2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@rootofallevil Hocam mühendislik fakültesini de ekleyelim o ilansızların arasına lütfen. Zaten sayısal olarak iibf'ye mühedislikten daha çok kadro verildi. Düşün yani halimizi
-
@marigold öyle ama diğer fakültelerden mühendis, avukat, öğretmen gibi unvanlarla mezun olunuyor ama burada en gariban iibf'dir. biziz. biz tamamen vasıfsız ve unvansız mezun oluyoruz. işin kötü yanı zamanında bunu çoğumuz bilmeden tercih yaptı ve hayatını ona göre şekillendirdi
-
Kamu da aslinda bir nevi istihdam kaynagidir. Ama nedense isverenler gibi ilk tasarruf personelden basliyor. Su da bir gercek a grubu personelin kalitesine yakin artik b kadro personeller. Universite mezununa b kadro gorev yetmiyor artik tatmin olmuyor. Kamuda suan insan kaynaklari politikasi basarisiz. Insan kaynaklari dairesi baskanliklari da personel daire baskanligina donusturuldu bircok kurumda. Insan kaynaklari denen kavram personel yonetimi ustu bir kavram. Belki de sadece kagit ustunde insan kaynaklari oldugu icin personel yonetiminin ustune bir sey konamadigi icin boyle yapilmistir, bilemiyorum. A grubunun eski cazibesi yok su an, ama ozelden yine de iyidir bir coguna gore.Kime sorarsaniz sorun kimse halinden memnun degil. Surekli kadrolari kurumlari kurcalamak da cozum degil malesef. Yukaridaki arkadasin bahsettigi durum da mantikli geldi bana. Tasra merkezin yukunu ceker, az maasla az personelle devam. Ne de olsa o kadroya talip yigin var. Cok seyler soylenir de soylemiyoruz. Duzelir umuduyla iyi aksamlar dilerim tum dostlara...
-
Başlığın adını 2019 olarak değişsek mi? sinirden gülesim geliyor
-
GENİŞ KAPSAMLI BİR VERGİ REFORMU KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ'
Dönemsel vergi teşviklerinin ekonomideki hassas dönemleri dengeli yönetme açısından önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Albayrak "Çok g eniş kapsamlı bir vergi reformu konusunda çalışıyoruz. Vergi artırarak azaltarak gelir artırılmaz, bütüncül bakmak lazım" diye konuştu.
sevgili bakanın bugünkü açıklamaları seçimlerden sonra maliye bakanlığında özellikle vdk da köklü değişiklikler olacak belli.
bakın yeni vergi kontrolör mu olur müfettişlik mi olur var bişeyler ya bakalım hayırlısı artık.... -
Allah'ını seven üzerime ilan atsın.
-
Bu kadar bilgi birikiminin soyut bir biçimde kalması değerlendirilememesi, bilgisiz yığın tarafından itibar görememe/ atanamama nereye kadar dayanabilir bir şey olabilir doğrusu çoook sorguluyorum. 7 ay olmuş ilan yok.
-
Başlığı 2019 olarak güncelleyelim. 5 ay sonra 2019 kpss geldi.
-
@paretowilfredo Hocam seçim öncesi MHUY,DEFTERDARLIK, MUY, Veya kurum sınavına hazırlanabıleceğimiz herhangi bir ilan gelebilir mi?
Gazete ilanı işe yaradı mı sizce?
Çok umutsuzum, ders çalışamıyorum, kendime suçlar duruma düştüm artık. Kendime zarar verir duruma geldim.
5 dakikada bir bu siteye giriyorum, bir ilan duyumu paylaşmışınızdır diye.
Ne zaman biter bu belirsizlik? -
@mhd yalnız değilsin hocam. Kendine zarar vermeye gerek bir duruma gelmeye gerek yok. Sonucunda başarılı olsanda dünyalar bizim olmayacak yani standart bir memur olacağız. Diyeceğim o ki yıpratma kendini çok.''yolda olmak yola varmaktan iyidir'', çok stres yapma bu sefer memur olursun bir dünya hastalık çıkar Allah korusun boşver yani..
-
@mehmetkvl Sağolun hocam haklısın, her geçen gün süreç daha kötüye gidiyor, önceden mülakatlardan elenince hayırlısı filan diğer sınavlar olur derdim. Şimdi sınav da olmuyor, belirsizlik bitiriyor.
-
2019 kpss sonrası acilmasini bekledigimiz kurum sinavlari;
- ?
- ?
- ?
.
.
.
-
Eğer alımlar böyle devam ederse 2019 sınavından sonra gelecek GUY ilanında 80 puanın altını çok az il görür o kadar ki yığılma var.Onun için 2019'a hazırlananlar çok çok iyi hazırlanmalı.
-
@mhd İlanların gelmemesi durumu burdaki herkesi aşan bir konudur sevgili arkadaşım, bunun için eğer suçlu aranacaksa bu kesinlikle siz değilsiniz. Kendinizi suçlamayın ve devamındaki süreçten uzak durun.
Gerçekten son yıllarda KPSS süreci bizler için çok sıkıntılı bir hal almaya başladı ama mücadele etmeliyiz. Evet işsizlik çok zor bir sınav ama lütfen aklınızdan çıkarmayın çalışma hayatının da bambaşka zorlukları var. İnşallah size de nasip olur biran önce hayırlısıyla, o zaman ne demek istediğimi çevrenizde yaşananlar vs. dolayısıyla daha iyi anlayacaksınız. Kısacası, dünya hayatının derdi bitmez, herşeye rağmen akıl ve ruh sağlığımızı muhafaza etmeye çalışmalıyız. Allah sağlık, sıhhat versin sizlere, dermansız dert vermesin, nasibiniz eninde sonunda size ulaşacaktır, sabrınızı ve inancınızı yitirmemeniz duasıyla. -
@mhd Dostum malesef Bakanlık'ta işler normalleşmeden ilanları da düzene girecek gibi görünmüyor. Bu süreçte yapılacak en güzel şey KPSS'den yüksek puan almak bu varsa zaten YDS'den yüksek bir puan alıp kenara koymak. Bu yıl gelen epey ilan oldu lakin YDS koşulu nedeniyle çoğu dostumuz yarışa katılamadı. Yarışta yer bulanların bir kısmı atandı bile. Bu nedenle sisteme uyum sağlamak durumundayız dostum ama bunu umutla, inançla yapmamız gerek. Umutsuzluğa açmayın içinizi. İçinizde umuda yer olmalı her zaman ve bunu çalışarak beslemelisiniz. Bu bir süreç, süreç süreklilik gerektirir. Kopmayın lütfen süreçten ve eksik neresi varsa oraya yönelerek yeni bir motivasyon ile ayağa kalkın dostum.
-
@plansız Hocam teşekkür ederim. İnşallah hayırlısı ile ulaşırız sonuca tüm emek veren arkadaşlar dahil olmak üzere.
Allah size de saglık,huzur versin. -
@paretowilfredo Teşekkür ederim hocam, haklısınız.
-
Merhaba dostlar. Son gelişmeler hakkında bir derleme yapalım. Bu hafta bulunduğum temaslar neticesinde müspet / menfi bazı duyumlar toparladık, bir arada aktarayım hepsini.
Öncelikle daha evvel geleceğini söylediğim SPK Uzman Yardımcılığı ile alakalı durumlar biraz karıştı. Şöyle ki Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki yapılanma ile aynı doğrultuda yapılacak bazı düzenlemeler var. Bunlardan SPK'yı etkileyen durumlar da söz konusu. Bu yönden alım bu süreçten sonraya kalabilir. Kurum adı, yapısı vs. değişikliğe uğrayabilir çünkü, bu nedenle bekletilecek gibi alım.
İçişleri Bakanlığı'ndan yetkili bir büyüğümüz ile iletişim kurduk. İçişleri Uzman Yardımcılığı, İl Planlama Uzman Yardımcılığı ile Göç İdaresi için alım planlarının mevcut olduğunu dile getirdi. Ancak henüz net bir takvim belirlemedik dedi. Göç için sonraki alımda bir fasıl daha Merkez Göç düşünülüyor anladığım kadarıyla yani ilan gerek merkez gerek taşra için gelecek sanıyorum. Biraz süre geçsin bir daha konuşuruz gerekirse, takvimin netleşip netleşmediği hususunda istişare ederiz yeniden ama bir ihtimal KPSS öncesi İçişleri Bakanlığı'ndan bir iki ilan daha görebiliriz diye umuyorum.
SGK ile alakalı olarak dün ilgili başlıkta da dile getirdiğim bir duyum vardı. Şubat - Mart döneminde, seçimden önce 500 kişilik bir Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı ilanı hazırlığı var. Sayı konusunu teyit etmedim henüz. Teyit ettiğim takdirde duyuracağım bunu da dostlar.
SGK Uzman Yardımcılığı ile alakalı Kurumda yetkili bir büyüğüm ile görüşme imkanı buldum, sordum bu hususu da. Almak istiyoruz ama şu an için hazırlanamadık henüz buna dedi. Ama en kısa zamanda alım yapmak istiyoruz dedi. Bu konuyu da yeniden sorarız vakti gelince.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile alakalı tüm alım süreçleri yapılanmayı bekliyor şu anda. Sonrasında Maliye Bakanlığı'nın epeydir alım yapmadığı unvanlar başta olmak üzere bir hareket olacağı aşikar. Tabi bu eskisi gibi kadroların havada uçuşması anlamına gelmese bile ihtiyaç kadar alımlar tüm unvanlar için gelecektir. Bakalım burayı da takipteyiz, gelişmeler oldukça özellikle GUY başlığında aktarmaya devam ediyorum dostlar.
Strateji ve Bütçe Başkanlığı alımını da oldukça dolaylı bir yoldan sordurma imkanım oldu, bu alım için de sanırım biraz taşların oturması gerekiyor. Başkanlık özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki konularla meşgul şu anda. İstişare içinde bu yapılanma konusunda iki kurum ve başı kalabalık. Bir nebze rahatlama olduğunda alım hızlıca gerçekleştirilecekmiş.
Durumlar şimdilik böyle dostlar. Yeni haberler biriktikçe paylaşacağım yine. Sizler çalışmalarınızı sekteye uğratmadan devam edin. Allah kolaylık versin her birinize.
-
@paretowilfredo yapılanmayı kpss oncesı bitirip, yenı ilan verırler insallah. Aksi takdirde bosa gırmıs olucaz 2018 kpss ye
-
@paretowilfredo Teşekkürler Hocam ilgilenip haberdar ettin bizi. İnşallah bahsettiğin değişiklikler iş işten geçmeden zamanında olur, puanlar elimizde bekliyoruz