2018 KPSS Maliye Soruları
-
@muhalba Çocuk Ölümlerinin Azalma oranı diye bekliyorum ben cevabı bakalım.
-
Arkadaslar kamu harcamalarının sınıflandırılması ile ilgili soruyu hatirlayanlar var mı sıkları fln. Varsa soylebilir mi Teşekkürler
-
@orhungulsah bende sanırım B şıkkında "bilmek" geçen bi ifade vardı ben onu yaptım dostum
-
@iibfli_keynes Soru 5: Özel usulsüzlük cezasını gerektiren bir fiil ile vergi ziyaına da sebebiyet verilmesi halinde özel usulsüzlük cezası ile vergi ziyaı cezası ayrı ayrı mı uygulanacaktır?
Cevap 5: Bilindiği üzere, VUK’un 336. maddesi gereğince cezayı gerektiren tek bir fiil ile vergi ziyaı ve usulsüzlük birlikte işlenmiş olursa, bunlara ait cezalardan sadece miktar itibariyle en ağırı kesilir. Genel usulsüzlükler için geçerli olan bu kural, özel usulsüzlük cezaları için geçerli değildir. Zira, VUK’un 353. maddesinin sondan bir önceki fıkrasında, maddede yazılı usulsüzlükler sonucunda vergi ziyaı da meydana geldiği takdirde bu ziyaın gerektirdiği vergi cezalarının ayrıca kesileceği ve bu cezalar hakkında 336. madde hükmünün uygulanmayacağı hüküm altına alınmıştır. Dolayısıyla, özel usulsüzlük cezası ve vergi ziyaı cezası ayrı ayrı uygulanacaktır. -
@sucuklu_oralet 39.soruda ben devletin neden hizmet yapması gerektiğni görmesi gibi bir şık vardı onu işaretledim diye hatırlıyorım
-
@sucuklu_oralet bu tarz yazarak bence siz de kendi doğrularınızı kabul ettirmeye çalışmışsınız. Her soru tartışmaya gayet de açıktır. Ayrıca Ankara'daki hocamın bazı cevapları sizinkilerden farklı mesela en basitinden. Burada çocuk yok, tarzınız emreder gibi.
-
@gmsmustafa Maliyedeydi o soru
-
@no33 Bunlar Benim İşaretlediklerim olduğunu nasıl anladınız ki ? Öyle bir beyanım yok ki. Genel kabul görmüş ve kitap açıp araştırmam neticesindeki cevaplar.
-
@sucuklu_oralet, içinde söyledi: 2018 KPSS Maliye Soruları
MALİYE MUHTEMEL CEVAPLAR
1.Deflasyon
2. Talimat-Gerçekleştirme Görevlisi İşleri-Ödeme Emri-Muhasebe
3.Durgunluk-İşsizlik Çatışma
4.Teşhis Gecikmesi
***5.Performans Bütçe ( Hasta Sayısı ? Çocuk Ölüm Oranının Azalması)
6.Devri Bütçe
7.Faiz Artar, TL değer Kazanır.
8.Boş Arazı
9.1-3-4 Risturn hariç istisna
10.Örtülü Sermaye
11.Diğer Kazanç ve İrat
12.Yüksek Öğrenim
13. Wagner 1'den büyük
14.Laffer Eğrisi
15.Ters Seçiş
16.Devletin Hizmet Sunması-Gerçek Artış
17.Verginin Kapitalizasyonu-Vergi Kaldırılıp sermaye değerinin arttırılması
18.Ödeme-Vurgu-Devretme-Yerleşme
19.Para ve vergi ceza - Mülk ve Teşebbüs
20.MTV advolarem olmayan
21.Merkez Bankası
22.Devlete olan güven-Konversiyon
23.İskontolu İhraç
24.S.G.K
25.Torba Bütçe
26.Faaliyet Raporu
27.Kaldor Harcama Vergisi-Gayrişahsi
28.Olivera Tanzi
29.En az 1 yıl vergi düzeltme
30.Sübvansiyon-Fiyat Artışı
31.Özel Usulsüzlük ve Vergi Ziyaı ayrı ayrı cezilir.
32.Vergi Harcaması
33.Operasyonel Açık
34.İç Piyasadan Borçlanması Deflasyonist Etki
35.Hızlandıran-Yatırım/Tüketim
36.Ön Mali Kontrol
37.Dışsallık Piyasa Çözümü-özel mülkiyete izin verilmesi
38.İç Borçlanma , Yalnızla Senetle olur seçeneği hariç 2-3 seçeneği
***39.KH Harcamalarını Sınıflandırılması (Muhasebeye kolaylık sağlar gibi bir şık)
***40.Spesifikli olan soruyu anımsayamadım, hatırlatırsanız onu da oluşturabiliriz.***5 ve 39. sorular dışında tartışılmaya açık soru yok arkadaşlar. Benim düşüncem o şekilde, bazıları kendi yaptığı sorunun doğru olduğunu kabul ettirmeye çalışıyor, Bence hatalarının görüp doğrularının öğrenseler, önümüzdeki maçlar (sınavlar) için daha verimli olur.
- Hangisi mali kesim içimde yer almaz?
-
@heredotolga spesifik vergi olan MTV sorusu
-
@maxmin MTV 20.soruya yazılmış zaten hocam son soru hangısı mali kesim iiçinde yer alamaz diyordu
-
@heredotolga kamu idareleri mi onun cevabı
-
@dellafeu
Muhasebeye kolaylik sağlar gibi bişi vardı galiba hocam tam net hatirlayamiyorum dogru yapmisizdir işallah -
Mali idareler sorusu benim aklımda iktisat diye kalmış arkadaşlar burada miydi? kamu idareleri olmalı.
-
Yarın ya da çarşamba günü tahminimce sorular belli olur
-
arkadaşlar mali hizmet birimi zaten ön mali kontrolü yapmıyor mu? soruda zaten falan falan ile mali hizmet biriminin yaptığı kontrolün adı nedir diyordu. harcama öncesinde ön mali kontrol yapılır falan falan yazan kısımda harcama sırasında vs diyordu. harcama sonrası da iç denetim oluyordu. o yüzden cevap bunların ikisini de kapsayan bir şey olmalıydı ki o da iç mali kontroldü. cevaplarda iç mali kontrol ya da iç kontrol yoktu. cevap ne olur bilemiyorum.
-
Muhalefet gibi olmasin fakat benim bildigim evet 1930lar denk butce esasina dayaniyor amac o.ama uygulanan politika genisletici maliye politikasi.cunki 1929 buhranindan cikildigi icin deflasyon vardi ve denk butceye ulasmak icin genisletici maliye politikasi uygulanmaliydi keynes gorusunun uzantisi olarak.zaten keynes gorusude 1929dan sonra ortaya atildi
-
Bana katılan var mi
-
Keynes politikası 1940 başından itibaren uygulanmaya başlandı buhran snra da klasik bütçe uygulnmistr hatta adamın meşhur kitabını 1930 sonlarına dgru yazdı buhran dan snra hmn keynes teorisi baslamadi
-
@mahalkme Denk bütçeydi o.