2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Kurumlar yüksek puanlilarin gideceğini bu dönemde düşünemez,düşünmemeli! Kurumlar neticede insanlardan oluşmaktadır ve o insanlarin da bizim yaslarimizda evlatları yok mudur ? Ki hangi yüksek puanlilardan bahsediyoruz ? Ben bu yıl 8 puan türünde ilk 50deyim fakat henüz sadece İl Göç sınavına girebildim.. Bilmiyorum farkında mıyız ama bu yıl öyle bir yıl ki 2018 puanlarıyla henüz atanan yok Tek tek saymadim fakat takriben 170 kişilik ilan geldi diyebiliriz. Hele hele üstüne biz ilanların ertelenmesi hususunda beyan öne sürüyorsak zaten mevcut durumu hakediyoruzdur diye düşünüyorum. Çünkü ilan 2019 kpss öncesi gelse göreve en erken ihtimalle 2020 Ocak civarı başlarız.. Uyuyoruz adeta.. Rica ederim artık birşeyler yapalım.
-
@snmrhn Meslege dair ve daha cok kurumsal sorunlar nedeniyle dostum. Normalde planlama cok daha erkendi ancak bu talep olumlu karsilanirsa ne zaman olur buna bir sey diyemem. Sorusturacagim. Ayrica yine soyluyorum kpss sonrasina kalmadikca biraz bekletilmesi sizin faydaniza. En azindan guy dguy aciklanmali ki puan burada da asiri bir noktaya yukselmesin.
-
@paretowilfredo üstad bizimde korkumuz sınav sonrasına kalması umarım böyle bir sıkıntı yaşamayız ilginiz için teşekkürler
-
MESLEK MEMURU (50)
KONSOLOSLUK (50)
KAYMAKAMLIK (100)
SAYIŞTAY (45)
REKABET KURUMU (14)
KDK (8)
MGK (20)
MB (100)
BDDK (100)
KVKK (10)
TİHEK (7)
YTB (7)
TİKA (5)
SİLAHLI KUVVETLER (8)
İÇİŞLERİ AB (15)
İÇİŞLERİ KONTROLÖR (12)
ADALET KONTROLÖR (7)
SAVUNMA SANAYİİ (4)
SANAYİ BAKANLIĞI (7)
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI (10)
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI SÖZ. (9)
İSTİHDAM (30)
ETKB (5)
ETKB (7)
RTÜK (8)
BTK (10)
MSB (15)
YSK (185)
İL GÖÇ (45)
ZİRAAT (100)
TÜBİTAK (11)
BOTAŞ (38)
PTT (200)
TBB (8)
OAİB (6)
İMMİB (16)
————————————————————
TOPLAM: 1272- Sadece İİBF kadroları ilanlar arasından tarafımdan seçilmiştir. Eksik olabilir.
- Ayrıca 1000 GUY, 300 DGUY, 500 VMY ilanı 2018 KPSS’den önce verildi. Ama bunu da belirtmek gerekir ki bu ilana başvuran kişiler 2018 KPSS’ye girmiştir büyük ihtimalle onlar da bu şekilde bir nevi önümüzden çekilmiş olacaklar.
Not: Emeğe saygı
-
@aristotales İşsizlik bu kadar had safhada sadece üniversite mezunu değil diğerleri de dahil.Geçici işlere başvuran sayısına bakın,kuyruklara bakın.Çok acımsı bir tablo var.Bankalar da kendini geriye çekti..İşin enteresan yanı personel ihtiyaçları da var.Umarım daha da geç olmadan bu tablo farkedilir.
-
@paretowilfredo hocam 2019 kpss öncesi yeni bir guy ilanı beklemek hayalcilik mi olur?
-
@rintintin paretoya sormuşsun ama ben de cevap yazmak istedim hocam. Şu ana kadar hep iyimser düşünen biri olarak söyleyim fazlasıyla hayalcilik olur. Enerjinizi guy gelir mi gelmez mi diye harcamak yerine kpss den derece yapmaya, dil puanınızı yükseltmeye veya başka alternatiflere yonelmekle harcayin. Bu sayede hem daha gercekci olursunuz hayal kirikligina ugramazsiniz hem de zamandan tasarruf yapmis olursunuz.
-
@aristotales kardeşim bir kişinin 10 kuruma birden başvurması mı mantıklı yoksa guy-dguy un eriyip geri kalan arkadaşların da istihdam edilmesi olasılığı mı mantıklı sence, ben de rica ederim olaylara sadece kendi gözünüzden bakmayınız.
-
20000 ögretmen alimi mulakat sonuclari aciklandi biz hala ilan bekleyelim
-
@modigliani-0 guy ve dguy'un mulakatlarinin yapılıp aciklanmasi birkac ayi bulur ilgoc o zamana kadar beklemez ki
-
@adolf-stalin hocam bu ilanların yarısından biraz azı kpsssiz. Geri kalanada giren sayısı belli zaten ilk 300 falan. Onlarıda hesaba katmanı öneririm.
-
@rintintin Dostum bu sürecin ilerleyişini görmek lazım evvela. Mevcut bekleyiş düzenlemeler ile sonlanıp atamalar süratli yapılmalı ki bu ihtimal doğsun. Imkansiz değil ama ilerleyişi görmeden bilemeyiz.
-
Bir kişinin 10 kuruma başvurması konusunda , 4-5 yerden mulakat/sınav sonucu bekleyen birisi olarak emin olun hiçbirimiz memnun değiliz.İşe alım süreçlerinin bu kadar uzaması,mülakatların belirsizliği,fahiş sınav ücretleri,sınavlar ve mülakatlar için Ankara'ya gidip gelmek işsiz bir insan olarak bizleri de yıpratıyor.Bir sınavı dereceyle kazanmak mülakatı geçmeyi garantilemediği için mecburen birden çok alıma başvuruyoruz ki bizim yerimizde kim olsa aynı şeyi yapar.Bu yüzden biraz empati yapın lütfen.
-
@aristotales Dostum bir şeyler yapılması hususunda beklentimi çok düşürdüm açıkçası artık. En son örnekte Sayıştay sınav fiyatı konuşulurken ilandan bir hafta evvel Adalet Havarisi olan herkes bir anda sus pus oldu. Diğer herkes de yarın o fiyatı ödeyecek. Diğer her hususta parça parçayız. Iibf istatistik, 2017 2018 puanlılar vs vs. Bu bencillik ve nemelazımcılık ile hiçbir şey değişmeyecektir. Şahsi olarak her mecrada gerek büyüklerimize her fırsatta iletiyoruz sorunları. Gerek organizasyonlara öncü olmaya çalışıyoruz. Yapanlara her yönden destek oluyoruz. Tabi bunları birileri gibi davulla zurnayla ilan etmediğimizden çoğu bilinmez ama bizi bilen bilir. Buna rağmen bunca olumsuz havayı destekler nitelikte tavırları da görünce gerçekten beklentimi düşürdüm epey.
Allah sonumuzu hayretsin. -
@adolf-stalin Evet oluşturmuş olduğunuz tablo iyi bir siyasal discus örneği oluşturmaktadır, fakat ne yazık ki benden oy alamaz. Az evvel yazdığım içerikte verdiğim rakam 170 olduğu için ben özürlerimi iletmek isterim size. Sanırım kamuya bu konuda görüşümü ilettiğimde alacağım yanıtı verdiniz.
Fakat sorarım size 2018 puanıyla kaç kişi atandı ? Dereceli arkadaşlarımız dahi normal şartlarda şu an minimum 10 sınava girmeliyken 1-2 sınava girmiştir peki bu tablonuzla bu probleme de bir yanıt üretir misiniz ? Rica ederim beyfendi, topyekün bir sistem değişikliği gerekliyken ve özellikle böylesi bir dönemde verdiğiniz bu cevap gerçekten yüksek seviyedeki ümidimi hırpalamıştır. Bazı yazılanlara ziyadesiyle şaşkın ve üzgünüm. Şahsınızdan öte bir şekilde sorunlara ortak çözüm üretmek gayesiyle bu foruma üye olmuştum ve birkaç haftadır bu doğrultuda ufak ufak adımlar atmak için girişimlerde bulunmaya başlamıştım. @Fernando-Reges arkadaşımızında ifade ettiği gibi 'bu tablonun farkedilmesi' adına girişimlerde bulunmamız gerektiği aşikarken maalesef bırakın girişimde bulunmayı girişimde bulunmadan dahi kendi içimizde aldığımız yanıtlar zaten bizi yalnızca özçevremiz ve bireyselliğimiz doğrultusunda adım atmaya yönlendirmektedir. Size hatırlatmak isterim, hiçbir siyaset dersi almamış eğitim fakültesi mezunlarına 20.000 kadro geldiğinde 40.000-50.000 istiyorlar,mülakata 2 katı giriyorlar,yanlızca kpss aşamaları var ve sonradan oturup saçlarını beyazlatmaları gerekmiyor İlahiyat Fakültesi mezunlarına son zamanlarda senede 2 defa 9500'er kadro açılıyor. Geçen hafta meclise,ardından külliye'ye gittiler 'gelen ilanlar yeterli değil sesimizi duyun' dediler ve bir 9500 ilan sözü daha aldılar
@modigliani-0 Kendi gözümden bakmamamı rica etmişsiniz Canınız sağ olsun. Uzatmayacağım.
Sanırım anlatamamışım; Sistemsel-Kökten-Topyekün bir problem çözümü arayışındayım. Ziyanı yok, inanın. Hepimiz adına meclise'de gideceğiz, külliyeye'de gideceğiz. Köşe yazıları da hazırlıyoruz. Yeter ki bir çözüm bulunabilsin..
Hatırlatırım; biz yönetim bölümleri mezunlarıyız. Evvela devletimiz sağolsun.
Herkesin önünde 2'li tartışmak niyetimde, özelliğimde değildir. İnsanlar bir nebze olsun ümitlenmek,güzel haber almak, dayanışma ve aidiyet duygusunu hissetmek, belki de bir ders arasında gülümsemek için bu sayfaya giriş yapmaktayken gayem çözüm için girizgahlar yapıp öneriler sunmak,paylaşmak ve harekete geçmekti.
@paretowilfredo Ben gerçekten üzüldüm. Sizin şahsınıza herkesin önünde tekrar teşekkür ederim. Bu platformda emeği olan tüm ekibinize ve destek veren kişilere de keza aynı şekilde saygılarımı iletmek isterim. Sizin iyi niyetiniz'le yaptığınız faaliyetleri bilirim dostum,Allah razı olsun. Bu devran elbet dönecektir. Ben yinede ümidimizi,beklentimizi yitirmeyelim derim.
Şunu şiar edindim; Umut, uyanık insanın rüyasıdır.. Selamet ve saygılarımla,
-
@aristotales ben de size katılıyorum. Zaten önceden bunu hazırlamıştım. Size muhalefet etmek için değil, zaten paylaşacaktım bunu bir ara. Öğretmen, mühendis, doktor, iibf mezunları yerine polis, bekçi, imam (kendimi tabi Allah bilir ama dindar sayarım, bu kadarına gerek yok) almalarını doğru bulmuyorum.
-
@aristotales böyle bir düşünceniz varsa her türlü yanınızdayım hocam
-
@paretowilfredo ustad bu surec insanlarin bosyere zamaninin kayboldugu surecler sirf 2016 dan sonra 3.5 4 yilimiz kayboldu
Bari a gruplarinda 35 yaş olayina cozum bulsunlar... 3 yada 4 yillik insanlara tolerans taninsin
Bunula ilgili bi haber yapilsa tekrar girisimde bulunulsa olmaz mi -
Bütçe ve Strateji Uzman Yardımcılığı ile ilgili bi duyum var mı arkadaşlar
-
@paretowilfredo Mhuy ile ilgili en son bir belge paylaşıldı, orada 250 kişi yazıyor. Acaba maliyenin bu planlamaya uymama durumu var mı? Bende yıllardır sürecin içindeyim ve planlamalara maliye hep uydu. Siz ne dersiniz?