilerine karşı tavrım gayet net olmuştur sanırım. Allah yardımcımız olsun, her şeyin hayırlısı.
-
Arkadaşlar iyi akşamlar. Kazananları da tebrik ederim. 2006 sınavından sonra yapılan mülakat sorularına ulaşabilen oldu mu? Mülakat hakkında bilgisi olan var mı?
-
@north-remembers inşallah
-
İktisat, hukuk, maliye, tarih, hiçbir şey bilmiyorsun; zamanında öyle böyle katipliğe kapağı atıp bu zamana kadar "ya ben neden daha iyi bi yere çalışmıyorum ki" demeyip olduğun yerde kalmışsın. Kurum da artık gözünü açmış "ben niye bu katiplere katlanıyorum ki" demiş ilana çıkmış. Niye zoruna gidiyor? @ozcanan Bu sürece katlanan herkesin anasının ak sütü gibi helaldir her kurum. Yallah köyüne.
-
Arkadaslar YSK ilk kez mi böyle bir ilan yayinladi? Önumuzdeki yillar icin de boyle bir alım yapilmasi muhtemel midir sizce?
-
81 puan alanlarin akibeti hakkinda yeni bir gelisme var mi ?
-
@aslan38 ysk nın açıklayacağı listeyi beklemekten başka bi şey görünmüyor hocam