2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Artık hem ilanlar hemde süreçler devamlı ileriye sarkmaya başladı,2018 kpss puanımızı aldık ama maalesef kullanamadık bile bu gidişle zaten 2019 sonunda olursa sadece guy deneriz başkada bir şey yok o kadar emek sıkıntı stresin sonucu bu,özel sektör desek onda da alımlar durma noktasında sözde halkbankası alım yapacaktı oda hiç oldu.Birde bir şey sormak istiyorum 2018 kpss puanları 2 yıl geçerli bu sürenin sonu 2019 mu yoksa 2020 mi ?
-
-
@albertcamus sağol sürekli karıştırıyordum iyi oldu
-
@mülakatzedee maliye de bu ilk defa oluyor taşra da bile vergi dairesi başkanlığı na atanmazlar a grubu müfettişler yani denetmenler. bcç yi vdk dan ayırmanın habercisi olabilir bu durum ki sürekli konuşulan bişeydi. Vdk gib bünyesine geçebilir.
-
Aklıma geldi kültür ve turizm bakanlığından hiç ses çıkmıyor. Uzun zamandır uzman yardımcısı stajyer kontrolör müfettiş veya denetçi yardımcısı alımı yapmıyorlar.
-
Hocam sadece onlar değil hiçbir bakanlık uzun süredir alıma çıkmıyor
-
@Antimülakat hocam içişleri 200 kişi dendi birşey çıkar mı?
-
@simón-bolívar sanmam hocam tarih yeniden yazılır.
-
Vdk başkanından sonra muhasebat genel müdürü de değişmiş sayın yusuf elitaş atanmış. Kendisi mesleğe 2007'de girmiş huk kökenli. Anlaşılan sayın bakan teşkilatta üst kademelerde kendisi gibi genç bürokratlara yer vermeye devam edecek.
-
*yunus elitaş olacak düzeltiyorum
-
@rootofallevil keşke sayın bakanımız alt kademelerdeki emekliliği gelen amcaları teyzeleri de emekli etse de genç kesime yer verse. Bir tanıdığım vergi dairesinde çalışıyor ve söylediği şey “şu an emekliliği dolanlar gitse serviste 5-6 kişi kalacağız” oldu. Onlar emekli olsa bırakın 1000 kişilik ilanları belki 2-3 binlik hatta daha fazla ilanlar gelir. Ama yok adamlar 60-65 yaşa kadar direniyorlar. Sorsak hepsi geçim sıkıntısı der. Bilmezler ki onların yetmiyor dedikleri maaşlar bizim elimize şu genç yaşımızda hiç geçmiyor.
-
@mbguy hocam o dediğin insanların birçoğunun kiraya verdiği en az bir ya da iki evi var anadan veya babadan mirasla mal kaldıysa bir de gerisini sen düşün... ama sorsan hep mağdurlar
-
Bu hususta yorum yapmak durumundayım;
Yaşı 60'a gelmiş amcalarımız teyzelerimiz sizce halen çalışıyorsa bu keyfiyetten midir ? Veyahut bahsi geçen kişilerin çocukları işsiz olduklarından mıdır ? Geçim derdi olduğundan mıdır ? Emekli olurlarsa geçinemeyeceklerini düşündüklerinden midir ? (İstisnalar hariç)Kimse sağlığı çok yerinde değilse kolay kolay 60'a gelipte halen görevde kalmak istemez.. Benim bu şekilde tanıdığım kişiler var ve genel yorumları şu "aman bizim oğlan-kız işini halletsin ben Aralık sonunda dilekçemi veririm artık gidip gelemiyorum. Bir yandan çektiğimiz tüketici kredilerini ödeyemez durumdayız"..
Reel Geçim endekslerine,yeni işsizlik türlerine, sağlık koşullarına, Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na, Kredi kümülatiflerine, Yakıt ısınma aydınlatma mutfak giyinme gibi zaruri giderlere, fahiş boyutlara ulaşmış gıda fiyatlarından ziyade barınma giderlerine bakalım arkadaşlar.. Biber kilosu 4 lirayken 21 liraya çıkınca müdahale edilip 16 liraya indirildi, peki kira fiyatları ? Toplasanız 500 lira etmeyecek evlere 2500 lira kira isteniyor bu hususta yapılması gereken müdahaleler nerede ? Niye yapılmıyor ? Bir yere gelince Serbest Piyasa Ekonomisi diğer yere gelince Heteredoks politikalar..
İnsan kendi geleceğinin kaygısını genç yaşta bir şekilde atlatır. Lakin analarımız,babalarımız bizlerin gelecek kaygısını kendi tecrübeleriyle yorumladıklarında olaylara çok farklı bakabiliyor ve farklı aksiyonlar alabiliyorlar.
Bu konuların başlığı burası değildi ama yazmadan geçemedim. Lütfen daha ince düşünelim, iyi hafta sonları dilerim. Selametle
-
@rootofallevil Nereden biliyorsun öyle olduğunu. Memur olup da zengin olan mi var? İnsanlar neden çalışıyor halen daha yaşlı haliyle ölüme ramak kala.
-
@mülayim-sert biliyorum olanlar var göreve ilk başladığım zamanlarda vhki unvanlı bir eski memur aradaki maaş farkından çok yakınıyordu. Bir gün dayanamadım ve kiraya verdiğin bir evin oturduğun ayrı bir evin var ayrıca orta halli araban da var buranın yerlisisin ama ben ailemden uzakta tanımadığım bir şehirde tek başıma yaşamak durumundayım dedim. Vhki unvanlı memurların emekli olmaları durumunda fazla maaş kaybı olmuyor zaten
-
@rootofallevil İşte tek kişi biliyorsun böyle. 60 yaşlarında araba bile alamayan, otobüslerde ayaklarda zar zor duran memur amcalar da var. Kiminin karısı çalışmıyor kiminin çocuğunun işi yok. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.
-
@mülayim-sert dediğim bir kişi değil birçok kişi böyle. Zorunlu emeklilik yaşının erkeklerde 60 kadınlarda 55 olması taraftarıyım yaşı dolan hangi unvan ve derecede olursa olsun emekliye ayrılsın. Devletin genç istihdama öncelik vermesi gerekir.
-
@rootofallevil, içinde söyledi: 2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
@mülayim-sert dediğim bir kişi değil birçok kişi böyle. Zorunlu emeklilik yaşının erkeklerde 60 kadınlarda 55 olması taraftarıyım yaşı dolan hangi unvan ve derecede olursa olsun emekliye ayrılsın. Devletin genç istihdama öncelik vermesi gerekir.
Herkesi kapsayan bir eleştiride bulunmamissiniz zaten. Böyle olan kişiler var demişsiniz. Ben de size katılıyorum. Akrabalarimin içinde de var 40 yıllık devlet memuru olup hala çalışan. Herhangi bir ekonomik sıkıntısı da yok Bizzat onların yüzüne de söyledim artık gençlere(bizlere) bırakın diye.
-
Arkadaşlar bu konuda yazıldı mı bilmiyorum ama a kadronun sayfasında gördüm salı günü saat 20.00 da onların sponsorluğunda Twitter etkinliği düzenlenecekmiş .
-
Merak ettiğim birşey var hala Azmini yitirmeden ders çalışabilen arkadaşlar var mı