2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@paretowilfredo gelmesi muhtemel olan içişleri uzman yard. Hakkında puan tablonuz var mı dostum ?
@genclerbirlikli dostumuz 70 kişilik bir ilan duyumu vardı o munasebetle sordum.
-
@paretowilfredo üstad bir de spk ilanı gelecekti sanırım. O puan türü isletme agirlikli mi olur sence?
-
@yakup-cemil Bahsettim mi emin değilim dostum bakmam gerek ama şöyle söyleyeyim, önceki dönemde KPSS P73 ile alım yapılıyordu bu puan türünde de %20 Hukuk, %15 Kamu Yönetimi ağırlığı vardı. Buna en yakın puan türü şu an KPSS P33 gibi görünüyor.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2018-kpss-p36-puani-nedir-h4111.html
-
@872 Bunun için beklentim eski KPSS P54'e bakarak KPSS P28 gibi dostum. Ama tabi tahmin yürütmek mümkün şu an sadece. İşletme içinde ağırlığı en az olan bu puan. Yine az oranda işletme içeren iki puan türü dikkatimi çekiyor onları da bu ihtimale katıyorum. KPSS P18 ve KPSS P23. Hepsinin ağırlıklarına şuradan bakabilirsiniz dostum;
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2018-kpss-p18-puani-nedir-h3981.html
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2018-kpss-p23-puani-nedir-h3986.html
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2018-kpss-p28-puani-nedir-h4103.html
-
@paretowilfredo teşekkürler üstad sağolasın.
-
@paretowilfredo siz değil @genclerbirlikli dostumuz bahsetmişti. Teşekkür ederim. P30 olsun size odun ateşinde demlenmis çay ikram
Edeyim -
Arkadaslar bizim soyle bir puan tablomuz var miydi? Acilan kurum sinavlari, alinan kisi sayisi,kac ile kapattigi?
-
@olursaolur dostum alım olmadı ki tablosu olsun. Ha ingilizceniz varsa o ayrı tabi.
-
@olursaolur Kısa süre içerisinde 2018 için hazırlayacağım dostum. 2017 - 2018 arasındaki gibi olacak format yine.
-
@paretowilfredo ustad cok iyi olur.kpss ye az bir zaman kaldi kendimce belirli puan turlerine odaklanmayi hedefliyorum tum oturumlara katilmak yerine bolum bazli alimlarda 90 ustu alabilmeyi dusunuyorum kalan zaman diliminde.Boyle bir tablo olursa kac kurum dusundugum puan türünü karsiliyor onu gormeyi hedefliyorum.Simdiden emegine saglik
-
@paretowilffredo hocam guy bu yil gelirse yeni alim kac kisi olur bi tahmininiz var mi
-
@adam-simith Bakanlığın ahvali bi belli olsun da dostum. O zaman bakalım bence buna
-
İçişleri uzman yardımcısı alımı yapacaktı ne oldu o iş bilgisi olan var mı
-
maliye bakanlığının ahvalini beklersek bu yıl da gelmez mhuy, duy ve muy ilanları
-
Yanlız şaka maka dogru duzgun ilan gelmeden 2019 kpss geldi.. 2013 teki yüklü a grubu alimlarindan sonra 6 yildir her sene , o sene bu senemi, yüklü alım bu yil oldu olacak diye heyecanla bekliyoruz ama her sene dahada azaliyo sanki ilanlar
-
@flouriess10 Alımların belli oranda düşeceğini bir noktada bekliyorduk dostum aslında. Ama bence iki temel faktör son 3 yıl içerisinde şunlar oldu;
-Başta Çalışma Bakanlığı ve çevresi kurumların süreçleri hızlı yürütmemesi neticesinde alım takvimlerinin çok uzaması alımları bugünlere kadar sarkıttı. İki promosyon alımı yapılabilecek süreçlerde bir promosyonu anca tamamlıyor olması son 3 senede ciddi zora soktu adayların durumunu. Gerek İş Müfettiş Yardımcılığı gerek SGK Denetmen Yardımcılığı hatta son dönemde SGK Müfettiş Yardımcılığı alımı ve alımın yapıldığı dönemde SGK Uzman Yardımcılığı alımı çok uzun takvime yayılarak gerçekleştirildi.
-Maliye Bakanlığı alımlarının hem sayıca azalması hem de süreçlerinin yavaşlamaya başlaması. Keza Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı, Maliye Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımlarınının 3 senedir yapılmıyor olması.
Bu süreçte MASAK'a naklen gerçekleşen 250 kişilik alım var. Bu olumsuz bir etki.Malesef bu konulara çözüm üretilmezse her geçen gün biraz daha zora girecek herkes. Ama bu konuda da bir refleks gösteremiyoruz.
-
Tüik bir alım yapacak mı bilginiz var mı?
-
hocam bir sürü kurum var tüik gibi hiçbiri ilana çıkmıyor nerde bu ilanlar
-
@flouriess10 memurlar sitesindeki geçmiş ilanlara bakin 2012-2014 arası müthiş bir ilan kalabalığı var. Darbe girişimi sonrası da bir ilan patlaması olmuş. 2012 öncesi de eminim 2012'den daha bol ilanlara sahiptir
-
@paretowilfredo üstad emlak katılım bankası icin personel alımı yapılacaği konusunda söylentiler vardi, hala ses seda yok. Senin bir duyumun, bilgin vs. var mı acaba?