2018 Kpss Muhasebe
-
Sınav zordu arkadaşlar hem ikilemde bıraktırıyordu hemde süre yetişmedi hakkımızda hayırlısı olsun yurtdışı satışları yapanları tebrik ederim alıcılar 195 yaptım ben ama sınavda aklıma gelmedi üstelik 4t guy denemelerinde çözmüştüm öyle bi soruyu yurtdışı olunca kambiyo karları kullanılmıyor
-
@balans-etkisi likiditenin diger adi asit test orani diye biliyorum
-
Arkadaşlar karlılık sorusu böyle mi çözülecekti toplam sabit maliyet/fiyatları birbirinden çıkarma
-
@g-uzmanı trend analizde baz yıl olması lazım burda baz yıl yok iki yıl ve yüzde olduğu için karşılaştırmalı olacak diye düşünüyorum
-
@rintintin Top sabit maliyet/(bir satış - bir değ)
-
@golden-ratio bağlı ortaklık dediğiniz iştirak olmayacak mıydı ? 240.000 değil miydi sermayesi işletmenin ben mi yalnuş hatırlıyorum ?
-
@grundig 235 idi
-
@grundig hocam 120000 235000 nin yarısından fazla bende iştirak yaptım ama bağlı ort olacak kafam dondu o an %50 fazla çünkü
-
@david20 evet ben bir türlü idrak edemedim en kolay soru kaçtı ya
-
Arkadaslar borc senetleri borclu supheli tic alacak alacakli kayit vardi ben ona a sikki dedim sonradan borc senetinin unutuldugu anlasilmistir felan odendigi gibi sizde oyle mi yaptiniz kayit neyi ifade eder diye soruyordu
-
@lion Sayım ve tes noksanıydı alacak bende onu yaptım
-
İki yıldan belli bu iktisatın hali ne olacak merak ediyom. O kadar tüketici üretici ıs lm bp makro ve sayısal sorulara çalışıyoruz doğru düzgün soru gelmiyo. Sadece 4 lü iktisata çalışmak bu gisişle daha mantıklı olacak Sözel ders gibi oldu iktisat
-
@fernando-reges hah aynen katrdes evet sayim tesellumdu dogru supheli degil. Kasiyer felan kasa noksani var onu borclandirmislar gibi bir sikta vardi. Ben borc senetini gorunce a sikki yaptim. Dogru o zaman.
-
Birde arkadaslar daha oncede sordum cvp alamadim. 750 tl odenecek vergi ve fon vardi bir soruda. Bilgileri yukarda vermisti siklardada buna gore hangisi yanlistir demisti. Siklarda 750 tl odenecek vergi ve fonlar hesabi borclandirilir diyordu ben onu isaretledim baska yapan var mi ?
-
@dellafeu doğrudur hocam o zaman ben sadece guya yönelik bilgilerle girdim sınava olduğu kadar artık
-
@lion
Ödenecek vergiler ve fonlar olacak cevap aynen -
@keynesinruhu sagol kardesim ya ikidir soruyorum kimse cvp vermiyor ya ben boyle bir soru yoktu uyduruyorum ya da kimse hatirlamiyor yapmadi herhalde diye dusunmeye baslamistim
-
Alan sınavının en kaliteli testi muhasebeydi
-
Bağlı ortaklıklar sorusu ve amortisman sorusu dikkatsizlikten gitti
-
@keynesinruhu o soruda ödenecek vergi ve fonlar doğru kardeşim. 750 tl gelir vergisi ödüyor. Daha sonra da 900 tl indirilecek KDV ödüyor. Yani toplam cebinden çıkan 6.650. Ama soruda kasa 5 bin küsür diyordu. Yanlış olan buydu.