2018 KPSS İktisat Sorulari
-
Yaw kardes o degilde sinava girdigim yerde tam soygun vardi.oglen arasi emanetimi almadigim halde benden iki emanet parasi 10 tl aldi eleman iki oturum diye bu durum daha agrima gitti tam soygunculuk
-
@muhalba arkadaslar faktor gelir ve giderinin eklenmesi ve cikarilmasi diyordu ne subvansiyonu ne dolayli vergisi
-
Milli gelir değil kişisel gelirdi zaten faktörler toplami milli gelir demek.bundan birşeyler çıkarıp transferleri ekleyince kişisel gelir elde edilir.a
-
@uruk-hai kişisel gelire ulaşmak için dolaylı vergilerde çıkarılır o yüzden cevap milli gelir olmalı
-
@omer Sağlık olmalı hocam nüfus,kaynaklardan daha çok artar bu sebepten sağlık reformlarının etkisiz olacağını söylüyor
-
Arkadaslar herkesin Milli gelir dediği soru kişisel gelir olmayacak mı?
Hatırladığım kadariyla üretim faktörlerine bir şeylerin eklenip çıkarılması diyordu. Faktörler gelirlerinin toplamı Milli gelir ediyor. Bir şeyler ekleyip çıkarınca da (transfer harcaması kurumlar vergisi sgk vsvsvs var) kişisel gelire ulaşılıyor. Tabi sorunun net halini hatırlamıyorum.
-
@bcbc3434 o haecanabilir gelire ulaşmak için kişisel gelirden çıkarılır....
-
@ceks74 karışıklık olmuş dolaysız okudum hocam
-
Faiz soruları yaktı bizi...
-
@ceks74 evet şimdi hatırladım cevap kişisel gelir olacak
-
Millet parkta manitasiyla gezerken ben oturmus soruyla ugrasiyorum .adalet mi lan bu ey osym ...lan o emanet parasini burunlarindan getirmeyen en adidir.haysiyetsiz hirsizlar
-
Bence iktisat öyle kolay değildi mikro eyvallah baya basitti ama ne biliyim çok sözele ve ezbere dönmüş bir sistem gördüm ben. Baba konulardan baba sorular yerine ezber ağırlıklı olması beni yaktı
-
Çarpan sorusu vardı +100
-
@ert o maliyedeydi sanki
Lucas ve tarım %25 soruları kesin mi -
Abi biz de ortalama yaşam süresi 70in üzerine çıktı mı ya o şıkkı işaretleyen bir tek benim heralde
-
@maxmin yok ya iktisattaydı.. kamu harcamaları ve vergiler 100er birim artarsa hasılaya nolur diyordu.(c=0.8) kolay soruydu ama -100 yaptım mal gibi kafam bütçe dengesine gitti açık verir diye düşündüm
-
Metzel paradoksunun sorulduğu bir soru vardı.
-
@sofuoglu ben kentleşme %75 yaptım
-
@baumol metzel di dini cevap? İthalat tarifeleri sonrasında yurtiçi fiyatların düşmesi diyordu sanırım.
-
@ert Aynen öyle