2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
ilan beklemekle mülakat beklemekle kendimizi boşa yoruyoruz yapılması kesin olan sınavlar ne ise onları belirleyip ona göre çalışma planı yapmalıyız. mesela yds ye girip puan almaya çabalasak ya ama tabi ilk girişte 70 puan oldukça zor. olsun varsın sorun değil çalışa çalışa yükseltebiliriz puanımızı kurum sınavları için de avantajlı oluruz hem. ales veya dgs ye yönelebiliriz. alesten iyi puan alıp akademiye yönelebiliriz veya aöf adalet bitirdiysek dgs ile hukuka geçebiliriz. arkadaşlar dediğim gibi ilanları mülakatları beklemekle kendimizi yoruyoruz, ailelerimiz üzülüyor çeşitliliği artırmak lazım sadece kpss a ile olmaz bu iş.
-
@rootofallevil katılıyorum. Artık kpss çalışmak yerine bir kurum sınavı belirleyip sadece ona hazırlanmak daha mantıklı hale geldi. Sayıştay olur idare olur kaymakamlık olur.
-
@şeyhşamil-ps aynen hocam onlarda ilan edilen kadro dolduruluyor en azından
-
@paretowilfredo üstad içişleri bakanlığı alımı olacağına dair duyum falan geldi mi hiç kulağınıza ?
-
genel olarak yani yeni kadro falan diyordu bazı hocalar aslı var mıdır acaba bu sene böyle bir alım olacağının
-
@modigliani-0 Dostum ihdas edilecek olan bir kadro daha ziyade bir unvan degisikligi anlaminda adim soz konusu. Dernekler denetciligi yerine. Bir ihtimal tabani genisletilirse meslegin alim olacagi kanatindeyim. Diger yandan icisleri uzman yardimciligi ile il planlama uzman yardimciligi duymustum surec basinda. Lakin icisleri alinmayabilir cunku kdgm uzmanligindan icisleri uzman yardimcisi olarak alim dolayli yonden yapildi Kurum kapatilinca. Bu yonden il planlama kaliyor elde su anda. Ama ne vakit olur kpss oncesi yetisir mi bilmiyorum dostum.
-
@rootofallevil 5 yıllık akademisyenlik hayalini 2016 da kestikten sonra kpss sürecine girdim hocam. Referansınız yoksa o yola hiç zahmet etmeyin. dgs+hukuk güzel fikir fakat mezun olduğumuz da hukukun ibf'den farkı kalmamış olacak.
-
@paretowilfredo eyvallah üstad fikir belirtmen bile yeterli
-
@öğrenci şu anda bile hukuk iibf nerdeyse aynı
-
@paretowilfredo dostum il planlama uzm. Yard. Eski puan türünde p31'den alıyordu. P31'de ise ıstatistik de vardı. Yeni puanlamada hangi puan türünden alabilir?
-
Arkadaşlar cevap verecek arkadaşa minnettarlık duyacağım bir soru soracağım .bu konuyla ilgili başlık bulamadım ondan buraya yazıyorum . Mülakatlar da bıyığın etkisi nedir ? Olumlu mu? Olumsuz mu? Etkisi yok mu? Bu konu benim için çok önemli kendimi bıyıklı bir şekilde daha özgüvenmi hissediyorum da.
-
@atam2811 hocam memuriyette bıyık serbest olduğuna göre, mülakatta da herhangi birşey olacağini zannetmiyorum.
-
@872 o konuda kendini bir şey sanma hissi yaratır mı? saygısızlık olur mu ? Normalde alakası yok biliyorum ama işte insan bu şey için de mülakatı yakmak istemiyor .
-
@atam2811 hocam mülakatta hersey dogru yapildigi surece bıyık falan önemli degil diye dusunuyorum. Ayrica özguven de katar. Ama neye gore aldiklari tam belli olmadigi icin bisey diyemicem. Siz nasil bilirseniz oyle yapin.
-
@atam2811 mülakata herkes yüzünde ne var ne yok kazıyıp geliyor bence gereksiz bir risk olur.
-
@872 Memuriyette bıyık serbest mi ? sakal ve küpe de serbest olsun bari de kafamıza göre takılalım.
-
ya arkadaşlar bu başlık bıyıksakal küpe kıl muhabbeti için açılmadı, bir haber mi var diye giriyorum yok küpe yok kıl
-
Bu tabloları 30 Temmuz 2018'de hazırlamışım dostum. Çoğu kısmı tutmuş durumda aslında. Bazı alımlarda alım sayıları kısıtlı oldu yalnızca. O dönemki beklentim halen aynı il planlama ile alakalı. Bakalım..
-
@baelish evet serbest. Hiç devlet dairelerinde falan rastlamadınız mı? Benim çevremde de birçok örnek var. Mevzuata bakın derim.
-
@paretowilfredo ustad genel itibariyle elin kulaginda diyebilecehimiz yakin zamanda gelmesi muhtemel ilan yada ilanciklar var mi ? Ogrenebildiginiz