2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@paretowilfredo bu 71-72 hukuk puan turleriydi degil mi?
-
@kyrieirving Alım 25 olursa cok zor dostum. En az 50'lik alımda umut edilebilir ancak birden fazla puan türü olursa hiçbir denklem sağlıklı netice veremez.
Muy ile alakalı soru işaretlerinden biri de birim birim eski usûl alım yapabileceği söylentisi. Örneğin Masak'ın kendi alımına çıkması gibi. Bir diğer nokta da alımın Hazine ile birleşmeden kaynaklı olarak o tarza dönmesi ihtimali ki o zaman denkleme YDS de dahil olur. Yeni bir unvan da ihdas edilebilir. Bunların hepsi zaman içerisinde netleşecek durumlar.
-
@1umut Hukuk ağırlıklı evet
-
@paretowilfredo aslında birim birim alım yapması da mantıklı kurum açısından özellikle Hazine Müsteşarlığı ile birleşmesinden sonra. Hazine kendi sınavında yds istiyor. Maliye bakanlığı sınavlarına kıyasla sadece alan Sınavı yapıyor. bu yüzden o şekilde yapılabilir. Dediğiniz gibi zaman gösterecek. Cevap için teşekkürler hocam
-
@paretowilfredo muy sizce okadar az ilana cikar mi hocam?
-
İleti kaldırılmıştır.
-
Maliyenin pergen sayfasında yeterlilik sınavını veren 98 kişinin 6-10 ağustos tarihleri arasında mülakatlarının yapılacağı yazıyordu. Eğer mülakatlar sonuçlanıp atamalar onaylandıysa 50, 75 veya 100 kişilik alım gelir mi, ne dersiniz?
-
@öğrenci Ytb'den bekliyorum, Tika'yı bilemem.
Ytb'nin hizmet alanı baya genişleyecek, o yüzden mutlaka ilan gelir ama sayıyı bilemem.. -
Ben biraz aksini düşünüyorum. Ekonomik kriz sebebiyle kemer sıkma politikasına gidecektir kurumlar.Bunların başında da yurt dışında aktif görev yapan kurumlar olacaktır diye tahmin ediyorum
-
@öğrenci Yurt dışında sözler verildi, bilhassa YTB artık Avrupa'da daha aktif olacak.. Ve bunun çalışmaları da başladı.
-
@paretowilfredo ustad Muy icin hangi puan türü olabilir bir öngörün var mı?
-
@olursaolur Burada tabloda bulabilirsin dostum öngörülerimi;
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2018-kpss-sonrasi-kurum-sinavlari
-
@paretowilfredo maliye uzman yardımcılığı için p9 puanı öngörüsünde bulunmuşsunuz 91 puanla hadi inşallah diyorum:))
-
@rootofallevil Dostum öngördüm çünkü çeşitli puan türlerine imkan veriliyordu eski sistemde, lakin bu sene kurumların şöyle bir eğilimi var daha doğrusu yeni sistemde biraz kolaycılık yapıp, topu P48'e atıyorlar hemen. İnşallah böyle olmaz da daha geniş yelpazeli bir ilan olur. Biraz da umduğum bu sanırım. Olursa çok sevinirim 91 güzel puan yarışta görürüz seni de dostum
-
@paretowilfredo öngörü çok güzel inş olur bende aynı puanlarla nasiplenrim
-
@paretowilfredo inşallah hocam ya güzel öngörüleriniz var lakin konu maliye bakanlığı olunca işletme ve muhasebe ağırlıklı puanlardan alma ihtimali tabi daha yüksek oluyor
-
@rootofallevil Eski sistemde Ekonometrinin bile içinde olduğu puanları seçebiliyordu oysa. P48 resmen kolaycılık oldu kurumlar için. Halbuki şu bana hep mantıksız gelir, zaten sınavda ölçtüğü 4 ders için belirlenmiş P48 eski haliyle P35'ten aday çağırması bir noktada aynı sınavı tekrar yapması anlamına geliyor. Bu yönden KPSS alanında alınmış puanlardan yelpazenin daha geniş tutulması taraftarıyım. Göç idaresinin bu yıl yaptığı puan belirlemesi bu yönden başarılı bulduğum bir uygulamaydı. Benzerini bu unvanlar içinde görmeyi umuyorum.
Diğer yandan da korkunç bir SGK mantıksızlığı var biliyorsunuz. P42'yi lûtfedip denetmenliğe koyduğunu beyan eden, Müfettişlik için birbirine çok benzeyen ama Çalışma Ekonomisi içermeyen iki puan türünün belirlenmesi nasıl anlamsız ayrıca konuşulmalı. Ha şu da var Çalışma Ekonomisi içeren puan türünün yanında diğer bölümlere de dokunacak puan türleri de seçilmeli bunu burası için de yineleyeyim. Nihayetinde 1, 2, 3 tane İİBF/SBF bölümü yok. O kadar bölümden mezun veriliyor ancak 2 - 3 tane bölüm şah edilip geri kalanlara çifte standart uygulanarak sistem dışı bırakılıyor.
Yeni puan sistemi geldi geleli anlamsız seçimler silsilesi izliyoruz malesef. Buradan da kurumlar ile ÖSYM'nin ne kadar kopuk ve iletişimsiz çalıştığını anlıyoruz. Malesef Kurumları idare edenlerin sizlerin içinde bulunduğu sistemden haberleri dâhi yok.
Halbuki TercihiniYap.net'i takip etseler statüko siteleri yerine her konuda bilgi sahibi olacaklar bu alanda :)) -
@rootofallevil hazine ve maliye bakanlığı, lütfen
-
@genclerbirlikli Yazıları hazırlarken 50 defa dönüp düzeltiyorum nasıl alışmışsak :))
-
@paretowilfredo hazine bakanlığı yaz geç hocam ugrasma